Sivut

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Hoitovapaakeskiviikkoretkellä

En ehkä voi koskaan tarpeeksi ylistää osittaisen hoitovapaan keskiviikkovapaita. Miten ihanaa on kun on aikaa ja voi mennä retkelle ja tehdä vaikka mitä. Ja olen kyllä niin hyvin nämä vapaani käyttänyt että en voi mitenkään jälkikäteen surkutella kun ei tullut tehtyä asioita silloin kun nämä vapaat olivat. Ensi vuoden alusta nimittäin siirryn tekeen 5 työpäivää viikossa ja se ahdistaa jo nyt. Sitä suuremmalla syyllä nautitaan näistä vapaista vielä kun niitä on! Tällä kertaa sisko lähti mukaan ja itse asiassa ei oltu mitenkään suunniteltu tätä retkeä, me vain jotenkin päädyttiin. Metrolla Vuosaareen, jalkasin Kallahteen.Keskityttiin perusasioihin ja vietettiin ihana päivä heitellen kiviä mereen ja kaarnalaivoja askarrellen. Lapsi nautti niin älyttömästi siitä kivien heittelystä että tuli itsellekin tosi hyvä mieli. Siinä upeissa maisemissa, täysin hiljaisuuden vallitessa, meren tuoksuessa nenään, heitellä kiviä ja nauraa hekottaa lapsen kanssa joka molskahdukselle. Onneksi pojalla oli koeajossa uudet goretex-talvikengät (luulin että päivä olisi kylmempi) niin ei haitannut vaikka välillä askel meni veden puolelle.

Mun puhelimessa on ihan sikahuono akku ja mulle on luvattu synttärilahjaksi uusi (akku) mutta se ei ole vielä saapunut. Niinpä jouduin tiukan valinnan eteen upeassa luontokohteessa: etsiäkö mahdollisia geokätköjä vai ottaa kuvia. Molempiin ei akku riitä enkä koskaan muista ottaa pokkaria varalta mukaan (ja järkkäriä ei tullut mieleenkään ottaa kun ei etukäteen tiedetty että tosiretkelle lähdetään), tällaisina päivinä niin harmittaa! Päädyin tällä kertaa käyttään puhelimen akun kuviin mutta kun geokätköt kuitenkin tulivat puheeksi, kurkkasi lapsi koloihin ja kantoihin todeten että ei purkkeja. Ihana!

Nyt voikin sitten hyvillä mielin, posket ulkoilusta punaisena, istua sohvalle neulomaan, ah!

6 kommenttia:

 1. :) Nuo onkin niitä parhaimpia retkiä kun ei suunnitella sen kummempia... Meillä jaksetaan kiviä heitellä joka päivä, usein koko kerrostalon muksut heittelee rivissä :) Kaikessa on puolensa, ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin ? Sulla on työpaikka ja palkasta ehkä liikenee jotain ostettavaksi lapselle ja lankoihin :) Tiedän tuon tunteen kyllä, oon siinä itsekkin joskus kieriskellyt ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on mulla nytkin työpaikka, mutta 5 vapaapäivää kuussa. Voisinhan tietenkin jatkaa osittaista hoitovapaata mutta jokin ääni minussa huutaa että haluaa sen 100 % palkan vaikka tuolla 75 % onkin jo vuosi pärjätty ihan ok:sti. Mitään muuta hyvää siinä ei sitten olekaan, nyt olen jaksanut hienosti tuon keskiviikkovapaan vuoksi mutta helvetin aikaiset herätykset viitenä päivänä putkeen tietää infernaalista kiukkua ja väsymystä koko ajan. Tiedän sillä olen tehnyt tuota työtä jo pitkään enkä esim vauvavuotena mitä yleisesti ottaen pidetään rankkana ja vähäunisena, ollut edes pientä hetkeä yhtä väsynyt kuin normaalin aamuvuorotyöviikon aikana olisin, oli lapsi tai ei. Huoh.

   Mutta on sitä ennenkin jaksettu. Pakkohan se on.

   Poista
 2. Miten ihana retki ja mahtavaa kun käytit akkua kuvaamiseen. Mulla oli samaa ongelmaa (no en ole geokätkö-ihmisiä..mutta huono akku oli..) pitkään, kunnes akku kesti enää tyyliin kolme minuuttia. Sitten kun vihdoin uuden akun sain... Voi Pojat miten hienoa se oli! Joten voin kyllä suositella odottamaan innolla uuden akun saapumista! Sitten voit sekä geokätköillä ETTÄ ottaa kuvia. Tai ottaa kuvia geokätköilyistänne! Mahtavaa!
  ...niin, ja kovasti jaksamista viisipäiväiseen viikkoon. Jospa siihenkin sitten tottuu!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, en malta oottaa! Onhan niitä semmosia piuhan päässä olevia lisäakkuja mutta ei se ole sama asia ollenkaan, haluun että puhelin itessään on semmonen että sen kans pärjäis edes yhden päivän niin että voisi käyttää sitä niin paljon ja monipuolisesti kuin mieli tekee.


   Mua jo vähän harmittaa että kirjoitin tuosta jaksamisesta kun se nyt varmaan saa ihmisissä kiukkua aikaan että mikä vittu tuo Terhi on olevinaan, kun kyllä se ja se tyyppi tekee viittä päivää viikossa ja vielä viikonloputkin ja keikkahommaa iltasin vaikka on yksihuoltaja, 12 lasta ja kolme koiraa. Puuh. Mut joo.. :D Kiitos! Kyllä siihen varmasti tottuu :)

   Poista
 3. Kallahti :) Mä oon ollut siellä päin kursseilla, ja se on kyllä hieno paikka :)

  VastaaPoista