Sivut

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Minulla on jälleen kässäpiste!

Eli työhuoneen osittainen elfoitus.

Yhteistyössä: www.taloon.com ja Elfa-haaste kutsublogikilpailu

Kun muutettiin nykyiseen asuntoomme, minulla oli erillinen ompeluhuone. Kuten tiedätte, siitä tuli sittemmin lastenhuone ja kässätarvikkeeni räjäytettiin ympäri kämppää. Työhuoneessa oli iso pöytä missä ompelukone ja saumuri saivat olla koko ajan esillä mutta kun siellä ei ollut mitään tiloja itse tarvikkeille, tiesihän sen millainen sikolätti siitä muodostui. Tavaroita ei jaksanut viedä omille paikoilleen toisiin huoneisiin vaan ne jäi kaikki lojuun ja pölyttyyn siihen yhdeksi isoksi kasaksi josta ei sitten millään löytänyt just sitä ratkojaa tai pinsettejä mitä olisi siihen hätään tarvinnut. No, onneksi sentään oli joku pöytä, tässä lapsiperherumbassa ei varmasti ikinä tulisi ommeltua mitään jos ensin pitäisi vielä ne koneetkin jostain hakea esille. Oli siis aivan taivaan lahja kun muhun otettiin yhteyttä että haluaisinko toteuttaa Elfa-järjestelmillä jotain harrastetavaroiden säilytykseen liittyvää. No todellakin! Vaikka tiukka aikataulu laittoi kyllä hetkeksi pohtiin asiaa, onneksi kuitenkin otin haasteen vastaan sillä mulla on nyt aivan ihana kässäpiste!


Meillähän on tässä asunnossa olohuoneen ja isoimman makuuhuoneen välillä valtava aukko jossa oli haitariovi mikä lähti ensimmäisenä kaatikselle kun saatiin avaimet kouraan. Ennen lapsia aukko oli auki ja yhdisti kivasti olohuoneen ja "nörttihuoneen" jossa vietettiin aikaa paljon. Kun esikoinen alkoi ryömiä, tilkittiin aukko tv-tasolla ja toiseen työhuoneeseen menevään oveen asennettiin lapsiportti. Sillä tämä huone on tosiaan johtojen valtakunta. Kässäpisteeni sijoittuu siis tämän aukon kohdalle televisiota vasten josta syystä nämä kuvat eivät tietenkään ole yhtä visuaalisia kuin mitä ne olisivat paljasta ehjää seinää vasten. Ja hillitön olohuoneesta tuleva johtomeri on ompelupöytäni alla mutta ei anneta sen häiritä.

Parastahan näissä Elfa-osissa on juurikin se että tällaiseenkin haastavahkoon rakoseen voi tehdä juuri sopivan ratkaisun. Me siis kiinnitettiin seinää vasten kaksi seinäkiskoa johon naksautettiin paikoilleen  Elfa Utility Home -sarjan hyllyjä ja säilytystaulu sekä kannattimet pöytälevylle joka seinän loppuessa tukee jaloilla seisoviin kiskoihin. Koska meillä ei ollut mahdollisuutta/työkaluja tähän hätään katkaista kiskoja, annettiin niiden tulla reilusti yli ja kiinnitettiin niihinkin hyllyjä ja siis tottavie on parempi näin kuin katkaistuna, sain enemmän paikkoja kaikelle tärkeälle pikkusälälle.
Säilytystaulu on kaikessa autotallihenkisyydessään huikea ja koukkujen ja hyllyjen ja kaiken paikkaa on niin helppo vaihtaa tuosta noin vaan naps. Ja itseäni miellyttää suuresti myös se että noita koukkuja voi napsutella suoraan pystykiskoihinkin. Ja siis kaikista parasta on tietenkin se että nämä ovat metallia! Ostin siis Clasulta nipun magneettiklipsejä joita voi lätkiä ihan minne vaan. No joo, pöytälevy ei ole metallia sentään.Vasemmassa reunassa on tosiaan miniversio säilytystaulusta ja sen alapuolella kaksoistanko johon kiinnitin pyykkipojilla tällä hetkellä tärkeitä kaavoja.


