Sivut

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Viisi totuutta sukkakuvien kulisseista

Jostain syystä aina jostain löytyy joku, joka kuvittelee valokuvassa esiintyvän koko totuuden. On siis aika taas raottaa kulisseja ja kertoa, mitä esimerkiksi sukkakuvia ottaessa oikeasti tapahtuu.

1. Kerrossekasonta

Kämppä muistuttaa kaatopaikkaa, mutta pitäisi kuvata rauhallisessa ympäristössä jotain. Hyllylevy romukasan päälle ja joku voi erehtyä luuleen, että teillä on tyhjä pöytätaso jossain.


Menee täydestä.


2.  Aikuisbaletti

Oikeastihan nojasin kaksin käsin seinään ja kattoon ja pysyin siinä asennossa just ja just sen aikaa, että kamera räpsähti. Joku voisi kuitenkin luulla, että tämä tonnikeiju on muka kovinkin siro ja keveästi siinä vähän varvistelee jalat solmussa. Not.


3. Feikkihame

Oikeasti tuo Nanson "hame" on hyvin lyhyt olkaimeton tunika, mutta halusin peittää kuvaan polvet, joten vetäsin helman reilusti alemmaksi ja poseerasin yläosattomissa. Täydestä meni.


4. Rekvisiittasukkahousut

Sukkia kuvatessa käytän aina sukkahousuja tai vastaavia, jotta huomio keskittyisi neulottuihin sukkiin sänkikarvojen, ihohuokosten ym sijaan. Koska sukkahousulaatikkoani ei ole todellakaan kon maritettu, sieltä saattaa löytyä esimerkiksi sellaisia yksilöitä, jotka eivät ole viiteen vuoteen ylettyneet ylös asti tai sitten tässä tarkoituksessa voi hyödyntää myös haarasta revenneet sukat vielä kertaalleen ennen roskiin heittämistä.


Yllä olevaan kuvaan viitaten ja vähän myös kohtaan 1 liittyen
5. Rajaus

Jos ei kertakaikkiaan löydy tyhjää tilaa koko asunnosta, silloin pitää vain rajata riittävän lähelle. Eli lähtötilanne voi hyvinkin olla, kuin tuossa yllä olevassa kuvassa, mutta lopputulos tällainen. Tässä hyödynnetty myös kohtaa 2.


Näin meillä!

65 kommenttia:

 1. Hahah! Hauska postaus.... Jotenkin NIIIIN tuttua! 😂

  VastaaPoista
 2. Hah, niin tutulta kuulostaa... 😉 Muistuu mieleen mm. omat hyvin stailatut kuvat joulun alla piparkakkutoffeesta. Tuli tosi nätit kuvat, mut se ympäristö... parvekkeen lattialla ja joka puolella ympärillä kaikenlaista rojua: lasten hiekkaleluja yms... Asukuvat otatan mieluiten aina ulkona, koska meillä ei oo yksinkertaisesti oikeen yhtään semmosta isoa ja väljää tilaa, jossa ottais kuvia. Ja p.s. mun viikonlopun ig stories -videoissa mulla oli alaosassa vaan ohuet sukkikset... mut kun eihän kuvassa näkynyt kuin yläosa, niin... 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Ja joo, asukuvat itsekin mieluummin otan ulkona, erinäisistä syistä.... xD

   Poista
 3. Noinhan se menee; tärkeintä on rajaus unohtamatta kuvauskohdetta. Kiitos piristyksestä!
  Leena N.

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus 😂 Tää on niin tuttua! Joskus itseänikin naurattaa kun otan kuvia, että tietäisittepä vain mitä taustalla tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin esim monesti saatan mopata mikrokuitumopilla sen yhden neliömetrin alueen ennen kuvaamista, heti kuvan ulkopuolella pölyt ja muruset juoksevat lattioilla.

   Poista
 5. Ihania! Siis sukat, kuvat ja tarinat takana! :D Mäki tein joskus
  tällaisen postauksen samasta aiheesta. :D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, huikee tuo sun postauksen kuva! :D Niin tuttua, niin tuttua!

   Poista
 6. Just noin! Viimeksi tänään siirtelin muropaketteja talouspöydältä saadakseni aikaan pienen tilan, joka kuvassa luo illuusion selkeästä ja siististä kodista. :D

  VastaaPoista
 7. Ihana kurkistus kulissien taakse ja niin tuttua �� näin se meilläkin menee.

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus... ja niin totta! :D

  VastaaPoista
 9. Pelastit päiväni tällä, eikun koko viikon! Nyt yritän jatkossa muistaa olla vähemmän kade kaikkien muiden ihanista kodeista ja kauniista kuvista, joilla esittelevät upeita töitään.

