Sivut

torstai 28. huhtikuuta 2016

Moi, me käytiin taas Kiasmassa

Viimeksi kuukausi sitten käytiin Kiasmassa ihmettelemässä virkattuja asioita joihin sai mennä sisälle. Nyt oli auennut muihinkin kerroksin näyttelyt jotka kuulemma on tosi kivoja myös lapsille joten Museokorttia vinguttaen kärrättiin taas jälkikasvu paikalle. Unohdin kantorepun kotiin mutta olikin iloinen yllätys että vaunut sai ottaa näyttelytiloihin! Joskus ei saanut ja olen sitten luullut että nytkin/aina olisi ollut niin.

Choi Jeong Hwan näyttelyssä sai mennä värikkäistä muovitavaroista koostuvan teoksen sisään ja yhdessä huoneessa sai rakennella pikkuatomeilla (sanotaanhan niitä atomeiksi?). En ole erityisen taidesnobi vaikka Kiasmasta tosi paljon pidänkin. Jää kyllä aina kaikki suuremmat ja syvällisemmät merkitykset pohtimatta mutta onneksi taide kuuluu kaikille, myös meille vähän juntimmille, ja tällä tavoin sitä on todella mukava lähestyä etenkin lasten kanssa. Kun siis saa katsomisen lisäksi myös koskea.

Kokoelmanäyttelyssä oli taas ne hajupöntöt joita ihmeteltiin jo vuonna 1998 tms kun kävin ensi kerran täällä. Nyt jätin väliin imppailut ja hyvä niin sillä migreeni odotti illalla jo muutenkin. Mutta täytyy sanoa että paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa tuon ensivierailun jälkeen. Melkein 20 vuotta ja siinä ajassa on tapahtunut todella paljon suhteessa minä ja nykytaide. Onneksi.
Ja tottakai me käytiin se Ernesto Netokin vielä katsomassa. Pääsin muuten viimein "plussan puolelle" Museokorttini kanssa, noin kuukauden päästä jo vanhentuu. Hyvin siis ollaan kuitenkin kierrelty vaikka olikin loppuraskaus ja nyt sitten vauvavuosi meneillään. Käytiin myös Teatterimuseossa mutta siitä sitten erikseen jossain vaiheessa! Tykättiin!

9 kommenttia:

 1. Vaikuttaa tosi mukavalta, täytyykin käydä Kiasmassa lasten kanssa. Teatterimuseo on ihan huippukiva paikka, ainakin omat lapseni tykkäsivät siitä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se teatterimuseo oli HUIKEA! Lapsikin jo sen ikäinen että sai siitä iloa irti, vielä viime vuonna olisi saattanut ollut huti. Ja suosittelen kyllä Kiasmaa, nyt tosi kivat näyttelyt siinä mielessä että lapsetkin jaksaa kun saa mennä ja tehdä :)

   Poista
 2. Toi Eskoperä juttu :)
  Mikä siihen oli tarina/juttu?
  Me kun siitä ohi ajellaan, niin kovasti naurattaa nää Eskoperä ja Vesaperä.
  Tuollainen paikka on siis olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehtinyt lukeen sitä juttua kun lasten kanssa oltiin liikenteessä mut siksi mäkin siitä kiinnostuin ihan kuvan ottaan kun nauretaan kans aina noille kylteille kun ajetaan Ouluun xD

   Poista
 3. Vautsi, mikä kasvattaja olet, kun viitsit ja jaksat ja ennen kaikkea innostut viemään pieniä lapsia nykytaidenäyttelyyn. Olet jokaisen taideaineenopettajan ihannevanhempi :D Ootko ite joskus harrastanut puhtaasti kuvataidetta vai miten olet innostunut? Mulla on lähinnä sellainen kuva, että kulttuurista ja käsitöistä pitävät ihmiset kuluttavat kyllä kulttuuria ahkerasti, mutta jokainen omalla pienellä sarallaan. Nykytaide tuntuu olevan aika monesta liian ärsyttävää harrastettavaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, käytän lapsia museoissa mutta en silti ole todellakaan mikään esimerkkikasvattaja :P

   En ole harrastanut kuvataiteita enkä edes tykännyt kuviksesta koulussa tms. Oon kyllä harrastanut paljon askartelua ja käsitöitä joo mutta kiinnostus nykytaiteeseen ja kulttuuriin on vaan kehittynyt jostain. Oon tosi pieneltä paikkakunnalta kotoisin eikä sieltä käsin kulttuuria oikein muuten harrastettu kuin että teatterissa käytiin kaupungeissa säännöllisesti. Pidin itsekin teininä vielä nykytaidetta vähän semmosena höpöhöpönä enkä siis edelleenkään jaksa niistä mitään merkitystä hakea ja miettiä, kunhan nyt vaan tykkään. Oikeesti tykkään! Ja kaveripiirissä on paljon "kulttuuri-ihmisiä" ja yksi jopa kuvataitelija (amk), sitä kauttakin toki helppo kulttuuria harrastaa kun ei ole mitenkään porukaan ainut hörhö tms.

   Mut joo, Kiasmassa on tällä hetkellä nuo näyttelyt tosi semmosia lasten mielestä kivoja, en mä niitä veisi mitään pelkkiä tauluja katsoon tai mitään mikä järkyttäisi herkkää mieltä.

   Poista
 4. Hyvä kun mainitsit, minun pitäisi käydä Kiasmassa tsekkaamassa nuo uudet näyttelyt kun muutenkin käyn Kiasmassa joka viikko xD Tiesitkö muuten, että lapsesi ovat todella suloisia? :3c

  VastaaPoista
 5. Tänään Kiasmassa, terveisiä. Siellä oli virkkausosastolla joku elävämusiikkitapahtuma virkatussa teltassa. Paljon ihmisiä, tanssijoita, eri soittimia. Osa ihmisistä kuin transsissa. Myös pää puhui toisessa päässä taloa. Taidetta monille aisteille.

  VastaaPoista