Nyt on paikka pinseteille ja ratkojalle, jospa eivät enää olisi vakiona hukassa.


Pöydän alle menee pyörien päällä pieni klassikkokorijärjestelmä jonne voi heitellä kaiken epämääräiset tai/ja keskeneräiset ompelukset pois lojumasta pöydältä. Tämä on ehdottoman tärkeä ja tarpeellinen juttu! Mulla usein jää asioita kesken (no koska lapset jne), saattaa jäädä pitkäksikin aikaa joten on ihan huikeeta että niillekin on nyt paikka!


Toisessa reunassa on vähemmän harvaverkkoinen koritorni yleiselle kässäsälälle ja lasten askartelutarvikkeille. Tällä saa pelattua itselle ompeluaikaa kun voi nopeasti kaivaa esikoiselle vesivärit tai washiteipit esiin!Näistä kuvista (muutama ylöspäin) muuten näkyykin että meillä on pöydän alla yksi salahylly jossa on tukiasema ja jotain muuta atk-sälää miehen toimesta.  Kaikista ylin hylly (alempi kuva) on oiva myrkkyhylly liimoille ja maaleille kun ei itsekään yllä ilman jakkaraa.Haastavintahan tässä haasteessa oli näihin Elfa-järjestelmiin tutustuminen että osasi tilata kaikki osat, tämä kun on myös näitä joissa joka ruuvi pitää ymmärtää erikseen tilata. Ja me joudutaankin tästä nyt lähteen rautakauppaan sillä en ollut älynnyt esimerkiksi laatikoiden stoppareita ja tassuja tuohon korkeampaan koriratkaisuun. Kyllä siinä meinasi itku moneen kertaan tulla kun selasi niitä osia ja järkeili, tsemppasin itseäni sillä että mulla on tekniikan alan korkeakoulututkinto, mun on pakko pystyä tähän! :D Kolmelta yöllä luulin olevani valmis, kuudelta heräsin siihen että tajusin että joku tukikeppi vielä uupuu. Ehkä. Toinen haaste tuli siinä kun kotiinkuljetus olikin alaovelle kuljetus ja kiskoin nukkuvan vauvan suoraan kantoreppuun ja raahasin esikoisen pyjamassa, kumisaappaat jalassa alas ja hissittömässä kerrostalossa sitten roudasin naperoiden kanssa osia ylös. Yhdeksän kertaa raput alas ja ylös. Pohkeet jumitti vielä kolmantenakin päivänä. Kokoaminen oli kyllä helppoa, tosin arvottiin pitkään että kuuluuko hyllyt kiinnittää noiden tankojen ulempiin vai sisimpiin reikiin ja järkeilin että sisempiin jolloin viereisen voi käyttää vierekkäistä hyllyä varten mutta pieleenhän se järkeily meni, onneksi saatiin seivattua suht hyvin tämän aiheuttama mittavirhe, uusia reikiä ei alettu seinään enää tekeen. Näitähän saa toki sellaisilla kiskoillakin joita voi sivusuunnassa liikuttaa mutta otettiin meille nuo kiinteät koska seinätila on niin kapea ettei liikuteltavuuteen nähty tarvetta.


Ja mitä näihin kaikkiin purkkeihin ja törppöihin tulee, en tosiaan ole minimalisti. Enkä kovin ronkeli. Sillä mullahan on vähän tätä "sisustan työpaikan roskiksesta dyykatuilla asioilla" -ongelmaa. On pipetinkärkilaatikoita ja dekantterilaseja (+ erlenmeyer) ja näytepurkkia sun muuta. Asiaa on kompensoitu tikkariboxeilla, Ikean ja Tigerin (ja Marimekon) peltitörpöillä sekä muovisilla nappipurkeilla koska lasiset on jo kertaalleen menneet rikki. Ala-asteella vuonna 1993 suorittamani ompelukoneajokortti pääsi sekin jälleen paraatipaikalle kehyksissään. Helvetes jävla skit -ristipistotaulu pääsi myös näkyvämmälle paikalle kun otin sen mukaan ompelunurkkaukseeni muistuttamaan elämän ja (käsitöiden) realiteeteistä.


