Sivut

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Sielun ja ruumiin hoitamista huipulla

(omistettu sille anonyymille joka oli huolissaan siitä jos mahdollisesti kuvittelen lasten kanssa museoissa ja retkillä käymisen riittävän liikunnaksi)

Yksi kevään kauhunsekaisin tuntein odotettu juttu on se kun Malminkartanon täyttömäen portaat ovat lumesta sulat ja kuivat eli mikään ei enää estä lenkkeilemästä sinne. Malminkartanonhuippu ja sen 426 porrasta on muodostunut vuosien saatossa minulle tärkeäksi paikaksi. Pakko myöntää että nyt lapsien myötä täällä ei tule kovinkaan usein käytyä mutta ennen heitä kyllä.


Kävipä tässä yksi ilta niin että takana oli suoraan sanottuna ihan perse päivä ja ajattelin ottaa omaa aikaa käymällä kaupassa mutta teinkin käännöksen Helsingin suuntaan ja kohta jo seisoinkin portaiden alapäässä. Aloin nousta.


Jo ensimmäiseltä huohotuspaikalta aukeaa upeat näkymät ja etenkin auringonlaskun aikaan se on tosi voimaannuttavaa.Ja kun on päässyt ylös asti ja on saanut läähätettyä itsensä taas ihmiseksi tuulen tuivertaessa (kyllä, huipulla tuulee!) on se hetki kun oikeasti haluaa ja jaksaa venytellä kaikessa rauhassa, normaalisti kun ei oikein koskaan viitsi. Siinä se on se oma fiiliksensä siellä ylhäällä.


Vaikka ensin toki tuntuu siltä että ei koskaan enää, kummasti jo muutaman minuutin kuluttua onkin ihan valmis kiipeään portaat vielä toiseen kertaan. Joskus kolmannenkin. Toisinaan sitten taas pitää portaita vain osana lenkkipolkua, enää kun ei asuta niin lähellä kuin aiemmin.


Olkoon miten huono päivä tahansa, täällä piristyn aina. Miten sen muistaisikaan seuraavan kerran kun oikein sviduttaa ja on mahdollisuus lähteä hetkeksi yksin jonnekin.


Käytiin muuten viime kesänä väsyttämässä jäbää täällä, vaikka tokkopa edes väsyi, energiaa riittää.

9 kommenttia:

 1. Oi nuo portaat <3 On kyllä sellain viha-rakkaussuhde kyseistä paikkaa kohtaan, mutta usein harmittelen että ei enää asuta sillä suunnalla. Tuntuu typerältä ajaa 20 minuuttia että pääsisi hikoilemaan, kun voi kotiovelta lähteä lenkkipolulle. Täytyy ehkä silti joku päivä kokeilla! Parastahan on se, kun säännöllisesti käy ja lopulta ei tarvi pysähtyä kertaakaan läähättämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on onneksi vielä ihan sopiva kävelymatka tuonne :) Ihanan kamalaa ja kamalan ihanaa on se ylös kapuaminen!

   Poista
 2. Huikea paikka lähellä! :)
  (ahahahha, en kestä noita anonyymeja. Hienoa, että muistat heidän herkkää mieltään omistamalla näitä niille ;D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hekotutti myös omistus :D (vaikka en olekaan kyseinen anonyymi)

   Poista
 3. Tästä merkinnästä intoutuneena voisin alkaa myös itsekin käymään jätemäellä, kunhan räkätaudista paranen :D Olen myös päättänyt alkaa käymään kuntosalilla ja uimahallilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja isäkin korjasi uskollisen fillarini sopivasti täksi kevääksi, niin pääsen kohottamaan kuntoa huristelemalla :D

   Poista
 4. Lukijalle voimia ja iloa antavia asioita täynnä tää postaus, mutta mieleenpainuvinta oli se, että sullaki on huonoja päiviä (sori, unohin taas et bloggarit on ihan tavallisia) ja 'ensimmäinen huohotuspaikka'. Aaahhhahahh! Sulla on sana hallusa 👍


  Voimia myös herkkävatsaisille anonyymeille, elämä voittaa kunhan suoristaa kulmat kurtusta poikkee! 😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi joo, tavallisia ihmisiä ollaan :D En vaan koe tapeelliseksi saati reiluksi muita perheenjäseniä kohtaan että avaudun täällä huonoista päivistä joten keskitytään iloisempiin asioihin ;)

   Poista