Sivut

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Säärystimet melkein 20 vuoden takaa

Melkein 20 vuoden takaa? Oonko oikesti näin vanha... Mutta kyllä kai sitten. Muistelisin nimittäin neuloneeni nämä säärystimet joskus ala- ja yläasteen vaihteessa. En koulukäsityönä, vaan ihan itse itsekseni kotona. Nämä ovatkin ainoat säärystimeni, en hirveästi moisia käytä joten ei ole tullut tehtyä tai hommattua useampia. Tänään kuitenkin ajattelin että säärystimet olisivat paikallaan ja olivathan ne! Kyllä olisi kylmä tullut ilman niitä. Ja sopihan ne ihan kivasti villashortsien ja Mainion ribbilegginssien kanssa.


Olen käyttänyt näihin aikoinaan vähän kaikenvahvuisia lankoja joten nämä ovat hyvin makkaraiset.


Mutta se, mikä näissä on kaikkein hellyyntävintä, liittyy lankojen päättelyyn. Olen katkaissut langan joka raidan jälkeen (kreisiä!) ja vaikka nykyään en lankojen päättelyä pidäkään mitenkään epämiellyttävänä hommana ja olen ehdottomasti sitä mieltä että neule on silloin kiva kun päättelylankojen muodostama keko on tarpeeksi suuri, niin ilmeisesti aina en ole ollut tätä mieltä.

Toisessa säärystimessä on tunnollisesti päätelty joka ikinen langanpätkä kerroksen päättymiskohtaan ja siihen on muodostunut tiivis ja paksu sauma. Toisen suhteen olen luovuttanut ja LETITTÄNYT langanpäät. Miten ihanan terhimäinen ratkaisu! :D


En luovu näistä koskaan!

8 kommenttia:

 1. Toihan toimis hyvin niin et letti ois päällypuolella koristeena! Eli vois tehä jämäsäärystimet tai ihan mitä vaan. Joka kierros vaikka uus lanka eikä tarvis murehtia päättelyistä! Sun pitää kirjottaa ohje ;)

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edelliseen, letti päällä oliskin aika hieno :)

  VastaaPoista
 3. Oon joskus tehnyt jämälankasukat joista oon letittänyt langanpäät sukan ulkopuolelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! Eikä! No hitsi vieköön, se siitä "originellista" ajatuksesta taas ;D

   Poista
 4. Letin vois tehdä villapaitaankin. Tai pipoon!! Mahti-idea sinulla jo tuolloin ollut :) Söpöt nostalgiset säärystimet.

  VastaaPoista