Sivut

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

4

Tip tap, tip tap, tipe tipe tip tap. Tämä postaus onkin samalla myös Käsityöblogit-FB-ryhmän joulukalenteriluukku.


Keskeneräisten töiden kassin pohjalla oli viime vuodelta virkattu iso tip tap -palanen, josta piti tulla osa isompaa kokonaisuutta, mutta ei sitten tullutkaan. Kaivoin sen nyt esiin ja mietin, mitä ihmettä sillä tekisin. Tyynyjä ei tosiaan tarvita, ja tuota lankaa mulla oli jäljellä enää ihan todella pieni nöttönen, joten virkkasin muutaman lisäkerroksen ja ompelin siitä kassin.

Suomen langan Molla kalalanka (18-säikeinen), 3 mm koukku.


Kassin takakappale on kaksinkertaista lakanakangasta ja hihnoiksi etsin kirpputorilta sopivaa vyötä. Ja sellainen totisesti löytyi, kunnon blingblingiä!


Kauniisti kiiltävät kullanväriset kahvat ovat kuin piste iin päälle mun jouluostoskassiin. Tästä tuli hienompi, kuin olisin osannut edes kuvitella!


Mutta kuten tyypillistä, kukaan ei ole tajunnut että siinä edes lukee mitään. Erikseen saanut rautalangasta vääntää jokaiselle. Pääasia kuitenkin, että itse tiedän ja että kassi tekee minut onnelliseksi. Ja näissä kuvissa teksti kyllä erottuu vielä huonommin, kuin livenä. Oli hankaluuksia taas kerran tarkennuksen kanssa.

28 kommenttia:

 1. Tip tap tipe tipe tip tap! Hieno on!

  VastaaPoista
 2. Hieno kassi! Sopivasti bling blingiä ja minusta tekstin erottaa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Luulen että tyypit eivät huomanneet tekstiä, koska eivät tienneet että siinä edes yrittää olla jotain kuviota. Toivon mukaan :D

   Poista
 3. Ihana kassi. Paitsi jouluostokset myös pikkujoulukengät voinee sinne sujauttaa. Ostin ko. kirjan ilmestyttyään ja vasta olen lueskellut ja ideoinut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kassi on ollut jo myös juhlakenkien kuljetus -tarkoituksessakin :) Nämä kirjaimet piirsin itse, mitkään valmiit eivät tuntuneet sopivan tähän ruutumäärään ja rivitykseen. Vaikka about samojahan ne perus tikkulirjaimet kaikilla on :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Totta! Ja täähän siis toki toimii pikkujouluihin mennessä kaljakassina!

   Poista
 5. Vaudevau!!! Toihan on just loistojuttu, että jokin pointeista (esum teksti) ei pomppaa heti silmille, ja on silti siisti. Ja sitten, kun sen jossain vaiheessa oivaltaa, niin sit se onkin ihan vautsivausupermakee!! 😄

  VastaaPoista
 6. Todella hieno, juurikin pikkujouluihin sopiva

  VastaaPoista
 7. Hieno kassi, kirjaimet erottuvat ihan hyvin.

  VastaaPoista
 8. Vau ja vielä isompi vau, kun tajusin ne kirjaimet! :D

  VastaaPoista
 9. Mistä nuo ihanat kengät? Niin ja ihana kassi myös.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät ovat tosi monta vuotta vanhat, jostain läskien vaatekaupasta Lontoosta, en muista enää tarkalleen.

   Poista
  2. Voi että, aina käy näin kun isken silmäni johonkin. Pitäisi matkustaa sekä ulkomaille että ajassa taaksepäin.:D

   Poista
  3. :D Mulla yleensäki on kaikki vuosien vanhoja, ostan niin harvoin mitään.

   Poista
 10. Tää on hieno! Sopivassa suhteessa perinteikästä ja blingbligiä. Tykkään! :)

  VastaaPoista
 11. Hyvin erottuu kassin teksti, heti ensisilmäyksellä ainakin minun silmiini. Hieno on, joulufiilis välittyy. Ja kiitos lisääntyneistä pilkuista. Käytät pilkkuja oikeissa paikoissa silloin, kun muistat niitä käyttää. Helpottaa lukemista kummasti, vaikka toki lukisin myös pilkuttomia tekstejäsi. Sulla on arkisen hauska ja oivaltava tapa kirjoittaa. Piristyn joka kerta, ja saan itsekin vähän intoa värkätä jotain enemmän tai vähemmän tärkeää kotiäitiarjen pyörteissä. Heh.

  Mukavia reissuja kassin kanssa ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt ole yrittänyt muistaa pilkut! Ja käyn toisinaan vielä jälkikäteenkin lisäämässä, jos huomaan puutoksen. Ei niitä varmasti vieläkään joka kohdassa ole, mutta yritän parhaani! :)

   Ja kiitos mukavasti kommentista! :)

   Poista
 12. Kaljakassi! :D Vähänkö ihana! Näin voi siis tehdä lahjoja miehille kun keksii niille vaan hyvän nimen. Ei, se ei ole kauppakassi, eikä bilelaukku, kenkien kuljettamisesta puhumattakaan vaan se on kaljakassi!

  Ja teksti näkyy kyllä ihan selvästi.

  VastaaPoista
 13. Tonttujoukko silloin varpahillaan, varpahillaan, varovasti hiipii alta sillan..... Tuli ekana mieleen tuosta kauniista alotuskuvan sommitttelusta. Näppärä kassi, jossa on ideaa, tykkään.

  VastaaPoista
 14. Todellakin kulta kruunaa kokonaisuuden! Ja kirjaimetkin erottuvat minusta ihan hyvin. Suomalaisissa käsitöissä parasta on just tämmönen moderniuden ja perinteiden yhdistäminen.

  VastaaPoista