Sivut

lauantai 21. toukokuuta 2016

Bloggaajabrunssi Wetterhoffilla

No nyt oli kyllä kaikkien kässäblogitapahtumien äiti! Sain kutsun Hämeenlinnaan Wetterhoffin bloggaajabrunssille jossa oli luvassa myös työpajoja. En totisesti epäröinyt hetkeäkään vaan vastasin kyllä ja ostin junalipun.

Wetterhoff oli mulle täysin tuntematon käsite ennen kuin siskoni lähti opiskeleen Hämeenlinnaan lukion jälkeen 2000-luvun alussa. Kaikki nimittäin kysyivät että ai Wetterhoffille. Öö, no ei sinne. (Nykyään jos mainitsen että sisko on opiskellut Hämeenlinnassa, kaikki kysyy että ai meijerikoulussa. Juu no ei sielläkään.) Joka tapauksessa, Hämeenlinnassa tuli sitten paljon vietettyä aikaa siskon luona ja Wetterhoff riemastutti tätä nuorta hevinaista (haha, niitä aikoja...) sillä sen kyljessä luki kotiteollisuus-jotain. Nyt näin aikuisiällä lähinnä harmittaa että ei ole koskaan tullut astuttua sisään vaikka olen tiennyt toki että siellä myydään myös lankaa ;)

Wetterhoff on siis vanha kädentaitojen koulu jossa nykyään on kulttuuri- ja käsityötoimintaa.


Nytpä pääsin tutustumaan Wetterhoffin taloon oikein kunnolla, vanhaan kutomoon oli katettu herkullinen brunssi ja saimme kuulla talon historiasta ja nykyelämästä ja sitten kierrellä työtiloissa joihin meille oli järjestetty työpajoja. Vaikka tein kuin kone ja viimeisten joukossa lähdettiin niin silti en ehtinyt kiertää kaikkia!


Nimikyltteihin oli askarreltu pienet lankavyyhdit ja oikeasti kaikki oli niin hienoa ja mietittyä että saan nyt tosissani olla varovainen ettei mene aivan överiksi hehkuttamiseksi.


Samalla kun lusikoin Sibeliuskakkua ääntä kohti, esiteltiin meille prinsessakoulun toimintaa ja saatiin prinsessatodistukset kun sujui niin hoviniiaus kuin -vilkutuskin.Ja ne työpajat! Yleensä aina kun jossain (ei-blogi)tapahtumassa on mielenkiintoisia työpajoja, niihin on niin kauheat jonot ettei jaksa jäädä tungokseen. Nyt saatiin kaikessa rauhassa kokeilla eri tekniikoita.

Koukkuneulontaa tuskin olisin ihan heti alkanut kotioloissa testaan mutta nyt tuli tekniikka tutuksi! Periaatteessa siis virkkaustyylillä saa neulotun näköistä jälkeä aikaan. Ainakin toistaiseksi homma on kyllä niin hidasta että taidan jatkossakin suosiolla ihan vain neuloa mutta kyllä tällä jotain pientä voisi tehdä, koukku ja lanka kun saatiin mukaan.Olen saattanut joskus ala-asteikäisenä kokeilla ryijyn tekemistä mutta unohtunuthan se oli, etenkin se että se on niinkin yksinkertaista! Miniryijythän ovat nyt todella muodikkaita (sellaiset modernit), täällä edustettuna oli ne perinteiset mallit mutta tekniikka on kuitenkin sama.


Lankahommista paperiin, ja Ihana-lehden työhuoneella oli mahdollisuus askarrella isoja, upeita paperikukkasia vanhoista kirjan sivuista. Koska en olisi kuitenkaan saanut paperikukkaa vietyä ehjänä kotiin, tyydyin vain ihasteleen vierestä. Myönnän että en ole varsinaisesti Ihana-lehden kohderyhmää mutta goodiebagista löytyneen numeron selattuani olin kyllä positiivisesti yllättynyt. Ei musta ehkä pikkutarkkaa paperiaskartelijaa saa mutta etenkin nyt lasten kanssa tämän tyyppistä tulee tehtyä enemmän.


Cobblerinan työpajalla tehtiin nahasta kännykkäkoteloita ja voin kertoa että mun oli totisesti aika uusia kyseinen kapistus muutenkin. Tähän vain tuli sen verran haastava lukitussysteemi että ei ihan pikkusometuksen takia tule otettua puhelinta tuolta pois. Ehkä korjailen sitä vähän nyt kotona.


Jenni Saksan työpajalla tehtiin korvakoruja jämähuopapaloista ja täällä uin kuin kala vedessä sillä olen tehnyt tosi paljon korvakoruja itsekin.
Klovan pajalla tehtiin kuparilaatasta koru ja päädyin vähemmän luovaan ratkaisuun nakuttamallani lasten nimet. Olisi kyllä tarvinnut saada muutama harjoituskierros koska ihan mönkäänhän se meni mutta ei se mitään, mun blogissa on muutenkin tuttua enemmän tekemisen riemu kuin täydellinen lopputulos. Koru viimeisteltiin patinoimalla.Aika loppui vähän kesken joten kalligrafia- ja kudevirkkauspaja ainakin jäivät kokeilematta. Mutta siis ihan oikeasti, todella inspiroiva päivä ja tosi kivat pajat, ei ollut yhtään semmonen tunne että pitää vähän näön vuoksi osallistua vaan aidosti innostuneena tehtiin.


Ja saatiin vielä runsaat goodiebagit mukaan! 
Suuri kiitos ja hoviniiaus Wetterhoffille ja kaikille talon yrittäjille avoimista ovista! 

19 kommenttia:

 1. Minä tein samalla kiinnityksellä kännykotelon työpuhelimelle. Sillä en juurikaan someta, joten on ihan OK, mutta onnistuin ompelemaan soljen väärin päin, joten kotitöitä tuli minullekin.
  Oli tosi kiva tapahtuma. Jäi tosi hyvä mieli.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa todella mukavalta päivältä! Ja kivoja juttuja oot päässy kokeileen. Tykästyin kovin tuohon kaulakoruun :)

  VastaaPoista
 3. Vau mitä juttuja! Voi kun olisi itsellekin kutsu postissa räpsähtänyt, vaan ei... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä huikea! En tiedä millä perusteella tällaisiin valitaan bloggaajat mutta suurin osa taisi olla Hämeenlinnasta ja lähikunnista. Vaikka kyllähän minäkin pääsin täältä matkan päästä. Oli kyllä kiva, toivon mukaan tällaiset yleistyisi enemmänkin kässäpuolelle :)

   Poista
 4. Kumpa tuollaisia tapahtumia järjestettäisiin vaikka maksua vastaan. Menisin. Onko tuo koukkuneulonta sama kuin koukkuaminen? Sitä on tullut joskus tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä saattaa jotain ollakin maksua vastaan, tai no ainakin yksittäisiä työpajoja toki on mutta tällainen missä saa kokeilla vaikka ja mitä, olisi kyllä tosi kiva, minäkin voisin mennä!

   Koukkuneulonta on eri kuin koukkuaminen. Koukkuamisessa se "työkalu" on sellainen missä on koukku molemmissa päissä, tässä oli tuo neulansilmä. Koukkuneulonnalla saa neulemaista pintaa ja koukkuamisella punosmaista.

   Poista
 5. Oi jospa oisin saanut olla mukana - minäkin! Mitenkähän tuonne on osallistujat karsittu (tai löydetty)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä yhtään mutta iso osa oli Hämeenlinnasta tai lähikunnista ja oli myös sisustusbloggajia ym, kaiken järjen mukaan blogeja joilla on vähän eri lukijakunnat jotta saa useammalle kohderyhmälle näkyvyyttä, niin minä ainakin tekisin.

   Poista
 6. Olipas teillä siellä hieno päivä! "Hoffi" on loistopaikka, opiskelin siellä minäkin joskus viime vuosituhannella pari vuotta :)

  VastaaPoista
 7. Sinä tosiaan otit ilon irti tapahtumasta! Minä nautiskelin pääasiassa tunnelmasta ja miljööstä. Mukavaa oli! :)

  VastaaPoista
 8. Pääsisipä joskus tuollaiseen tapahtumaan!

  VastaaPoista
 9. Hieno juttu tuo tapaaminen, samoin toki bloggauksesi siitä, tuli vähän haikea olo! Terveisin aito wetterhoffilainen vm. 1982-1987

  VastaaPoista
 10. Eri tekniikoiden kokeileminen on todella hauskaa. Tuollaisia päiviä saisi olla tarjolla muillekin :)

  VastaaPoista
 11. Oli kyl huiman hieno päivä ja niin paljon tekemistä! Toi sun kännykkäkotelo on kyl super hieno! Mua harmittaa vieläkin, kun tuo työpaja meni ohi.

  Oli mukavaa nähdä taas ♡

  VastaaPoista