Sivut

lauantai 7. toukokuuta 2016

Höyryjunalla Espooseen

Nyt täytyy kiittää lukijaa joka vinkkasi toissapäivänä tästä ajelusta sillä iselläni oli taas mennyt aivan totaalisesti ohi! Vaikka sitä luulee tarkkailevansa kaikkia menovinkkejä niin meinasi mennä Ukko-Pekka meikäläiseltä sivu suun, mutta onneksi siis, kiitos vielä kerran, lukija muistutti!

Viime syksynähän jäbä kävi isänsä kanssa vastaavalla ajelulla kun mulla oli päällekkäistä menoa, nyt oli sitten mun vuoro. Mentiin tällä kertaa budjettisyistä yhden aikuisen taktiikalla.


Jos joku ei siis tiennyt, Ukko-Pekka on Suomen voimakkain henkilöliikenteen höyryveturi! Nyt oli mahdollisuus puksutella sillä Espooseen ja takaisin. Kuulostaa lyhyeltä mutta noin 1,5 tuntia siihen meni muuta liikennettä väistellen.


Kyydissä oli vain kourallinen väkeä, olikohan edes kahtakymmentä. Harmi, sillä esimerkiksi ne kesäiset lättähattuajelut Porvooseen ovat aina ihan täysiä joten voisi olettaa että jonkinlaista kiinnostusta museojuniin kuitenkin olisi.

Tässäkin kokoonpanossa oli erilaisia vaunuja mutta mehän tosiaan matkustettiin Espooseen SALONKIVAUNUSSA! (Sori, olen vaan niin todella innoissani.)


Savu tuprutti ikkunoista ja tuoksui meille niin uudelle, ei voi sanoa nostalgiaa tällaisena sähköjunasukupolven edustajana, mutta ihanalle kuitenkin. Välillä juna kulki ihan vinossa ja tottakai liike oli nykivää ja hyppivää.Meidän junaretken kruunasi se että päästiin vielä violetillä flirtillä kotiin! Eka kerta, eka kerta!

Jos museojunat kiinnostaa niin ensi viikolla on perinnejunaretki Hyvinkäälle junamuseoon. Me varmaan jätetään tänä vuonna väliin kun ollaan jo pari kertaa se vedetty aiemmin mutta haluan vinkata muille kuitenkin! 

2 kommenttia:

 1. Teillä on varmasti ollut kiva reissu! Mistä ihmeestä näistä hyöryjunaretkistä saa tietoa? Ihmettelin tänä aamuna, kun lähdin paikallisjunalle Hesaan ja meidänkin lähiasemalla oli tekstinäytöllä MUS (ja jotain perässä) enkä tajunnut, mitä se tarkoitti. Ilmeisesti siis museojuna, joka olisi pysähtynyt meidänkin asemalla, mutta eipä minulla ollut mitään tietoa tuollaisesta ajelumahdollisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva reissu :) Näistä infotaan lähinnä näiden museojunaharrastusyhdistysten, jotka näitä ajeluja järjestää, kotisivuilla yms mutta kootusti näitä löytyy parhaiten Resiinalehden Tulevia tapahtumia-sivupalkista.

   Tuo samainen höyryjuna taisi liikennöidä tänään Lahteen.

   Poista