Sivut

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Vuokko

Neuloin pikaisena välityönä uusimmasta Taito-lehdestä Vuokko-pipon, minkä on suunnitellut Muita Ihania -blogin Tiina! Koska minulla on iso pää, tein pipon paksummilla puikoilla ja siitä tuli siis todella löysää neulosta, yleensä kun neulon peltiä. Varsinkin kirjoneuleeni ovat aina peltiä. Tai olivat, nykyään osaan tehdä vähän löysempää, eli voin tehdä kirjoneuleena sukkiakin pelkkien tasokappaleiden sijaan. Löysyydestä johtuen menin myös todella paljon epämukavuusalueelleni jättäen kuvion langanjuoksut juuri niin pitkiksi kuin kuvio edellytti, sillä jos olisin näin löysässä kieputellut lankoja 3 silmukan välein, kuten normaalisti teen kirjoneuleessa, olisivat ne paistaneet piposta läpi kilometrin päähän. Kyllä oli melkosta kuulkaas, olen nimittäin aina ollut todella ehdoton sen kieputussääntöni kanssa! Sen verran lisäksi ohjetta muokkasin, että lisäsin lyhyen resorin reunaan. Muuten pipo olisi varmasti näyttänyt pannumyssyltä päässäni. Resorin jouduin lopulta taittaan pipon päälle, ettei kuvio jäisi liian ylös. Taidan jopa ommella sen siihen niin pysyy paremmin.


Langat: tumma harmaa: Drops cotton merino, vaalea harmaa: Hjertegarn extrafine merino cotton (saatu Lankamaailmasta). Molemmat jämäkeriä.
Puikot: 5 mm
Ohje: Tiina Arponen: Vuokko. Taito 2 / 2017 -lehdestä


Ihana neljän vuodenajan pipo, sillä nuo merinopuuvillat menee kesät talvet, tarpeen mukaan viileä, mutta tarpeen tullen lämmin.

8 kommenttia:

 1. Ihana pipo! :) ihhailinki tuota siinä Taito-lehesä.

  VastaaPoista
 2. Taiten tehty!
  Mutta en ymmärrä, mikä tuon pipon juju on. En ole ymmärtänyt muitakaan Muita ihania ohjeita. Haluaisin ymmärtää, mitä ihanaa niissä on, koska kaikki niitä tekee ja hehkuttaa. Ymmärrän toki, että persoona Muita ihania -blogin takana on ihana ja valloittava! Ja ruokataidekuvia ymmärrän hyvinkin, eli fanitan kyllä Muita ihania -blogiakin. Mutta silti mä en tajuu neuleohjeita. Anteeksi avautuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä em ymmärrä, että mitä ymmärtämistä tässä on :D Kaunis pipomalli, olisin kyllä neulonut tämän, vaikka olisi jonkun muunkin suunnittelema. Itse tykkään tosi paljon Tiinan ohjeista ja malleista, mun silmään ne ovat kauniita. Kaikki eivät pidä kaikesta tietenkään, se on selvä. Mutta minä pidän ja aika moni muukin pitää :) Ei se sen kummempaa vaadi. Mulle Muita Ihania -blogi on ollut aina todella inspiroiva. Ja tämä kyseinen pipo poikkeaa aika paljon tyypillisistä hänen malleistaan, sillä tässä on erillisiä kuvioita kaukana toisistaan ja vain kaksi väriä. Eihän näistä mikään pakko ole tykätä. Mutta minä tykkään.

   Poista
  2. Niin :D kaikkea ei voi ymmärtää, vaikka haluaisi. Tosiaan ei johdu suunnittelijasta, sillä musta se blogi on myös inspiroiva. Mut en tajua, mikä neuleohjeissa on se juttu. Eikä oo es tykkäämisestä kyse, tykkään kyllä, vaikka en tiedä, missä se suunnittelu näkyy. Tää on varmasti sama juttu kuin joillakuilla Stephen Westin kanssa tai jotain :D

   Poista
  3. Niin no, ensin jos neuloo itselleen ja omaksi huvikseen ja yleisö alkaa vaatiin ohjetta, jotta voisi tehdä vähällä vaivalla samanlaisen niin minusta on vain hienoa, että jaksaa sen ohjeen sitten tehdä. Itse en jaksa ja yksi syy siihen on juurikin se, että osa alkaa heti arvosteleen ja ihmetteleen ohjetta/mallia.

   Poista
 3. Pipo on oikein hieno! Musta on niin mahtavaa, että on ihmisiä, jotka suunnittelevat tällaisia moderneja malleja. Muita Ihania blogissa kyllä riittää inspiraatiota 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Perinneneuleita löytyy kyllä mielin määrin, mutta nämä modernimmat ovat harvassa :)

   Poista