Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2018

Makrameesulkakorvikset

Satuin näkeen Kaarnaknotting-insatilillä aivan mielettömän hienot makrameekorvikset. Olin vähän törkeä ja tein samantyyppiset itse, koska no, minkä sitä kässämuija itselleen voi. Ihan siinä samalla instagramista hashtagia macrameefeathers klikkaamalla kun tuli heti tyrkylle videotakin, miten näitä tehdään.


Itse käytin tähän Suomen langan moppilankaa, sillä arvelin sen olevan paksuutensa ja vähäkierteisyytensä vuoksi just sopivaa. Värivalikoimaa ei kaapeistani sen kummemmin löytynyt, joten näistä tuli nyt valkoiset. Vähänkö olis hienot, jos tekisi tuon loppupään eri sävyllä, semmoset dipatun näköiset!


Laitoin keskilangaksi kahtia taitetun langanpätkän ja taitteeseen tuon korvakorukoukun. Sitten solmin siihen makrameesolmuin langanpätkiä siten, että joka toiseen tuli solmu eripäin. 


Lopuksi avasin kaikkien lankojen kierteet täikammalla. Kyllä, täikammalla. Syksyllä kun päiväkodissa oli täitä, mutta meille asti eivät onneksi hypänneet, mutta kammat toki ostin ja lasteni päitä hysteeristi tarkistin. Tulipa sillekin muutakin käyttöä. No, jos rehellisiä ollaan, niin yksi täikampa mulla on myös töissä pukkarissa, sillä saa hyvin kammattua otsatukan ennen kuin lähtee lounaalle. Mutta se siitä.


Lopuksi leikkasin makrameetyöni toivottuun muotoonsa. Eihän nämä niin hienot ole, kuin esikuvansa, mutta ajaa asiansa. 


Ovat nyt siinä kuin valkohäntäpeuran peräpeilit.


Pitääpä vielä tutkia lankakaappia sillä silmällä, jos saisi vielä toisetkin jostain matskusta tehtyä.

8 kommenttia: