Sivut

tiistai 11. lokakuuta 2016

Kotkafiilistelyä

Olen käynyt Kotkassa pari kertaa aiemminkin syksyretkellä ja siinä missä toiset kehuu Kotkaa hienoksi kesäkaupungiksi, täytyy mun siis ehdottomasti sanoa, että siinäpä vasta upea syksykaupunki! Asiaan voi toki tulla muutos, sillä nyt aiotaan vierailla siellä myös muina vuodenaikoina. Lapsien täti nimittäin muutti sinne ainakin toistaiseksi.

Vieläkin naurattaa, kun kaksi vuotta sitten mennessämme hotellimatkalle Kotkaan, tuli bussipysäkillä joku paikallinen jutteleen ja huomatessaan meidän tulleen Helsingin bussilla, totesi että "koittakaa viihtyä, tämä ei ole Stadi". Voi tietäisipä vaan! Sillä reissulla nähtiin paljon ja hirveästi jäi vielä näkemättä, eikä vielä nytkään saatu paikattua kaikkia puutteita nähtävyyksien kiertelyssä. Siellähän on vaikka mitä!


Meidän suorituskeskeinen reissaaminen on tietenkin nyt erilaista kun esikoisella on jo omat vahvat mielipiteensä siitä, mitä siellä perillä aiotaan tehdä. En ole varma, muistaako hän oikeasti vai muistaako vain valokuvien perusteella, mutta yksi pakollinen etappi oli viime reissulta tuttu bussi Sibeliuspuiston leikkialueella. Onhan se kieltämättä houkutteleva.Puistot ovat kyllä aivan oma lukunsa Kotkassa, niitä on niin paljon ja ovat niin kauniita ja hoidettuja. On hurjat määrät jos jonkinlaista patsasta ja pensaita on leikelty muotoihin jne. Ei täällä Vantaalla, ei todellakaan. En ole tosiaan ruskamatkailun vuoksi koskaan nähnyt kyseisiä puistoja kesäloistossaan mutta tuskin ne paljoa häviävät syksyversiolle. Yhden päivän Kotkareissun voisi siis hyvin pyhittää pelkille puistoille.

Perheen suurin junafani oli saanut luotettavasta lähteestä tiedon, että Kotkasaaressa on tasoristeyksiä, joten hänen toiveestaan teimme pienen eväsretken rautatiemiljööseen. Valitettavasti lauantaina ei tavarajunia (yllättäen) kulkenut, mutta ei se haitannut. Olipa sentään teemaan sopivat eväät. Ja nähtiin  matkustajajuna asemalla.Nuo Aseman vegemöttöset Meksiko-mausteilla on muuten aivan sairaan hyviä kylminä :D


Oli ensimmäinen kerta kun matkustin ainoana aikuisena molempien lasten kanssa pk-seudun ulkopuolelle. Bussimatka jännitti aika paljon, kun en voinut etukäteen tietää, miten taaperoikään ehtinyt kuopus jaksaisi. Onneksi hänkin osoittautui "helpoksi" matkakaveriksi ja pari tuntia bussissa meni tosi nätisti. Huh! Kaikki hyvin niin kauan kun ei ota pois kantorepusta.


Museokorttikin vinkui, sillä kävimme Merikeskus Vellamossa. Siitä kuitenkin erillinen postaus myöhemmin. Kaksi vuotta sitten käytiin jo pihassa, mutta ei ehditty sisään. Silloin postasin kuitenkin yleisen Kotkapostauksen lisäksi Maretariumista ja Ravintolavaunu päätepysäkistä.

9 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan niin on, että kaupunki kuin kaupunki, kannattaa ottaa näkökulmaa eri vuodenaikoina. Meillä kun niitä täällä Suomessa on peräti neljä:)
  Yhdyn siihen, että Kotkassa ovat puistot ihan omaa luokkaansa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja kaikista kaupungeistahan voi sanoa että kiva kesäkaupunki ym, mutta luulen että Kotka on ihana pahimpana loskakaamosaikanakin :D

   Poista
 2. Sulla pitäis kyllä olla diili jonkun matkailunedistämiskeskuksen tms. kanssa, saat teidän retkikohteet kuulostamaan niin houkuttelevilta, että tulee aina into päästä hetijustnyt sinne samaan kohteeseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen monesti miettinyt minäkin :) Mutta kiitos Terhi, kun olet näitä retkeilypostauksia tehnyt, ihan hirmuisesti on sopivia kohteita lasten kanssa käytäviksi nyt jemmassa (sikäli kun täältä idästä joskus jonnekin suoriutuisi).

   Poista
  2. Olen mä aika monta kertaa yrittänytkin jotain diiliä, harvoin on onnistanut (ja merkkaan siis aina jos jotain on saatu), mutta en toisaalta kovin sitkeästi ja säännöllisesti ole jaksanut koittaa. Kalvaahan ne vähän ne kielteiset vastaukset (tai kokonaan vastaamatta jättämiset). Me kun retkeillään aika spontaanisti niin on helpompi vain mennä kuin ensin ennakoida ja säätää kamalasti. Taitaa olla vain yksi kerta kun mua on lähestetty yhteistyön tiimoilta jonkin reissailuun liittyvän firman puolesta.

   Ja paras palkkahan se on kun joku kommentoi että on innostunut myös lähteen samoihin paikkoihin, varsinkin jos on innostuttu lähteen lasten kanssa :)

   Poista
 3. Kauniita puistokuvia olit ottanut, tekee mieli itsekin päästä paikalle.

  VastaaPoista
 4. Jotenkin niin mahtavaa lukea omasta kaupungista ulkopuolisen silmin, itselle kun tää on niiiiin tuttu ja tylsä ;) Tulee ylpeä fiilis :D

  VastaaPoista