Sivut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Avaruusvermeet

Jäbän avaruussynttäreitä varten tein tosiaan kypärän ja rakettirepun sekä muuten vaan tupsahti planeettapaita. Siitä nimittäin piti alunperin tulla lettupaita mutta noh, ei tullut ei, vaan planeetta. Lapsi olisi halunnut avaruuspuvun ja minä olisin kyllä voinut sellaisen keinokuituhirvityksen jostain ostaakin mutta en löytänyt! Ja aikaa oli liian vähän että olisi voinut netistä tilata. Onneksi kuitenkin vähän vajavainen omatekemä astronauttivarustuskin kelpasi. Kypärän ja rakettirepun olen pinnannut Pinterestiin jo jäbän ollessa vauva! Viimein tuli toteuttamisen aika.


Virkkasin kypärän Suomen langan moppilangalla (saatu joskus aikoja sitten valmistajalta), 8 mm koukulla. En halua tehdä yksityiskohtaista ohjetta koska idea ei todellakaan ollut oma mutta toteutin siis virkkaamalla ensin otsaan asti kuten normaalia pipoa, sitten jätin kasvoille aukon ja virkkasin melkein leukaan asti edestakaisin jonka jälkeen lisäsin silmukoita leuan kohtaan vähäsen enemmän kuin mitä olin otsan kohdalla jättänyt pelistä pois ja sitten vaan pyörönä loppuun.Rakettireppu on tosiaan tehty limpparipulloista  ja kangasretaleesta. Mulla sattui oleen hopean väristä akryylimaalia niin maalasin sillä. Kankaat kiinnitin pikaliimalla. Jesarilla kuminauhat olkaimiksi ja ei kun lentämään!


Lettu- tai siis planeettapaita on tehty kangasmaalilla perus H&M-teeppariin. Pyöreä sabluuna kontaktimuovista ja töpöttelin keltaiset. Kun oli kuivunut, lisäsin tyllikankaan läpi mustaa. Tyllissä oli liian pieniä reikiä joten siitä tuli tosiaan enemmänkin planeetta kuin räiskäle. Ei se mitään. Planeetta on hyvä ja tulipa sillekin ihan teemakäyttöä.12 kommenttia:

 1. Kyllähän tuo planeetta enemmän on minunkin mielestäni kuin lettu. Kypärä päähän ja reppu selkään - ja ei muuta kuin menoksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on. Mutta siitä PITI tulla lettu :D

   Poista
  2. Inspiroiduin muuten sun isosta kalasta ja se on nyt valmiina. Käys kurkkaamassa! :)
   http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/04/valtava-unikaverikalavonkale.html

   Poista
 2. Hienot on vermeet! Tulipa tässä mieleeni, kun pojun isälle tein aikoinaan supermiesasun, taitaa teilläkin olla kuva jossain :D

  VastaaPoista
 3. Mahtava asu! Ja varmaan mukava päällä.

  VastaaPoista
 4. jes, tällä idealla matkin punainen liikennevalo -paidan tyttärelle tanssikoulun näytökseen. hienot on avaruusvermeet 😊

  VastaaPoista
 5. Nää on niin hienot ^_^ Planeettapaita on pop! Ja voithan sä tehdä lettupaidan myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan jättää lettupaidan tekemättä :D Tää on coolimpi!

   Poista