Sivut

torstai 16. lokakuuta 2014

Uusi saumuri, oh boy oh boy!

Mulla on ollut saumuri minkä isä on pelastanut mulle jonkun kaatopaikkakuormasta. Se on sellainen vanha kunnon rautamasiina, 3-lankainen tosin, ja se toimi aluksi tosi hyvin. Sitten sille tapahtui jotain, olen käyttänyt sitä korjaamolla ja siihen on vaihdettu osia mutta jostain syystä se nyt vaan tekee ihan paskaa saumaa joka purkautuu todella herkästi ja ratkee ja repeilee eli käytännössä olen joutunut ompeleen ihan joka sauman ompelukoneella vielä päältä jotta se pitäisi (ja saumurilla sitten vaan sen vuoksi että sauma on hyvän näköinen). Ja sehän ei tietenkään trikoon kanssa oikein toimi. Olen haaveillut ikuisuuden uudesta saumurista ja ajattelin vuosi sitten että kun tammikuussa palaan hoitovapaalta töihin, niin säästän rahat uuteen saumuriin. Olin aivan vakuuttunut että kun palkka alkaa taas tuleen, vaikkakin 75 % siitä osittaisen hoitovapaani vuoksi, saan saumurirahat kasaan muutamassa kuukaudessa. Yeah right! Olen nyt ollut 10 kuukautta töissä ja voin kertoa että sentin hyörylää ei ole säästöön jäänyt. 75 % mun palkasta on todellakin eri asia kuin 100 %. Jossain vaiheessa jo ajattelinkin että sitten ensi tammikuussa kun alan tekeen täyttä työviikkoa, niin sitten tulee taas rahaa ovista ja ikkunoista (hah!) ja saan varmasti säästettyä saumurirahat kasaan kevään aikana.

Ainahan sitä voi haaveilla.

Sitten tuli Stockmannin Hullut päivät. En ollut edes selannut koko kuvastoa enkä liiemmin ajatellut meneväni paikan päälle mutta jostain se tuli puheeksi ja tylsyyspäissäni pläräilin vihon läpi. Siinä se oli. Saumuri 199 e. Palkkapäivä viikon päästä ja tilillä vielä jostain käsittämättömästä syystä rahaa. Niin tai siis oli. Sillä nyt on uusi saumuri. KAHDELLA SADALLA!!!


Siis aivan lelun tuntuinen muovirimpulahan tuo on siihen 70-80-lukulaiseen Berniinaan verrattuna enkä usko että tämä mikään loppuikäinen kumppani olisikaan mutta se toimii!!! Mitään ylimääräistä, kuten roskakippoa tai pölyhuppua tämän mukana ei tullut mutta en minä tarvitsekaan, ne voi ottaa vanhasta saumurista. Ja vanhaan verrattuna tässä on myös se hyvä puoli (siis sen lisäksi että tämä ainakin nopean testauksen perusteella TOIMII) että  nyt on myös ohjekirja ja siis voin tehdä halutessani myös muuta kuin sitä perustikkiä.

Tämä seuraava kuva siltä varalta että jos/kun säädöt menevät joskus sekaisin, voin luntata täältä mitkä ne tehdasasetukset olivat ;)


Nyt siis ei tarvitse enää raahata valmiiksi leikattuja trikoopalasia mummulaan jotta ompelisi ne äidin saumurilla eikä vaihtoehtoisesti ommella kotona siten että joutuu tekeen joka sauman kahdella eri koneella vaan voin iloisesti hurutella menemään tällä. Ihanaa!


Seuraavat palkat menevätkin sitten varmaan kangaskauppoihin...

23 kommenttia:

 1. Ihailin uutta peliäsi jo Instan puolella. Samanlainen hankinta on ollut haaveena, mutta finanssiongelmaa on ollut liikeellä täälläkin. Hyvät kaupat teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kyllä hyvät kaupat! Olettaen että vekotin ei osottaudu ihan hirveen huonoksi. Olin luullut tarvitsevani n. 500 e saumuria varten mutta nyt kävi hyvä munkki! Olkoot tämä synttärilahja itelleni, talvikengät ehtii hommata ens vuonnakin ;)

   Poista
 2. Wau, hyvä löytö! Luulis nyt, että Singeriin vois merkkinä luottaa, vaikka malli oliskin muovisen tuntuinen? Ja jos huoltotarpeita tulee, niin ainakaan huollossa ei suurin piirtein naureta saumurin merkille (köh köh kokemusta on...)

  Mun saumuri on ostettu aikanaan teinivuosina jostain todella omituisesta ompelukonekaupan loppuunmyynnistä, joka tapahtui jonkinlaisessa autotallissa... Merkki on Belniitta, joka mun uskomuksen mukaan on suurinpiirtein kai jokin Bernina-nimeä matkivien halpismallien kaukoitäläinen piraattikopio. Sen ongelma on aina ollut löysä, jotenkin rikkinäinen tikki, eli sopii huolitteluun, ei saumaukseen. Mikä hieno ominaisuus saumurille! Nyt viime aikoina se on kuin ihmeen kaupalla suostunut yhteistyöhön, ja tehnyt säädyllistä saumaa, kunhan vain sen "suoraommel"-langan kiristys on maksimissa. Puhaltelen saumuriin joka kerta hyviä tuulia, jotta ihme jatkuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belniitta, reps :D :D Mut joo, Singer on kyllä sellainen merkki että jos tuo on paska niin sitten voi ainakin yhdessä huoltotyyppien kanssa päivitellä sitä miten huonoksi kyseinen merkki on mahdollisesti mennyt sen sijaan että revettäisiin nauraan :D Eiköhän se aikansa kestä, mutta tuskin kuitenkaan ikuinen on.

