Sivut

perjantai 6. toukokuuta 2016

Kotileikki, hempeänä

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajaltaPauliina Salmisen ja Annika Liinankin käsityökirja: Kotileikki - lastenhuoneen neljä vuodenaikaa (Atena kustannus), on täynnä käsintehtyä lapsuuden taikaa ja leikkejä. (Perintö)pitsiä, valkoista, vaaleanpunaista. Virkattu teekannu, kupit, lusikat ja tarjoitin, neulottu ohut mohairtyllihame, mollamaijoja vaatteineen... Kesää, syksyä ja talvea, tasaisen kauniina ja herkkinä kuvina.


Nämä kuvat iskee kyllä minuun sillä olin lapsena todellakin enemmän Niiskuneiti kuin Pikku Myy, jos tiedätte mitä tarkoitan, enkä nyt tarkoita fyysistä olemusta vaikka toki senkin puolesta olin.

1-vuotiaana ainakin valokuvien perusteella jo kuljin helminauha kaulassa ja tykkäsin paljon juuri tämäntyyppisistä hörselöistä. Joten kyllä, lapsuusfiilistelijänä samaistun!


(Ja hei nuo Disney Animators -nuket! Ne ovat niin suloisia! Tyttövauva, mikä ihana tekosyy...)


Eipä olisi äkkiseltään tullut mieleen tärkätä pientä pitsiliinaa kaarnalaivan purjeeksi mutta miksipä ei! On meinaan niin soma!Tällaisen rusettihuivin haluan ainakin tehdä syksyksi tyttärelle! Kertakaikkiaan ihana!Pakko myöntää että kirjan tyyli on sellaisenaan hivenen liian romanttinen nykyiseen makuuni mutta onneksi tiedän että inspiraatioksihan tämä on ja voin aivan hyvin toteuttaa näitä pitsiunelmia vähemmillä röyhöillä ja valita väriksi jotain vähän ronskimpaa!

Arvostan että kirjassa käytetään myös kierrätysmateriaalia ja ehdotetut langat eivät ole sitä kalleinta luksusta vaan aika peruslankaa, kuten Dropsia ja Katiaa.

4 kommenttia:

 1. Hempeyttä tuossa ainakin riittää :) Itse taisin olla pienenä melkoinen Peppi ;) Tai Myy.

  VastaaPoista
 2. Joo, tästä täyttyy kyllä hempeyskiintiö :)

  VastaaPoista
 3. Oi kuin ihana kirja, en kestä! :D Ja tuo mohairpitsityllimekko! Ihan loistava idea meitin joulukuun vauvan 1-vuotismekoksi. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi mohairmekko sai mutkin innostuun! Vauvalle talveksi! Tai no, taapero hän jo silloin on.

   Poista