Sivut

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Pyramidin muotoinen projektipussukka

Nyt kun kerta olen alkanut katseleen niitä neulevideopodcasteja, en ole voinut olla huomaamatta että tyypit intoilee jostain projektipussukoista. Itsehän olen tunkenut keskeneräisiä projekteja kangaskasseihin, monta samaan, ja vaihdellut tarpeen mukaan mitä olen roudaamassa mukaan minnekin. Jos ovat vaan kotona niin tuolla ne on yhdessä ja samassa säkissä kaikki. Tai no kaikki ja kaikki, eihän mulla yleensä edes ole kuin muutama keskeneräinen työ. Eli en tarvitse projektipussukkaa. Ompelin nyt silti semmoisen. (Lunttasin tästä Youtube-tutorialista, vaikka muoto on kyllä hernepusseista tuttu.)


Ei ole ollut tapanani hirveästi levitellä julkisesti mitä lapsi on kommentoinut osuvasti mutta en ehkä ikinä unohda mitä hän sanoi kun sain ensimmäisen testiversion nuppineuloille. Kirosin siis että ihan liian pieni paska tuli tästä. Kehoitti tekeen isomman paskan. Touché! (Ei normaalisti käytä sanaa paska, liekö edes tietää mitä tarkoittaa. Kunhan toisti perässä.)


Nyt mulla siis on aika jäätävän kokoinen tetra jonka käyttötarpeesta en ole vielä täysin vakuuttunut. Pyramidi muotona toki houkuttaa muumioimaan sinne eräänkin vielä pari päivää sitten kovasti intoilemani Stephen West -huivin. Virkkaan pari amigurumi-sfinksiä vartioiksi viereen. Palataan asiaan sitten myöhemmin, haha.Kiva tuo oli kyllä ommella, teen toisenkin jos joskus sattuu taas oleen puoli tuntia aikaa istahtaa ompelukoneen ääreen ennen kerrostalohiljaisuutta. Tiedä vaikka joskus tykästyisi sulloon keskeneräisyyksiä omiin nyssyköihinsä.

Kangas Ikeasta (jäi yli kun ompelin siitä taannoin verhon), vuorikangas vanhaa lakanaa.

15 kommenttia:

 1. Mulla on vähän sama homma, neuleet kulkee mukana kangaskasseissa tai jopa kivan kuosissa pienissä muovipusseissa. tehtävälistalla olisi ommella suorakaiten muotoinen vetoketjullinen pussi, josko sellainen sitten kulkisi mukana... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin joskus muovipusseissa. Tää tetraedripussi on kyllä jotenkin epäkäytännöllisen iso verrattuna ihan vaan kangaskassimyttyyn :P

   Poista
 2. Näyttää kivalta! Mun piti joskus joku tuollanen tehdä huovasta mutten tajunnut miten se tehdään, joten jäipi se(kin) tekemättä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi simppeli kunhan sen vaan tajuu :D Mä tein tosiaan joskus ison kasan tän muotoisia hernepusseja eli ton vetskarinkin tilalla oli sauma.

   Poista
 3. Useamman kerran päivän mittaan tuijotellut näitä kuvia ja kattonut videota mut en ole tajunnut ollenkaan miten tuon tekee. Taidan vaan tehdä jotain yksinkertaisempaaa . Mua mietityttää minkä kokoinen kangaspala ja vetoketju .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan helpompi tajuta jos tekee ilman vuorta. Mun kangaspala oli 66 x 33 cm, pienempiki ois voinu olla esim 60 x 30. Mutta toinen sivu siis tuplasti pidempi kuin toinen. Vetskari siten että molemmille puolille tulee se lyhyt sivu. Sitten toinen sauma vaakasuoraan siten että vetskarin alaosa jää keskelle ja vielä auki oleva pääty ommellaan kiinni sitten vetoketjun suuntaisesti.

   Poista
  2. Eli mulla oli siis se n. 33 cm vetskari. Oli vähän pidempi mut lyhensin.

   Poista
  3. Kiitos , en enää katsonut videota vaan päätin kokeilla. Tein 25cm vetoketjulla ja hyvä tuli koeversioksi ja ei ollut edes vaikea. tehdä .

   Poista
  4. Hei, innostuin kokeilemaan tämän selko-ohjeen avulla. Olipas helppoa :) Kiitos! Tein ilman vuorta jättiläisversion n. 140x70 kankaasta. Tuli loistava pehmolelu-säilytin-säkkituoli, lapset tykkäsi.
   *Päivi

   Poista
 4. Sun poikasi ilmaisi asian varsin osuvasti! Naurattaa vieläkin.

  VastaaPoista
 5. Sinulla on valtavasti kaikkia kivoja tavaroita kodissasi! :D <3 Minäkin kiroilin ensimmäistä kertaa P- sanalla, sanoin äitiä paskapääksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun maku on pysynyt suunnilleen samana aina niin onhan sitä ehtinyt kertyyn yhtä sun toista.

   Poista
 6. Kangaskasseissa mullakin tekeleet kulkevat mukana :) Joskus jopa pienessä muovipussissa, jos ei kangaskassia löydy/ole saatavilla. Oon kyllä kanssa miettinyt projektipussukan ompelemista tai virkkaamista mutta tulisiko sille tarvetta? Kangaskassissa olevan tekeleen saa tosi pieneen tilaan tarvittaessa. Ehkä sitten myös jonkinlaisen projektipussukan... Hienon pussukan teit :) Toivottavasti on käyttöä :)

  VastaaPoista