Sivut

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Virkattu lippis

Huh hellettä! Mun täytyy aina muistaa suojata pääni, joten kesähattuja, -pipoja ja -lakkeja ei voi olla liikaa.


Viime kesänä virkkaamani harmaa knalli on ihana! Ja se on hyvin aktiivisessa käytössä nytkin, mutta kyllä sitä ihminen välillä vaihtelua tarvitsee. Ja vähän ohuemmasta langasta tehty olisi myös kiva näillä lämpötiloilla. Muistin kirjovirkanneeni viime kesänä hatun tyttärelleni ja se mielessä otin puuvillalankaa koukulle aikeissani tehdä itsellenikin kirjovirkattu hattu.

Tein hatun ja se näytti jättisuurelta taaperon hatulta. Huonossa mielessä lapsellisen näköinen siis. No, purin hatun lierin pois, leikkasin turhaksi jääneestä jäbän lippalakista lipan pois saumanvaran kanssa ja ompelin sen käsin tähän hatun alkuun. Täydellinen.


Molla Millsin neljännessä virkkurissa oli myös virkattu lippis, mutta se oli yksivärinen ja vähän eri muotoinen ja muistin sen olemassaolon vasta, kun olin omani jo tehnyt.


Virkkasin samaa kuviota samalla tyylillä kuin joskus aiemmin virkkaamassani pikkulaukussa on. Ihan ilman ohjetta tein. Virkkasin ympyrää keskeltä aloittaen kuvion kera, kunnes ympyrän halkaisijan ja piin avulla laskettu ympyrän piiri vastasi omaa päänympärystääni. Sitten lopetin lisäykset ja virkkasin vain suoraa.


Ärsyttävästi tuolta nyt jotain langanpätkiä kuitenkin lipan alta roikkuu, menenkin heti tarkistaan, mistä on kyse ja korjaan asian.
Langat on Novitan Cotton Softia ja 4 mm koukulla virkkasin.

12 kommenttia:

 1. Ihana! Ja ihanaa et taisit just ratkaista kerralla mun akuutin himon kirjovirkkaukseen ja akuutin hattukriisin. Mä en kans voi olla pihalla ilman jonkinlaista päähinettä ja kaipaisin just jotain kivaa lippistä. Nimenomaan kvaa eikä mitätahansa. Kaavoja ei menannu ompeluunkaan löytyä muka edes pinrestistä (siis sellaisin jotka hyväksyisin). Painumpa penkomaan lankavarastoja, mitähän kuviota sitä tekis itse? Lippistä ei taida teuraaksi löytyä, mutta kai mä jotain muuta keksin siihen ratkaisuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippiksiä on tosi hankala ommella, ainakin oman kokemuksen mukaan :D Ja hattuja ylipäätään. Kiva, jos tästä löytyi ratkaisu :)

   Poista
 2. IHANA! En ole itse lippisten käyttäjä, mutta ihan järkyn hyvä idea!

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava :D miten kiinnitit lipan tuohon hattuosaan? Ja sujuiko se miten vaivattomasti? Olen tosi huono pitämään lippiksiä, koska painaa helposti korvia, mutta tämähän voisi toimia! ~Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkasin lipan siten, että siihen jäi muutama sentti kangasta lipan yläpuolelle. Asetin lipan oikeaan kohtaan pipon reunaan ja ihan vaan käsin ompelin kiinni siten, että mahdollisimman vähän näkyy etupuolelle. Tämä ei tosiaan paina korvia :)

   Poista
 4. Hieno! Minä olen ihminen joka ei ole vielä koskaan löytänyt hattua/pipoa/lippistä mikä olisi mieleen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi hankalaa löytää kivoja päähineitä. Nyt mulla alkaa oleen aika kiva kokoelma jo :)

   Poista
 5. Tosi kiva! Taidankin leikata huonoista ja rikkinäisistä lippiksistä lipat talteen.... :)

  VastaaPoista
 6. Hitto, sä oot taitava! Ihana!!

  VastaaPoista