Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

18

Kyllähän neuloja itselleenkin tarvitsee jouluksi uudet sukat. Viime aikoina on neulepiireissä ollut paljon pinnalla sukat, joissa varsiresori, kantapää, ja kärki ovat eri väriä. Tietyllä tapaa siis jämälankasukat. Tottakai minäkin sellaiset tahdoin.


Lanka: harmaa Kaupunkilanka Rautatie (saatu bloginäkyvyyttä vastaan) ja jämäpussien aarteet.
Puikot: 3 mm
Ranskalainen kantapää


Olen pitkään neulonut ohuesta sukkalangasta 2,5 mm puikoilla, mutta kokeilin nyt 3 mm, sillä minulla on tosi tiukka käsiala ja isoihin käsiini 3 mm puikot istuvat paljon paremmin. Hyvät näistä tuli muuten, mutta isompien puikkojen kanssa saankin olla tarkkana, sillä puikkojen vaihtokohta meinaa nyt näkyä ikävästi. Sitä ongelmaa ei ole ollut kireän käsialani kanssa aiemmin.

Mutta voi että näistä tuli kivat! Ei kai kukaan oikeasti luullut, että tekisin yksivärisiä harmaita sukkia? ;)

10 kommenttia:

 1. kattookohan naapurit et mitähän toi taas tuolla ikkunalla heiluu :D kivannäköset sukat kyl !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan sama, nämä ei ole kuvattu meillä kotona, vaan kylässä :D Meidän 80-luvun kerrostalossa ei ole tuollaisia ikkunalautoja :(

   Poista
 2. Tosi kuvat! Ihailen sun värisilmää, näissäkin niin kiva yhdistelmä mitä en ois ite hoksannu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä näitä jonkun aikaa sai pyöritelläkin, että mikä väri mihinkin. Itsekin pidän kovasti lopputuloksesta :)

   Poista
 3. Onpa kivat! Tekisin tuollaiset itsellekin, jos A) osaisin tehdä sukat ja B) mulla ei ois kummitädin tekemiä sukkia säkillinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yhdet sukat vielä menee! :D Jos osaa neuloa. Mutta ei se vaikeata ole, rohkeasti vain opetteleen :)

   Poista
 4. Laitatko tänne kaikki tekemäsi käsityöt? Paljon niitä riittää, mutta onko vielä jotain "piironginlaatikossakin"?
  Nämä on kivat sukat, perinteistä uudella otteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan pääsääntöisesti kaikki. Joskus teen jotain semmosia lahjoiksi, joita en sitten kuvaa. Yleensä syynä joko se, että en ehtinyt kuvata ennen antamista, tai niihin sisältyy jotain liian henkilökohtaista joko minusta tai lahjan saajasta, jota en halua sitten alkaa julkisesti avaamaan. Mutta ei ole sen kummemmin mitään piironginlaatikkotöitä.

   Poista
  2. Kiitos. Jotain tällaista ajattelinkin. Esim. lahjapeittoa, jota teit radiossa, emme ole nähneet. Tosin olin miettinyt, onko siellä piironginlaatikossa enemmänkin... Melkoinen tekijä sitten saisi olla, olet niin julkituotteliaskin.

   Poista
  3. Lahjapeiton esittelen sitten, kun lahja on annettu. Lahjan saaja on vielä veljeni avovaimon kohdussa ;) Eli en kaikkea esittele sitä mukaan kun valmistuu. Näitä joulujuttujakin oon tehnyt pitkin syksyä.

   Poista