Sivut

torstai 27. lokakuuta 2016

Luonnontieteellinen museo viimein museokortin piirissä, eli kaikki on ihanaa, paitsi myrkkyhämähäkit

Luomus, eli luonnontieteellinen museo, tuttavallisemmin eläinmuseo eli raatomuseo, kuuluu viimein museokortin piiriin! Tämä on muuten neljäs museokorttikohde lokakuulle, kannattava hankinta ollut kyllä. Luonnontieteellinen museo on aivan huikean mahtava paikka, mutta 13 euron lippu aikuiselta on vähän hillinnyt jatkuvaa ramppaamista, joten todellakin olen äärimmäisen onnellinen tästä, että sinne pääsee nyt museokortilla (ja alle kouluikäiset lapset ilmaiseksi).


Rakennus itsessään jo on nähtävyys, niin upea se on niin ulkoa kuin sisältä (ja se portaikko, täyttä rakkautta!!!) Lapsen kanssa museossa vieraillessa ei tietenkään pysty täysin kattavasti tutustuun kaikkeen tarjontaan kertavierailulla joten tämä kestää aikuisenkin näkökulmasta aika monta käyntiä. Kun itse vitriinit on tutkittu, löytyy paljon auki vedettäviä laatikoita täynnä tiukkaa tietoa. Erityisesti lapsillekin on jotain pientä suunnattu, ainakin tunneli josta voi ryömiä ja sen läheisyydessä olevat kakkapökälekokoelmatkin on todennäköisesti sijoitettu siihen juurikin siksi, että tietyssä vaiheessa kakkapökäleet nyt vaan on siisteintä ikinä. Alakerran näyttelyssä oli myös laatikollinen luita, joilla sai leikkiä.Täällä on helppo näyttää lapselle eksoottisempiakin eläimiä niiden luonnollisessa koossaan. Meillä ainakin oli juuri hiljattain puhetta lepakoista ja strutseista. Hurjia eläimiä löytyy siinä missä suloisia pupujussejakin. Unohtamatta tietenkään dinosaurusosastoa.

(Ihan ohi aiheen sen verran varusteista, että tykkään käyttää taaperolla tuollaisissa sisätiloissa kerhotossuja. Kenkiä kun ei vielä tarvita mutta sukkasillaan voisi olla vähän ankeeta. Käteviä niin museoissa ja ruotsinlaivalla siinä missä avoimessa päiväkodissakin. Me käytettiin näitä kesällä myös ihan ulkona.)Ja eläinmuseon klassikko: kaksipäinen vasikka.Jotta kaikki ei taas olisi vain ihanaa ja parasta, sain nyt vasta tietää, että museossa elää vapaana joskus sinne päässeitä myrkkyhämähäkkejä. Kiva :D

5 kommenttia:

 1. No hyvä, etten tiennyt hämähäkkijuttua, kun vasta käytiin tuolla. Ensi kerralla pitää olla hyvinkin tarkkana.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi olla että en jatkossa anna taaperon enää nuohota joka nurkkaa konttien :D Vaikka ei siellä kuulemma oikeasti vaaraa ole, hämpyt liikkuu kellarissa ja rakenteissa ja lähinnä öisin. Ilmeisesti ei ne halua edes tuhota niitä kun luin jonkun jutun (nyt kun asiaa googletin) että pelkäsivät hämähäkkien puolesta peruskorjauksen aikaan, mutta selvisivät onneksi. Whaaat. Minä niin kyllä myrkyttäisin :D

   Poista
 2. Katsellaan lasten kans yhdessä sun blogin kuvat joka kerta. Tää uppoo siis myös pieneen väestöön :) Nyt oli 2-vuotiaalle aika jännä toi yks kuva, jossa "luulanko hyö vauvan" :D Ja 4-vuotiaalle kaksipäinen vasikka oli "miten ihmeellistä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa! :) Hihi, luulanko hyö vauvan :D Vauva selvisi kuitenkin hengissä ;)

   Poista
 3. Yle.fi sivulla ihan pääsiivulla on juttuotsikko yle tiedesivulle, jossa kerrotaan, että nyt nuo hämähäkit on kuvattu. Kuviakin on. Äskettäin päivitetty viimeksi tuo juttu. Asiaa on.

  VastaaPoista