Sivut

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Retket eriteltyinä

Siinä vaiheessa kun tunnisteella "retkellä lapsen kanssa" on blogissa 138 merkintää, lienee kaikkien kannalta hyvä vaihtoehto pilkkoa tunnisteita vähän tarkentaviksi. Ihan vain koska monesti itsekin etsin blogistani jotain ja on ollut vähän hankala löytää! Koska tuo tunnistepilvi on sekin vähän sekava, siellä kun on retket ja käsityöt sekaisin, tein nyt ainakin hätäratkaisuna sivupalkkiin tuollaisen erillisen retkipostauslistan.


Tietenkin siis kuvittelin, että se on nopea homma, mutta puoli yötä siihen sai kulumaan ja silti tunnisteet jäivät huonoiksi. Tässä listassa on siis vähän eri termit kuin itse tageissa, mutta eiköhän se asiansa aja nyt ainakin ensihätään. Lisäsin samoille tageille myös muutamat reissut, joissa lapset eivät ole olleet mukana.

Koska asun Pääkaupunkiseudulla, tuntui loogiselta eritellä Pääkaupunkiseudun kohteet muusta Suomesta.


En siis todellakaan ajattele karttaa siten, että kehäkolmonen ja pönde. Olenhan itse Länsi-Suomesta kotoisin ja asunut myös jonkin aikaa Pohjois-Pohjanmaalla. Jaottelu nyt vaan oli helpompi tehdä näin, koska asun täällä.


Listalla on erikseen myös ulkomaat, joka viime vuosien aikana on pitänyt sisällään lähinnä Ruotsin. Matkustin ennen lapsia paljonkin, mutta pidin blogia hyvin rajatusti vain käsityöblogina. Lisäsin siihen kuitenkin kaikki mihin täältä viitteitä löytyi, lasten kanssa tai ilman.

"Terhin elämysmatkat" sisältää muutaman reissun, jotka ovat noh, mun suunnittelemia matkoja, joihin olen saanut houkuteltua jengiä mukaan. Näitä tarvittaisiin kyllä ehdottomasti lisää!!! Kaikkia hassuja reissuja ja ei-tyypillisiä teemoja!

"Junat" sisältää loogisesti juniin liittyvien reissujen lisäksi myös muita juna-aiheisia postauksia. En jaksanut lähteä eritteleen sen kummemmin, koska oletan että aihe ei kiinnosta ihan hirveää montaa muuta, kuin ehkä minua itseäni.

Tapahtumat ovat tapahtumia, joissa olen käynyt lasten kanssa. Kaikenlaiset kässätapahtumat ym on jätetty pois tältä tunnisteelta.


Sitten on vielä eritelty luontokohteet, museot, ja teemapuistot. Teemapuisto on siinä mielessä laaja käsite, että siinä on tyypillisten Muumimaailmamestojen lisäksi leikkipuistoja ja Sea Life-tyyppisiä paikkoja, jotka varsinaisesti eivät ole museoitakaan.


Museoihin tungin ne muutaman sellaisenkin joissa olen käynyt ilman lapsia ja blogiin kuitenkin raportoinut.


Luontokohteet, oi, näihin raportointeihin on kiva palata jälkikäteen!


Ja sitten on vielä muutama postaus, joihin liittyy varusteet (joihinkin aika löyhästi).

Toivon mukaan tästä on jollekin hyötyä, minulle itselleni ainakin. On ollut tosi kiva saada kommentteja, että on mun reissupostauksien ansiosta innostuttu lähteen itsekin! Itse olen tosiaan ihan hurahtanut näihin pieniin ja isoihinkin retkiin. Itse olen, ja esikoinen myös, paremmalla tuulella tuolla tien päällä, kuin kotipihassa. Varsinkin siis kun poika käy vain kahdesti viikossa muutaman tunnin varhaiskasvatuksen kerhossa ja muuten ollaan sitten omillamme. Onneksi asutaan hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella ja täällä riittää nähtävää ja koettavaa ihan joka lähtöön, varsinkin jos tekee seikkailun tai eväsretken melkeinpä mistä vain.

10 kommenttia:

 1. Hei mistä toi tän postauksen vika kuva on? (Siis toi missä on poikasi puron vieressä metsässä) Tosi kaunis paikka!

  VastaaPoista
 2. Kun saisi vielä semmoisen "minne mennä tänään/lähitulevaisuudessa"-kalenterin tohon sivupalkkiin, ni pisin superonnellinen. Kuinka monta kertaa oonkaan lukenu postauksia jostain aivan huippukivoista tapahtumista jne, ja sittenhän onkin ollut jo liian myöhäistä. Toki voihan olla ettet kaipaa blogifanilaumaa jalkoihin pyörimään ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi kieltämättä kiva, mutta ylläpito liian työlästä joten sellaista tuskin on tulossa :/ Haha, eipä ole tähän mennessä vielä häiriöksi asti faneja jaloissa pyörinyt :D :D

   Poista
 3. Kyl mua ainakin junat kiinnostaa! Aika harvoin kumminkin kerkiän sun (tai kenenkään muun) vanhoja postauksia lukea, niin en ollut edes tajunnut toivoa tällaista uudistusta. Pitäis muuten tarkistaa onko omat kuosissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse luen usein toisten (ja omiakin) vanhoja juttuja. Yleensä jos olen esim menossa jonnekin ja muistan jonkun kirjoittaneen siitä. Siksi ajattelin että varmasti jotakuta palvelee tämä lista :) Mukava kuulla että junajututkin kiinnostaa! :)

   Poista
 4. Minusta on mukava lukea retkipostauksistasi, olen saanut tästä monta hyvää ideaa minne mennä tulevina kuukausina :D

  VastaaPoista