Sivut

lauantai 8. lokakuuta 2016

Asialliset lapaset

Hei, olen minä jotain neulonutkin! Paljonkin! Mutta tässä nyt yhdet lapaset.

Ohje on jo aiemmin esillä olleesta Lumi Karmitsan Villit vanttuut ja vallattomat villasukat (Moreeni) -kirjasta. Koska minulla on aivan törkeän suuret kädet, enkä ymmärtänyt tätäkään asiaa ennakoida, jouduin neuloon kuvion jälkeen vielä pitkän pätkän yksiväristä. Fiksu olisi suosiolla vähän laskelmoinut ja aloittanut kuvion vasta myöhemmin. Mutta aina ei osaa olla fiksu, kun on niin kova into tehdä.


Ohje: Lumi Karmitsa: Pionit
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mmKuvio on aavistuksen verran yksiväristä kireämpi, joten kuvion jälkeen lapaset levenevät silmiinpistävästi. No, eipähän kiristä sormia. Onneksi kirjassa ohjeistettiin kuljettaan kavennuksessa ja peukalossa mukana pohjaväristä lankaa, jolloin lapanen on yhtä lämmin kuvion kohdalta kuin yksivärisestäkin. En ole lainkaan varma siitä, että olisin älynnyt itse.


Kauniit ovat ja todella lämpöiset. Tervetullut lisä riemunkirjavaan asustejoukkooni, nämä sopivat sitten vähän yksivärisempäänkin pukeutumiseen ja tarpeen tullen (mitäpä sitä nyt kotiäitinä) myös asialliseen talvipukeutumiseen villakangastakin kaveriksi. 

12 kommenttia:

 1. Sain juuri tilaamani kirjan ja nyt pitäisi vain päättää, minkä noista kaikista ihanista malleista ensin puikoille ottaisi. Yrtitän pidätellä sen verran, että saan muutamat pakkopullat(siis lahjaksi menevät, aikataulutetut) pois puikoilta..
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luulen että vasta joulun jälkeiseen elämään jää nämä huivit neulottavaksi :D

   Poista
 2. Pionin rakastajan nää ois just hyvät! Pinkeillä kukilla... Voihan kilometrin to-do! Eräätkin ruusulapset onnettomina odottaa laatikon pohjalla tekijäänsä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilometrin to do täälläkin! Mutta Pionit kiilasi ohitse ;)

   Poista
 3. No ei kyllä haittaa yhtään tuo pidempi yksiväripätkä. Tosi kauniit!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihanat <3 Mun tarttis myös saada tuo kirja. On blogeissa näkynyt niin ihania versioita lapasista, että :)

  VastaaPoista