Sivut

maanantai 27. lokakuuta 2014

Lentokentän näköalaterassi

Koska lähiympäristön leikkipuistoja saa koluta arkisin ihan tarpeeksi, on niin kiva hoitaa vapaapäivinä ulkoilu jotenkin muuten. Lauantaina oltiin kylässä ystäväni luona ja hän kertoi Helsinki-Vantaan lentokentän näköalaterassista. Mitä ihmettä, en ollut koskaan kuullutkaan moisesta! Joten niinhän se piti heti seuraavana päivänä kerätä lössi kasaan ja hypätä bussiin.

Näköalatasanteelle oli hyvät opasteet T2-terminaalin saapuvien aulan (eli alakerran) pihasta.Tasanne on auki päivittäin kaikelle kansalle klo 7-22 mutta ulkoterassi on talvisin suljettu. Mutta nyt siis oli vielä auki. Sisätilan näyttötauluista pystyi tsekkaamaan saapuvat ja lähtevät koneet.
Ilmahan oli huono lentokonebongaukseen, tiesihän sen. Mutta en arvannut että näkyvyys on oikeasti niin kökkö! Ei mitään mahdollisuuksia nähdä koneita ilmassa, siinä vain kiitoradalla maan pinnalla. Ja itse asiassa sekin näkymä oli paljon huonompi kuin oletin. Eipä siinä sitten kauaa jaksanut hengata, todettiin että oltiin vasta harjoittelemassa ja palataan paremmalla ilmalla uudelleen.Isin vanha lentokone oli mukana.


Mikä parasta kuitenkin, lentokentällä on Starbucks-kahvila (siellä samassa kakkosterminaalin saapuvien aulassa josta näköalatasanteellekin lähtee opasteet) jonne ei tarvitse jonottaa toisin kuin Helsingin keskustassa.


Toki tälläkin ilmalla suotuisaa lentokonebongausta olisi voinut harrastaa matkan varrella olevassa ilmailumuseossa jossa käytiin keväällä mutta päiväuniaika painoi päälle niin jätettiin väliin.

4 kommenttia:

 1. Heippa! En minäkään ollut näköalaterassista kuullut, että kiitos vinkistä :) Mutta tulin kehumaan kirjoneulepeittojasi, joita olet tehnyt! Yritän tehdä pieniä lapasia pelkällä yhdellä turtles-ukon päällä ja lapasista meinaa tulla ihan mykkyrät! Että kyllä ihailen tasaista käsialaasi ja muistan myös nähneeni kuvan, että peittojesi takaosakin olisi siistin tasainen, ihailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vinkistä! :)

   Ja kiitos! :) Olen itsekin tyytyväinen jälkeeni kirjoneuleissa, jos teen ne tasona. Pyörönä en saa yhtä siistiä. Jännä kun yleensä just ihmiset kokee pyörönä sen helpommaksi :D

   Poista
 2. Mun mielestä toi tasanne ei ole edes hyvällä säällä kovin kummoinen. Mutta onhan se kiva silti siellä välillä käydä. Kannattaa myös katsoa joku lentovilkas ajankohta. Jos ette ole vielä käyneet DHL:n kalliolla niin siellä kannattaa käydä. Näkee ihan vierestä kun koneet laskee ja/tai nousee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se kyllä kovin kummoinen varmasti ole hyvälläkään säällä. Kalliot on ollut retkikohdehaaveena ikuisuuden mutta koskaan ei vain ole tullut mentyä. Pitäisi kyllä! Hyvällä säällä :D

   Poista