Puuh. Tulipas pitkä selostus ja kauhean paljon kuvia! Mutta tuli myös tosi kiva kässäpiste! Ja tuli myös vähän kuumetta elfoittaa myös eteinen ja vaatehuone, niin näppäriä nämä ovat kaikenlaiseen säilytykseen joka koloon!

Tähän blogihaasteeseen on kutsuttu 10 blogia ja näitä aikaansaannoksia voi katsoa ja äänestää sisustusniksit-sivuilla. Äänestäneiden kesken arvotaan 500 euron Elfa-lahjakortti.

Niin ja tosiaan, tämä esittelemäni Elfa-järjestelmä on saatu tätä yhteistyöpostausta vastaan. 

15 kommenttia:

 1. Ihan unelma! Toisaalta tuokin, että ei tarvitse ommella seinään päin katsellen, kun siellä onkin olohuone, niin onkin aika virkistävä ajatus. Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on aika hauskaa! Ei tarvitse linnottautua mihinkään kopperoon vaan on näköyhteys olkkariin :)

   Poista
 2. Upea! Mulla on kyllä (vielä) oma huone ompelulle, mutta se ei ole läheskään yhtä hyvässä järjestyksessä. Vaikka säilytystilaakin on reilusti niin kun aina pitäisi nousta ylös laittamaan asioita omille paikoilleen... Niin, no siinäpä ne on erinäisissä läjissä siellä täällä siinä pöydällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoin pelkään ettei tämäkään tosiaan näin hyvässä järjestyksessä tule pysymään mutta kyllähän se jo vähän helpottaa että tavaroille ylipäätään on olemassa omat paikat jonne ne voi halutessaan laittaa :)

   Poista
 3. Elfat on kyll ihan parhaita järjestyksen pitäjiä. Mulla ei mitään isoja systeemejä oo koskaan ollut mutt yhdelläkin korikolla teltassa pysyy paljon tavaraa omilla paikoillaan. Ja himassa vaatekaapissa pikkuvaatteille ja puseroille on korikot. Jos mull oli iso kaappi niin sen sisustaisin ehdottomasti Elfalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihastuin tän projektin myötä Elfoihin, niillä saa totisesti vaikka ja minne järjestyksen aikaan!

   Poista
 4. Mahtava juttu! Onnea uudelle kässäpisteelle! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kässäpiste ^_^ Elfasta haaveilen, sinne uuteen kotiin sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän haasteellinen tila mutta hyvin sai silti toimivan kässäpisteen aikaiseksi!

   Poista
 6. Olen sanonut tämän aika monta kertaa mutta voi että, sinulla ja perheelläsi on niin ihana asunto! :D Kaikkea kivaa tavaraa ja muuta! Ajattelin itsekin laittaa kotikuvia, kunhan ensin saan sitä kevään mittaan laiteltua ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös kauhea sekamelska aina mutta ehkä sitä kuitenkin mieluummin katsoo kivoja tavaroita läjässä lattialla kuin vähemmän kivoja :D

   Poista
 7. Aivan ihana! Mulla on ihan hyvä työpöytä makkarissa ja hyvin kaappitilaa mutta jotenkin pitäs järkkää paremmin. Sulla on tuossa tosi kivasti kaikki käsillä.
  Mutta missä sun kankaat ja langat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaat ja langat on kaappiseinän kaapeissa, siellä nuo muutkin kässäroinat oli ennen mutta nyt tosiaan sain ne käden ulettuville niin ei tarvi aina erikseen hakea :)

   http://hupsistarallaa.blogspot.fi/2014/02/kaappiseina.html

   Poista
 8. Ihanaa kun joku muukin sisustaa työpaikan roskiksesta dyykatuilla jutuilla. Minä tosin vain työhuonettani, löytöjäni ei hyväksytä muun perheen toimesta ihan mihin vaan :-) Tosi toimivan näköinen ja tuntuinen kokonaisuus.

  VastaaPoista