Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2018

Housujen paikkausta, osa 2

Huhtikuussa aloitin lapsen housujen paikkaamista käsittelevän postauksen sanoin: "Uskomatonta, että poika ehti melkein kuuden vuoden ikään, ennen kuin piti alkaa paikkaan housuja". Nyt aloitan tämän sanoin:

Uskomatonta, että jo parin kuukauden päästä saan taas paikata kolmet housut, joista kahdet ovat kuopuksen.


Ensin repesivät pojalta housut polvesta, sitten pienemmältä. Molemmat housut olivat jo tosi pitkään olleet ahkerassa käytössä, joten en varsinaisesti yllättynyt, että näin kävi. Nuo vaalean harmaat ovat itse asiassa jo jäämässä pieneksi, mutta paikkasin silti vielä rymykäyttöä ajatellen. Mutta sitten kun tytär kaatui asfaltille aika uusien Metsolan leggareiden kanssa, kyllä minä parahdin melkein ääneen. Siitä huolimatta, että meillä kaikki vaatteet ovat käyttövaatteita ja kaikilla vaatteilla voi ja saa leikkiä ulkona ja mennä päiväkotiin.Ja ihan yhdenvertaisina ne paikattavien kasassa kaikki olivatkin sulassa sovussa, Metsolat, Hillat ja Citymarketit.


Edellisen postauksen paikkaukset tein vain siihen lahkeeseen, kummassa reikä oli. Nyt tein paikan myös ehjään lahkeeseen. Olihan siitä tuplamäärä työtä, mutta kieltämättä ovat kivan näköisiä näin symmetrisinä.


Edellisessä postauksessa oli muistaakseni puhetta kommenttiosastolla myös siitä, miten sain pujoteltua kapeat lahkeet ompelukoneen paininjalan alle. Mainitsin, että ainakin pojan koon 122 legginssit menivät sinne hyvin, mutta todistettavaksi menee pienemmätkin, sillä paikkasin sulavasti myös kokoa 92 ja 98. Pakko myöntää, että kangasta joutui venytteleen, joten ei noista pienistä housuista ihan niin siistejä tulleet, kuin isommista. Mutta eiköhän ne ihan nätisti sitten päälle puettuna asetu.


Mä siis leikkasin tilkuista tuommosia pylpyröitä ihan vapaalla kädellä (tosin kaksinkertaisesta kankaasta, jotta samaan housuun tulevat saman kokoiset ja näköiset molempiin polviin), nuppineuloitin paikoilleen ja tikkasin suoraan kiinni housuihin tiheällä siksakilla.


Kieltämättä nyt aleshoppailuja tehdessäni jo vähän mietin, että onkohan näissäkin housuissa sitten kohta reikä. Mutta lapset ovat lapsia ja saavat sellaisia myös olla. Tärkeintä on, että vaatteille saadaan mahdollisimman pitkä käyttöikä, eikä tarvisi turhaan heittää pois. Minusta ainakin nämä ovat ihan käyttistä paikattuinakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti