Sivut

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kovjoen museorautatie Uusikaarlepyyssä

Viime vuonna kun ajeltiin Pohjanmaalla, nähtiin Uusikaarlepyyssä museorautatie-opaskyltti. Koska ei oltu riittävän spontaaneja silloin, jäi paikka tsekkaamatta. Tällä kertaa pysähdyttiin suunnitellusti ja kyllähän tämä aina Kokkolan ABC:n taukopaikkana voittaa!


Nykarleby Jernväg on kapearaiteinen museorautatie pääradan vierellä. Tämä oli vielä kapeampi kuin pari vuotta sitten ajelemamme Jokioisten kapearaiteinen museorautatie. Ennen tätä meidän junainnostusta en edes tiennyt että Suomessakin on ollut muun levyisiä rataosuuksia kuin tuo mikä nykyään on käytössä.Täällä on höyryjuna-ajelua heinäkuisina sunnuntaina. Alueella oli kuitenkin leikkipuisto josta oli iloa näin sesongin ulkopuolellakin. Ja oli siellä kissakin, ihanaa!
Ellei lapsi olisi niin kova junafani, olisi alue helposti voinut tuntua jopa aavemaiselta. Synkkä ja sateinen kevätpäivä, autiot ja ränsistyneet paikat, yksinäinen kissa...Mutta nythän sitä oltiin vain niin innoissaan että askeleet muuttuivat iloisiksi loikiksi.
Oltiin kyllä ihan liekeissä koko perhe. Kannatti poiketa!Veturitalliin ei tietenkään päästy kurkistamaan joten ne käytössä olevat veturit ja vaunut jäivät näkemättä.  Todennäköisyys sille että satuttaisiin joskus oleen huudeilla heinäkuussa sunnuntaina, on aivan häviävän pieni ja liian pitkä matka tänne on lähteä ihan vaan ajelulle Vantaalta.

12 kommenttia:

 1. Hei. Keski-Suomessa Haapamäellä on Höyryveturipuisto.
  Siellä voisi olla teille katsottavaa.
  Oletko tietoinen tälläisesta paikasta?
  Myös Haapamäen museoveturiyhdisys järjestää juna-ajeluja höyryveturilla ja lättähatulla. Katso heidän sivuiltaan lisää tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, juu olen kuullut siitä. Sekin vaan sen verran kaukana että ei ihan varta vasten tule lähdettyä mutta toki sitten jos sattuu siellä suunnilla liikkuun muutenkin :)

   Poista
 2. Se sunnuntaiajelu on ihan mahtava! Henkilökunta pukeutuu vanhanajan kamppeisiin, kertoo lapsille juttuja, kaikki saavat omat pikku liput. Vieläkin itkettää kun oli niin liikkistä kun ohi ajoi Pendolino, joka vihelsi vastauksen minikokoiselle Laura-veturille.
  Vanhassa asemarakennuksessa on ajopäivinä kiva ja edullinen kahvila. Suosittelen lämpimästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanalta!!! :) Kaikki museojuna-ajelut missä ollaan käyty, ovat kyllä olleet tosi kivoja. Ihanaa että niitä järjestetään!

   Poista
 3. Jaha, itselle muistiin Uusikaarlepyyn museorautatie siltä varalta että joskus ajellaan siellä päin. :) Kiva kisu - toivottavasti sillä oli koti jossain lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä poiketa jaloittelemaan :) Siinä oli ihan vieressä omakotitaloja, eiköhän kissa varmaan asu jossakin niistä :)

   Poista
 4. Täältä meiltäkin löytyy kapearaiteinen rata, jossa kesällä pääsee ajamaan ja leikkipuisto, jossa teidän pikkumies takuulla viihtyisi. Kesälomareissun väärti!

  VastaaPoista
 5. Kissa on selvästi paikan asemapäällikkö, ottanut mallia japanilaisesta kaimastaan!

  VastaaPoista
 6. Ei jestas kuinka ihana kissa! :D <3

  VastaaPoista