Sivut

lauantai 1. lokakuuta 2016

Vielä löytyy museoita joissa ei olla käyty

Ja yksi niistä oli Työväenasuntomuseo Helsingin Alppilassa. En olisi tänne lasten kanssa keskenäni lähtenyt, mutta nyt oli useita aikuisia matkassa viihdyttämässä heitä sisäpihalla. Esteetön tämä ei myöskään ole. Museo on tosiaan vanhassa kaupungin työväelle rakennetussa talossa ja pieniä hellahuoneita kierretään vain oppaan mukana. Sisäänpääsy on ilmainen. Jokainen hellahuone on sisustettu eri aikakauden mukaan ja opas kertoo siellä siihen aikaan asuneiden perheiden tarinaa.Rakastan kotiseutumuseoita ja olen kierrellyt monissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tämä oli kuitenkin täysin erilainen kokemus sillä vaikka niissä vanhoissa maataloissakin on asuttu ahtaasti, ei se ole mitään verrattuna näihin hellahuoneisiin. Vaikuttava kokemus ja oma neljän huoneen ja keittiön asunto alkoi juuri tuntuun aivan järjettömältä pröystäilyltä.Asunnot kierrettiin ikäjärjestyksessä (nämä kuvat ovat aivan sikinsokin). Vaikka ryhmässämme oli monta porukkaa, kaikki ehtivät kuitenkin kurkistaa asuntoihin rauhassa. Sisään näihin ei siis saanut mennä.
Lopuksi oli kuitenkin ylläri eli asunto jonne nimenomaan sai mennä sisään ja koskea kaikkeen. Lapset bongasivat heti leikkikalut!
Kyllä minä olin tiennyt että tällainen paikka on mutta ei vain ole tullut ennen käytyä, kun on niin paljon muutakin. Suosittelen käymään, museokauppakin oli tosi kiva!

8 kommenttia:

 1. Mäkin olen käynyt tuolla, ja suosittelen myös. Tykkäsin hurjasti! Hauskinta musta oli ne pikkuruiset leivinuunit. Kun on vanhoissa maataloissa nähnyt valtavan kokoisia leivinuuneja, niin jotenkin mua nauratti nämä kaupunkilaisten pakatut versiot :D

  VastaaPoista
 2. Tänne oon halunnut mennä jo pitkään, mutta aina (kerran vuodessa) kun käyn Alppilassa niin tää on ollut kiinni. Pitää siis lähteä ihan vartavasten.

  VastaaPoista
 3. Tuo on ihana museo. Olin tuolla kun lapseni kanssa kun hän oli varmaan jotain kaksi tai kolmevuotias eli siitä on jo monta vuotta vierähtänyt. Lapsi kommentoi lopuksi "tullaan tänne joka päivä uudestaan!" Jostain käsittämättömästä syystä en ole saaneet aikaiseksi mennä Työväenasuntomuseoon uudestaan vaikka se on ollut joka kesä mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuttua tuo että ei tule mentyä vaikka mieli tekisi. Meilläkin kovasti kysellään tiettyjen museoiden perään.

   Poista
 4. Ensinäkin, fantastinen blogi, en ole tainnut vain aikaisemmin uskaltaa kommentoida mitään. Käsitöiden lisäksi ihailen reissujasi lasten kanssa ja niistä ollaan bongattu itsekin hyviä kohteita, kiitos niistä.
  Tähän museo-blogaukseen oli pakko kommentoida, että oletko käynyt Tampereella Amurin työläismuseokorttelissa, auki vain kesäisin, mutta suosittelen. Saman tyylinen kun tämä ja siellä on myös yleissauna ja -vessa ja paljon muuta. Korttelissa sijaitsee ympäri vuoden auki oleva kahvila Amurin Helmi, josta saa vanhan ajan tunnelman lisäksi ihanan aamupalan, keittolounaan ja parhaat pullat! Ja ei, en ole töissä siellä eikä tämä ole mainos, paikka vaan on ehdoton suosikkipaikkani tampereella, jos museoista pitää valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja hei, kiitos vinkistä!!! Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitää laittaa listalle! :)

   Poista