Sivut

sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Kodin ulkopuolella harrastamassa kaavojen piirtelyä ja vaatteita Roon kankaasta.

Keväällä eräs kaverini kysyi mukaansa piirtään kaavoja tai oleen muuten vain poissa kotoa pariksi tunniksi varaamaansa neuvotteluhuoneeseen. Tarjous kuulosti hyvältä ja lähdin mukaan.  Sainkin piirrettyä monet kaavat ja leikattua kankaat, joista olen jo aiemmin ehtinyt esitellä osan.

Oli kyllä aivan sairaan hyvä idea tuo muualla kaavojen piirtely, sillä kotona se on haastavaa pienten lasten pyöriessä kintuissa ja tuntuu, että lattia on aina likainen ja pöytä täynnä roinaa.


Huom hieno saksikotelo, jonka tein puoli minuuttia ennen lähtöä talouspaperirullan hylsystä ja muutamasta niitistä.


Siinä suklaata naposteltaessa ja kaavojen ja kankaiden kanssa touhutessa koin valtavan ompeluinnostuksen. Innostus kyllä laski kuin lehmän häntä sitten kun aikatauluni eivät enää sopineet näihin neukkarisessioihin. Nyt sain kuitenkin viimein ommeltua viimeisenkin tuolloin leikkaamani vaatekappaleen, nimittäin tyttärelle t-paita tän kevään Ottobre-lehden kaavalla.


Kangas on Story of Roolta, ostin sen lapsimessuilta. Rakastan Roon kuoseja ja molemmilla lapsilla onkin niitä ollut sekä valmisvaatteina että itse ompeleminani.
Paidan jälkeen kangasta jäi vielä juuri ja juuri legginssien verran, ne lopulta valmistuivat paljon ennen paitaa ja ovat olleet jo ahkerasti käytössä. Äkkiseltään en kovin kummoista kuvaa niistä löytänyt, mutta tässä nyt ainakin vilahtaa. Tällä hetkellä housut matkaavat lapsen mukana Virossa Haapsalussa.


Nyt kun sain paidan ommeltua (ennen kuin jää pieneksi), sain itseltäni luvan ostaa lisää kangasta. Niinpä kävin viime viikolla Helsingin Kuusessa, Ommel-festarit kun jäivät osaltani väliin päällekkäisten menojen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti