Sivut

maanantai 11. kesäkuuta 2018

Kolmas vuosi museokortin kanssa

Niin se vaan hurahti kolmaskin vuosi museokortin kanssa täyteen, enkä edes hetkeä miettinyt, otanko vielä neljännenkin vuoden, sillä tottakai otin. Siinä missä vuosi sitten vielä pähkäilin, että kannattaako tuo, kun työtkin taas alkaa perhevapaiden jälkeen, että tuleekohan käytyä. Kyllä tuli käytyä! Perinteiseen tapaan listaan nyt, missä vuoden aikana korttiani vingutin. (Viime vuoden lista täällä ja sitä edeltävän vuoden lista täällä)

Lusto - Suomen metsämuseo (Punkaharju)
Olavinlinna (Savonlinna)
Riihisaari (Savonliina)
Muumimuseo (Tampere)
Sukellusvene Vesikko (Helsinki)
Suomen Kansallismuseo (Helsinki)
Talomuseo Glims (Espoo)
Merikeskus Vellamo (Kotka)
Ateneum (Helsinki)
Merikeskus Vellamo (Kotka)
Kiasma (Helsinki)
HAM (Helsinki)
Taidehalli (Helsinkin)
Suomen Kansallismuseo (Helsinki)
Suomen ilmailumuseo (Vantaa)

Näiden pääsymaksut ilman korttia olisivat maksaneet yhteensä tasan 140 euroa. Joten plussalla ollaan kortin kanssa ja roimasti. Hyötyjä ei liene turha tässä erikseen taas mainita, mutta kuten näkyy, Kotkan Vellamossa on tullut taas käytyä parikin kertaa, koska lapset rakastavat sitä paikkaa ja Kansallismuseossakin olen käynyt katsomassa yhtä näyttelyä kerrallaan, ilman korttia kun olisi pakottava tarve tietenkin kiertää koko rahan edestä ja mieluiten vielä ilmaispäivänä, jolloin paikka on aivan tupaten täynnä väkeä muutenkin. Nyt saa mennä rauhassa silloin kun huvittaa ja katsella vain sen verran, kun mielekkäältä sillä hetkellä tuntuu. Tärkeä ominaisuus etenkin lasten kanssa, mutta paljon olen hyödyntänyt korttia ihan vain omalle ajalleni. Esimerkiksi Kiasmassa, Ateneumissa, HAMissa ja Taidehallissa kävin ilman lapsia.


Tänä kautena ollaan luuhattu jotenkin erityisen paljon myös museoissa, jotka eivät kuulu museokortin piiriin tai ovat muuten vain ilmaisia. Näistä äkkiseltään tulee mieleen ainakin Oulun yliopiston eläinmuseo ja kasvitieteellinen puutarha, Pikku Kakkosen juhlanäyttely Annantalolla, Lennusadam Tallinnassa, Pienoisrautatiemuseo Kouvolassa, Pelle Peloton -näyttely Päivälehden museossa, Palomuseo sekä vantaalaiset Artsi ja Vantaan kaupunginmuseo. Varmasti myös Lasten kaupungissa ollaan käyty, vaikka joka kerralta ei kuvatodisteita olekaan.
Onhan näitä! Joten museokorttia tai ei, me ainakin tykätään käydä museoissa.

3 kommenttia:

  1. Eilen museossa, tänään museossa, huomennakin todennäköisesti... Joo, minullakin on museokortti -ja kesäloma!

    VastaaPoista
  2. Tuon kortin hankintaa pitää harkita. Paljon näyttää sille olevan käyttöä olevan. Museot on ihan best!

    Tuo Oulun yliopiston eläinmuseo on suljettu ja purettu. Se sijoitetaan varmaankin pohjois-pohjanmaan museon tiloihin(?).

    VastaaPoista