Sivut

torstai 2. kesäkuuta 2016

Vuosi Museokortin kanssa

Sähköposti huutaa punaisena: Museokorttisi vanhenee viikon kuluttua! Ou nou, nyt jo! Viime kesäkuussa tosiaan hankin vapaa-ajan seteleillä itselleni Museokortin silläkin uhalla että oli tulossa loppuraskaus ja vauvavuosi. Kyllähän siinä useamman kuukauden kuiva kausi olikin (kesäkuusta lokakuuhun) mutta pääsin silti reippaasti ns voitolle kortin kanssa. Vuoden museokortti maksaa 59 € ja sillä pääsee yli 220 museoon, vaikka joka päivä!


Koska olen Excelnainen, olen toki pitänyt kirjaa kohteista ja niiden pääsymaksuista joissa olen korttia vinguttanut. Muistaakseni viime vuonna kortti maksoi vain 54 €. Lista näyttää tältä:

Postimuseo/Vapriikki 5 €
Ilmailumuseo 10 €
Designmuseo 10 €
Luontokeskus Haltia 10 €
Kiasma 12 €
Kiasma (uudelleen) 12 €
Teatterimuseo 8 €
HAM 10 €
Taidehalli 10 €

Lisäksi käytiin Tekniikan museossa jonne normaalisti olisi maksullinen sisäänpääsy (museokortilla ilmainen) mutta siellä olleen remontin vuoksi ei pääsymaksuja peritty joten en laske sitä mukaan. Ja toki ollaan kierretty useissa muissakin kaikille ilmaisissa museoissa.


Näillä vierailukäynneillä kortti kyllä kannatti! Se pienensi todella paljon kynnystä mennä maksullisiin museoihin, eikä ollut pakko nähdä kaikkea heti (lasten kanssa ei koskaan ehdi näkeen kaikkea perusteellisesti) vaan asiaan voi palata toisella kertaa jos siltä tuntuu. Olisin halunnut käyttää korttiani enemmänkin (esimerkiksi Ateneum ja EMMA jäivät vielä käymättä) ja pk-seudun ulkopuolellakin mutta nyt oli näin. Hyvä syyttää raskautta ja vauvavuotta vaikka tuskin töissä käydessäni olisin tämänkään vertaa museoissa ehtinyt käydä.


Museokortin tuoma vapauden tunne on kyllä hieno. Pääkaupunkiseudulla kun pääsee julkisilla matkustaan ilmaiseksi lastenvaunujen/rattaiden kanssa ja sitten on vielä museokortti niin tuntuu kuin eläisi jatkuvasti sellainen turistipassi mukana jolla saa liikkua vapaasti ja vierailla museoissa. Siihen tunteeseen en ainakaan vielä ole kyllästynyt!Nyt alkuksesästä pitäisi Luonnontieteellinen museokin siirtyä Museokortin alaisuuteen mikä on kyllä tosi kiva juttu! Ei siis ole epäilystäkään siitä ettenkö uusisi korttiani vielä toiseksi vuodeksi, kotiäitinä kun ollaan. Jos uusin sen ennen kuin edellinen umpeutuu, säästään vitosen. Mutta mietin että säästänkö mahdollisesti enemmän jos otan uuden kortin sitten kun sitä seuraavan kerran tarvitsen ja näin ollen ei tarvitse maksaa tyhjästä ja kortti on voimassa taas vähän pidempään.Suurimman osan museovierailuista tein lasten kanssa. Listan kaksi viimeisintä museota kiersin yksin koska olivat aikuisempaan makuun. Vielä ei siis ole kovin hyvin toteutunut myöskään oma aika -museokiertelyt ja museokortillisten ystävien kanssa museoiden kiertäminen. Ja mikä kummallisinta, ei käyty tämän museokorttikauden aikana kertaakaan Rautatiemuseossa vaikka kortti käy sinnekin! Vierailtiin siellä viimeksi viime vuoden toukokuussa jolloin en ollut vielä kortillinen ihminen. Ohhoh. Toissavuonna taidettiin käydä siellä neljä kertaa.
Nyt kun esikoinen on jo yli 4-vuotias, hänestä menee monissa museoissa jo maksu. Joten kysymys kuuluukin että miksei ole lasten Museokorttia?

8 kommenttia:

 1. Mä olen myös tosi tyytyväinen museokortin omistaja! Olen käynyt useammassa museossa, joihin en olisi ilman korttia tullut menneeksi (esim. Sinebrychoffin taidemuseo ja Designmuseo), on tämä toki lisännyt muutenkin museokäyntejäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kortti on kyllä kertakaikkiaan huikea keksintö! :)

   Poista
 2. Ihan paras tuo excel - mulla on sama systeemi. Kortti vielä kuukauden voimassa ja lähes 250 euron edestä on tullut korttia vinguteltua. Ei epäilystäkään kortin uusimisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne käynnit näemmä oli kirjautuneet myös sinne Museokortin omille sivuille, kun kävin nyt sitten uusimassa korttini niin bongasin, mutta tietenkään siellä ei näy mikä olisi ollut lipun hinta joten omia muistiinpanoja jatkan edelleen :D Ja joo, nyt on kortti uusittu!

   Ja vau, 250 euron edesä, kunnioitettava suoritus!

   Poista
 3. Tuo lasten Museokortin puute on hyvä huomio. Kysyin silloin kortin ilmestymisen aikaan, että miksei opiskelijahintaisia kortteja myydä. Sain vastaukseksi, että kortti on niin kohtuuhintainen, ettei alennusryhmille ole erillisiä kortteja. Minun opiskelijabudjetissani se reilu 50 euroa on kuitenkin niin monta ruoka-annosta (yli 20 ateriatuettua lounasta yliopistolla!), että kortti jäi hinnan vuoksi hommaamatta. Ehkä vielä joskus joko tulee opiskelija-alennukset tai minusta tulee rikas! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelijabudjettiin tuo on kyllä aika kova maksu, onneksi kai useisiin museoihin on yksittäislipuissa opiskelija-alennus.

   Poista
 4. Meillä ei museoissa käyntiä tule niin usein, kun syrjäseudulla asutaan, että korttia kannattaisi ostaa. Lasten kanssa (6 ja 4 v) käytiin Luonnontieteellisessä katsomassa Mammutti-näyttely ja pari viikkoa sitten Ateneumissa Klassikot sekä Suomenlinnassa Sotamuseo ja sukellusvene Vesikko. Hienoja paikkoja! Jos asuttaisiin pk-seudulla, ostaisin kortin ja ehdottomasti toivoisin sellaista lapsillekin. Ja harhaluulo, että lapsia ei museot kiinnosta. Yksin miljööt on jo niin hienoja ja poikkeuksellisia, että niiden ihmettelyyn kuluu tovi jos toinenkin.

  VastaaPoista