  VastaaPoista
 10. Juuri näin. Jonkinlaista lavastusta se on varmasti kaikilla.
  Minä kävin viime vuonna jopa GIMP-kurssin että piti sitten osata poistaa kuviin jääneitä "virheitä", mutta ei ole tullut korjailtua. Helpommalla pääsee kun menee tarpeeksi lähelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä monesti poistan jälkikäteen jotain roskia lattialta, mitkä näkyvät kuvissa :D Tosin nyt heti uusimman postaukseni kuvaan oli jäänyt aika iso roska, äh.

   Poista
 11. Tämä oli ehdottomasti hauskinta tänään :D

  VastaaPoista
 12. Tää on just tätä. Mistä löytyy tyhjä kohta, jossa saisi kuvat ilman kaikenlaista taustalla olevaa roinaa? Nyt kun ostettiin uusi olkkarin pöytä, niin siinä on usein hyvä valo ja valkoinen alusta, mutta jos haluaa kuvata vaatteen puettuna päälle, niin se on jo hankalampaa...

  VastaaPoista
 13. Haha, iso samaistuminen täälläkin. :D Isot valkoiset kapalevyt on aika käteviä, niistä voi rakennella ministudioita ja heijastella valoja. Edellisessä tylsän muovimattopintaisessa kämpässä tuli myös joskus käytettyä taustana mattapintaiselle paperille tulostettua tiilikuosia jonkun A3:sen verran, joka näyttikin kuvassa sopivalla tarkennuksella ja rajauksella ihan aidolta tiiliseinältä. ;) Tosi hauska postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi hankkia toinenkin levy, jotta saisi heijastettua valoa, nyt mun kaikissa kuvissa on aina aivan jäätävät varjot :(

   Tiilikuosi kuulostaa mahtavalta :D :D :D

   Poista
 14. Hauska ja erittäin hyvä postaus! Yleensä sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta... juttuhan saattaa olla niin, että se huijaa enemmän kuin tuhat sanaa. :)

  VastaaPoista
 15. Hymysuin luin kirjoitusta, lohduttavaa, että muutkin lavastavat kuvaus aluetta. Kuva n.1 on tuttu, minulla vain isompi tavarakasa alla ja suurempi vanerilevy päällä, jotta olisi tilaa leikata, kun pöytätilat ovat varattuina keskeneräisille töille. Irma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Itsekin tarvisin kyllä vähän isompaa levyä tähän hommaan.

   Poista
 16. Hauskoja pointteja! :) Mutta jotenkin se kauneudenkaipuu vaan voittaa todellisuuden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin voittaa. Itsekin inspiroidun paljon enemmän harkitusta ja rauhallisesta taustasta kuin jostain sikolätistä.

   Poista
 17. Ratkiriemukasta! Just noinhan se on. Imartelevilla kuvakulmilla on myös joskus kikkailtu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, imartelevat kuvakulmat! Ja joskus tulee otettua lähikuvia jostain onnistuneesta kohdasta ja jättää tarkentamatta virheeseen ;)

   Poista
 18. Samaistun:D Mekin välillä siskon kanssa nauretaan, että miltähän tää meidän kuvaaminen näyttää. Ollaan suunniteltu, että vois tehdä jonkun 'behind the scenes'-tyyppisen postauksen mihin laittais kuvia siitä miten niitä kuvia oikeesti otettiin:) Mutta lopputulos on kuitenkin se tärkein ja tietysti se, että kuvat miellyttävät sekä itseä, että lukijoita.

  VastaaPoista
 19. Kyllä nauratti. Kiitos :) Hauska juttu rankan päivän päätteeksi. Mietin niitä rappukäytäväkuvauksia: oliko silloin niin, ettei lavastuskaan enää auttanut? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein, sinä päivänä ei lavastuskaan auttanut ja kuvat oli saatava, ei ehtinyt odotella sitä että siivotaan ensin :D

   Poista
 20. Ahahahaaa!!! Niin tuttua. Jokke joskus sanoi että alkaa kirjottaan blogia "eilen tein vierestä" ja ottaa kuvan aina siitä mun selän takaa, missä mä oon kuvaamassa :D

  VastaaPoista
 21. Aivan mainio tarina! Juuri näinhän se menee :)

  VastaaPoista
 22. Ihan mahtava postaus! :D Tää on niin tätä. Tuttu juttu.

  VastaaPoista
 23. Mainio, ratkirehellinen postaus!

  VastaaPoista
 24. Iha mahtava postaus! :) tämmöstähä se on varmaa meilä kaikilla :)

  VastaaPoista
 25. Hahhah, tää oli mahtava ja niin totta! - Molli

  VastaaPoista
 26. Ihana postaus! Ja niin tuttua täälläkin, ajatus oli että ostaisin nukkeblogia varten valkoisen haijastuskopin jotta tausta ja valo olisi aina tasainen. Todellisuudessa kasaan vaatelaaatikoita päällekkäin, laitan valkoisen lakanan niiden päälle niin että ne muodostaa tasaisen seinän ja lattian ja odotan että aurinko on oikeassa kohdassa. Sitten on n. 20 minuuttia aikaa kuvata nukke. :D

  VastaaPoista