Sivut

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Villapesupinnat

Villapesuohjelma -podcastissa on ollut nyt alkukesästä knit along heidän itse suunnittelemastaan huivista, Villapesupinnat. Ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä (täältä). Huivissa on tosiaan nimensä mukaisesti erilaisia pintaneuleita.


Ohje julkaistiin kolmessa osassa ja kaksi ensimmäistä osaa pysyin vielä joten kuten tahdissa, mutta viimein osuus, eli tuo piiiiiiiiiiitkä kaksivärinen briossi vei kyllä aikaa. Halusin kuitenkin saada huivin määräaikaan mennessä valmiiksi (eli tän kuun loppuun mennessä), joten ei auttanut kuin laittaa neuloen.


Huivista tuli kertakaikkiaan valtava. Se ei mahtunut minnekään mitenkäänpäin pingottuun, joten kastelin ja roikotin sitä miten sattuu pyykkitelineille about tasoon levitettynä. Näin huivin keskikolmion kärki jäi vähän toivottua pyöreämmäksi, mutta ei voi mitään.


Neuloin huivin fingering-paksuisilla merino- ja merinosekoitelangoilla 5 mm puikoilla. 5 mm siksi, että käsialani on niin tiukka, että kokemuksesta tiedän tarvitsevani niin paksut puikot, jotta huivista tulisi aikuisen kokoinen. Tästä todellakin tuli. Mutta koska neulos on harvaa ja ohuesta langasta, niin pitäähän se moninkerroin kaulalle mennäkin, jos sen haluaa olevan lämmin.


Minä lähden tämä huivi kaulassani Jyväskylän neulefestareille ja siellä on tarkoitus ottaa jossain välissä yhteiskuvia kaikkien kynnelle kykenevien tämän huivin neuloneiden kanssa.


Tätä varten en ostanut lankoja, vaan kaikki löytyi verratttain pienestä varastostani. En nyt millään jaksa alkaa luetteleen joka lankaa erikseen.
Siitä tuli ihana! Ja ihanaa, että se on nyt valmis. Sitten uusien projektien kimppuun!

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Itse asiassa unohdin tuossa mainita, mutta nää Villapesuohjelman naiset ovat tehneet myös kolme opetusvideota huivin tekemisestä eli sieltä löytyy kyl hyvät opastukset, jos tuntuu hankalalta. Itelle oli aika helppo.

   Poista
 2. Hieno ja moderni! Näyttää ihan tunnetuimmilta nykyneulesuunnittelijoilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää ja saa näyttääkin, sillä se on hieno! yhtä lailla perinteiset on herkästi keskenään saman näköisiä :D

   Poista
 3. Täytyy vain ihailla hienoa huiviasi ja taitoa saada aikaan kivoja töitä. Ehdin tulostaakin tuon mallin, joka on odottamassa nyt puikoilla olevan huivin valmistumista, täytyy olla rentoa iltapuuhaa. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä mukavaa neulottavaa, toivottavasti saat pian puikoille :)

   Poista
 4. Pidätkö lukijoille blogimiittiä festareilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole pitämässä mitään omaa miittiä. En tiedä jos joku jaksaa organisoida yleistä blogimiittiä, mä en mitenkään ehdi enkä jaksa järjestää, kun on elämässä nyt niin paljon kaikkea.

   Poista
  2. Mutta ehdottomasti saa tulla jutteleen ja lyöttäytyyn seuraan, jos mut näkee :D ja olen menossa podcastaajien miitteihin katsojan roolissa joten niissäkin mahdollista tavata. Ja sit toki, jos joku blogimiitti saadaan aikaiseksi.

   Poista
 5. Ihana huivi ja kiitos ohjelinkistä! Olen tätä huivia ihaillut monessakin blogissa, mutta kaikista puuttuu linkki ohjeeseen. Monessa puhutaan podcastin kalistelusta (ei ole oikein mahdollisuutta kuunnella podcasteja) tai viitataan FB-ryhmään (en kuulu Facebookiin). Googlaillut olen muutamaan otteeseen ja mielestäni etsin ohjetta Ravelrystä joskus kauan sitten, sitä löytämättä. Nyt suuri salaisuus aukesi tähänkin matalaan majaan. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! ihanaa, että tuli tarpeeseen ja hyvä palaute muillekin. Linkki on helppo ja nopea tehdä ja se voi olla hyödyksi monille, toisin kuin salamyhkäisyys tai oletus, että kaikki tietävät, mistä on kyse.

   Poista
 6. Hieno huivi!
  Itselläkin joskus saattanut käydä niin, että pingotustila jää vähän pieneksi... Silloin olen laittanut huivin kaksinkerroin pingotusalustalle. Paksumpikin neule kuivuu näillä keleillä nopsaan, varsinkin jos saa pihalle kuivumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oonkin kuullut tuosta, mutta epäilyttää, että jääkö taitekohta näkyviin huivissa sitten.

   Poista