   Ihana tuo hyvien tuulien puhaltelu, oon vähän samantapaista harrastanut tuon vanhan saumurini kanssa. Nyt aion viedä sen eläkepäiville varaosiksi jonnekin huoltoliikkeeseen jos joku huolii.

   Poista
 3. Upeeta! Toivottavasti toimii pitkään.Täälläkin tarvittais uusi saumuri. Viime syksynä hommasin uuden ompelukoneen (Bernina), saumuriin täytyy vielä säästellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan pitkää ikää! Toivottavasti näitä olisi jatkossakin Hulluilla päivillä. Tätä hintaa varteen kun ei tarvitse niin mahdottomasti säästellä :)

   Poista
 4. Ostin tämän saman keväällä, hyvä hinta! Tosin itse kaipaisin sekä roskankerääjää että varsinkin suojahuppua :D
  Olen miettinyt, että voiko tällä ommella sellasta saumaa että ei tarvi erikseen ompelukoneella ommella? Eli saumaa joka ei vain huolittele. Olen täysin ummikko-ompelija, helpompi kysyä sinulta kuin tulkita ohjekirjaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itse ommellut roskapussin (postaus täällä) ja suojahupunkin, ovat helppoja tehdä :)

   Ja siis tietenkin saumuri ompelee saumaa jossa on sekä tikki että huolittelu, sehän se just on saumurin idea ja tarkoitus! :) Eli jos et ole säätänyt mitään, se todennäköisesti tekee juurikin sellaista saumaa jonka päältä ei tarvitse ompelukoneella ajella.

   Poista
  2. Vai tarkoititko jotain peitetikkiä tms?

   Poista
  3. siitä en nimittäin tiedä sillä en ole itsekään vielä perehtynyt ohjekirjaan niin hyvin mutta oletin automaattisesti että tää ei peitetikkaa, mutta en ole tarkistanut.

   Poista
 5. Oho, melkoisen löydön teit! Nyt ihan harmittaa etten tajunnut edes selata pöhköjen päivien katalogia. Onkohan toi tää malli mitä myydään Ompelijanmaailmassa hintaan 580 e? http://www.ompelijanmaailma.fi/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=88

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se hullareiden mainos kannattaa aina plärätä läpi :D Ei tuo ole sama, näyttäisi olevan peitetikkikone tuo tuolla linkin takana ja mukana tulee suojahuppukin ;)

   Poista
 6. Saumuri on niin ihana! Kun sen makuun pääsee, ompelee sillä neuloksen lisäksi kankaat ja korjattavat vaatteet - ja niiden loppuessa vielä tapetit lahjapusseiksi (joulu tulossa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Siksi oon niin kovasti kärsinytkin kun entinen saumuri rupes temppuilemaan :/

   Poista
 7. Minä ompelin hullujen päivien varmaankin hyvin vastaavalla Singer -saumurilla paljon ja ylen tyytyväisenä kahdeksan vuotta. Tykkäsin suuresti, oli luotettava peli. Aluksi SIngeristä lemahteli muovinen haju ja moottorin ääni on melko kova. Olin sitä ennen ommellut lainassa olleella (aikanaan varmasti todella kalliilla ja hienolla) 80-luvun Juki-teollisuussaumurilla, joka tikkasi paljon nopeammin ja kauniimmalla äänellä. Työn laadussa Singer ei hävinnyt, se teki kaunista tikkiä aina vain. Lopulta luovuin siitä viime keväänä, kun paininjalan hiilet alkoivat hajota, terät tylsyä ja halusin hiljaisemman menijän. Kannoin kotiin paljon kalliimman Juki MO654:n, joka on tosiaan hiljaisempi ja ihanan liukas liikkeissään, mutta siitäpä puuttuu Singerin vapaavarsi... ;-) Hyvä kone se Singer on, kun sitä osaa käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauheen muovin haju tuosta kyllä lähtee :D Mutta mukava kuulla että on ollut hyvä :) Musta tuossa oli aika hiljainen ääni verrattuna siihen mun entiseen koneeseen mutta onhan se äänekäs silti.

   Poista
 8. Ihan parhaat nuo rautalankaohjeet saumurilla ompeluun. Kai siellä varoitetaan laittamasta sormia neulojen alle myös? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :D :D Enpä huomannut, mut varmaan varoitettiin juu :D

   Poista
 9. Minäkin hain saman saumurin Hulluilta päiviltä. :) Viime aikoina on alkanut tuntua siltä, että olisi korkea aika opetella ompelemaan myös saumurilla. Joku roskajuttu tuohon olisi kyllä kiva, joten tulee varmasti surautettua tuollainen roskapussi. Pohjan imukupit ovat kuitenkin kivat, joten täytyy tehdä imukuppiversio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuollainen ommeltu roskapussi minkä tuossa jossain aiemmassa kommentissa mainitsin, on kyllä tosi hyvä!!!

   Poista
  2. Hei autatko.. Taitaa olla samanlainen saumuri täälläkin.. Nyt en millään saa tikkiä sopivaksi. Ommeltavana olisi ohuempaa trikoota.. Monta mallitilkkua on saumailtu, mutta aina kun katson ns. oikealta puolelta - tikki on löysä... Onko vinkkejä...

   Poista