Sivut

perjantai 3. lokakuuta 2014

Pehmeä kuin Lambi

Kaupallinen yhteistyö // Lambi

Lambi haastoi minut pohtimaan pehmoisia blogissani, lapsuusmuistojen merkeissä, sillä pehmeys on ollut Lambin juttu jo melkein viidenkymmenen vuoden ajan ja nyt on tullut markkinoille uusi ENTISTÄ PEHMEÄMPI Lambi. Lähdin tietenkin innolla haasteeseen mukaan sillä voin nyt hyvällä syyllä esitellä oman mummuni ompeleman nallen minkä olen saanut joululahjaksi lapsena. Olen ennenkin kertonut äitini ja mummuni ompelemista jutuista lapsuudestani ja toivonut että joku omatekemäni muodustuisi omalle lapselleni yhtä rakkaaksi. Noh, vielä en ole tavoitteeseen päässyt (siis edes yrittänyt) mutta ehkä vielä joku päivä ompelen jotain mistä tulee hitti!

Minun isosisko sai samana jouluna samanlaisen nallen mutta väritykset näissä menivät eripäin enkä kyllä jälkikäteen edes osaisi sanoa kumpi oli kumman. Tässä siis kuva nalleista aivan tuoreeltaan, niiden avulla pystyttiin vetään kahdestaan piirileikkiä kun nuorin sisko oli vielä liian pieni ja pikkuveljestä ei ollut tietoakaan.


Penkoessani lapsuuden valokuvia, törmäsin samoihin nalleihin esimerkiksi pikkuhousut päässä (korvat tulivat lahkeista) ja muutenkin puettuina milloin minkäkin kuvan taustalla. Mahtavat pehmot kyllä, isot ja litteät eli niiden kanssa pystyi köllötteleen sen lisäksi että olivat oivia seuralaisia piirileikissä.


Eikä nallea tarvinnut sen kummemmin etsiä nyt melkein 30 vuotta myöhemminkään, siellä se istui paraatipaikalla huoneessani lapsuudenkodissa. 

Mikä oli sinun rakkain pehmolelusi lapsuudessasi? Onko joku tietty pehmo omille lapsillesi ylitse muiden? Julkaise aiheeseen liittyvä kuva Instagramissa, blogissasi tai Lambin Facebookissa lokakuun 2014 aikana hashtagilla #pehmeäkuinlambi niin voit voittaa pehmoisen Joutsen untuvapeiton tai Lambituotepaketin. (Säännöt täällä)


Lambista sen verran että valtaosa Suomessa myytävistä Lambi-tuotteista on valmistettu Suomessa, Mäntän tehtaalla. Vaikka itse en olekaan vessapaperialalla töissä, haluan silti korostaa kotimaisuutta tässäkin asiassa. Omassa työpaikassani on viime aikoina ahdistuttu toden teolla YT-neuvottelujen varjossa ja vaikka oma persustani onkin tällä kierroksella turvattu, kyllä silti niin taas pistää vihaksi kaikki jotka eivät kotimaista työtä päivittäiskauppatavaroita valkatessaan suosi, mur!

Tämän loppupaasaamisen jälkeen onkin hyvä heittää vielä pehmoleluhaastetta eteenpäin. Nyt lukijat mukaan ja erityisesti haluan haastaa Barbamama-blogin Veeran sillä hänen kuvissaan vilahtaa usein ihania pehmoleluja ja olen vakuuttunut että ainakin jollain niistä täytyy olla jokin kiva tarina kerrottavaan!

Eli pehmoa omasta lapsuudesta tai lapsesi lapsuudesta, hashtagilla #pehmeäkuinlambi, antakaa palaa! 6 kommenttia:

 1. Meillä ei suosita kotimaista.. Ei yksinkertaisesti ole varaa. Ja eikö siinä mennä jotenkin metsään jos on kannattavampaa lennättää jotain paistettuja munia saksasta kun paistaa niitä ravintolan keittiössä kotimaisista munista? Mutta niin, kotimainen on muotia, muodikas on kallista. Eli tällä hetkellä oli sitten ruoka, pesuaine tai käyttötavarat, niin ei työttömällä / pienituloisella oikeasti ole vaan varaa siihen kotimaiseen, saati sitten lähituotettuun tai vielä vähemmän luomuunkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, ite suosin koska jos kukaan ei suosisi, oisin minäkin työttömänä ostamassa Saksassa paistettuja munia joten tottakai mun täytyy puhua kotimaisuuden puolesta, muuten kusisin omaan pesääni.

   Poista
 2. Kiva tuo pehmolelu! Mitä tulee kotimaisuuteen, kyllä mä suosin suomalaista, jos on valintatilanne ja molemmat tuntuvat sopivilta hinnaltaan ja laadultaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa :)

   Ja eihän se suosiminen sitä tarkoita että ihan ehdoton asian suhteen pitää olla. Kyllä mäkin joskus ostan ulkomaalaista esim valitettavasti pojan vaipat ostin ulkomaalaisina koska kotimainen merkki ei ollut hyvä meille. Mutta yleisesti ottaen aivan ehdottomasti suosin ruuassa ja vessapapereissa ym päivittäistavaroissa kotimaista joitain erikoistuotteita lukuun ottamatta. Ja tottakai hairahdukset sallitaan ettei niin tiukkapipoinen kannatakaan olla :)

   Poista
 3. Ihana kuva teistä ja hih, piirileikkiassarit! Mä oon tyyliin joutunut yksin vetään rundia, pehmolelun kanssa sen puoli kuuden tunnarin tullessa telkkarista..veli oli vähän liian pieni piirileikkiin :')

  VastaaPoista