Sivut

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Retki paaleista rakennettuun linnaan

Viime joulukuussa sain kuulla Laihian olkilinnasta ja aivan välittömästi iski järjetön tarve päästä käymään siellä. Lapsuudenkodistani on sinne n. 120 km matka ja oli haaveissa päräyttää joulun aikaan linnaa katsomaan sieltä käsin. Reissu jo melkein onnistui, mutta koin elämäni ehkä absurdeimmat oharit asiaan liittyen, joten Laihiaretkeä saatiin odotella näin pääsiäiseen saakka. Tavallisen pituisena viikonloppuna kun ei oikein jaksa ajella pitkien mummulareissuajojen päälle tämmöstä huviretkeä.


Pääsiäinen on toki mukavampi siinäkin mielessä, että valoisaa aikaa riittää, eli ei ole pakko aikatauluttaa retkeä sen perusteella, että on sen päivän ainoan valoisan tunnin aikana siellä perillä. Herättiin kun herättiin, syötiin aamupala ja lähdettiin ajeleen lakeuksille.


Linnan on rakentanut laihialainen kyläaktiivi Jouko Lehtinen vapaaehtoisten kanssa, tai siis kökkäporukalla, kuten sielläpäin on tapana sanoa. Ajatus on kaunis, linna on tehty lasten iloksi ja se on kaikille ilmainen. Onpa siellä rakennustarkastajakin käynyt, kun tottakai linnasta heti joku kanteli. Linna kuitenkin sai luvan jäädä, ja hyvä niin.


Kaikenlaista lisätietoa, uutisjuttuja ja kommentointidraamaa linnasta löytyy googlettamalla. Avainsanoina Laihian olkilinna, paalilinna, Huitun linna jne.


Samalla alueella oli muitakin rakennelmia ja kaiketi lisää tulossa. Napakelkka ilahdutti meidän lapsia paljon, vaikka jäätä ei enää ollutkaan eikä kelkka siis minnekään liikkunut. Oli kuitenkin niin komia pukki ettei liiallinen kitka haitannut lainkaan.
Alueella olisi ollut mahdollisuus myös paistella makkaraa, mutta meilläpä oli muut eväät mielessä. Lähiömutsia fanittavana halusin tietenkin, että mennään syömään Laihian kotipizzaan. Vegelankku, nam!


Hauskaa, että itse menin fanittamani bloggaajan vanhempien omistamaan pizzeriaan ja sitten törmään siellä oman blogini lukijaan! Mukavaa, kun tulit jutuille! :)

7 kommenttia:

 1. Kesällä kannattaa käydä Lähiömutsin vanhempien mansikkatilalla, ihan paras paikka! Sielä on paljon tekemistä lapsille ja parhaat donitsit. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti tosi kiva paikka, mutta ei me mansikoiden takia kahta ja puoltasataa kilsaa ajeta kun mansikkatiloja on täällä ns omallakin kylällä :)

   Poista
 2. Heh, huvitti tuo suosikkibloggaajan vanhempien pizzeriassa syöminen. Meneekö jo stalkkauksen puolelle? :D Ei sentäs, voisin huvin vuoksi tehdä itsekin saman. Pohjanmaalta löytyy kaikkea jännää, hyvien bloggaajien kotiseudun lisäksi, noita omintakeisia rakennelmia. Voisi visiteerata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä kokenut sitä stalkkaukseksi, koska pizzeriasta on avoimesti puhuttu ja kirjoitettu. Nolompaa se ois ollut jättää varta vasten menemättä ettei vaan tule kiusallista stalkkerioloa :D Pohjanmaalla on kyllä vaikka ja mitä hienoa ja jännää :)

   Poista
 3. Hauska linna kyllä tuo olkipaaleista tehty, hyvä idea. Olisipa lähempänä, niin kävisin ihailemassa paikan päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä mahtava! Ehdottomasti sen arvoinen, että ajaa 120 km per suunta, yhtään sen enempää ei kyllä ehkä viitsisi :D

   Poista
 4. Kuulostaapa hauskalta idealta tuollaisen linnan rakentaminen. Olen itsekin alunperin Etelä-Pohjanmaalta, vähän toiselta laidalta mutta tuosta linnasta en ole kuullutkaan.

  VastaaPoista