Sivut

torstai 9. kesäkuuta 2016

Mitkä napit!

Kävin eilen Eurokankaassa ja kierrän aina samalla nappiosastonkin kun sieltä voi ostaa asioita ilman että pitää metsästää jostain joku henkilö palveleen. Ja mitä löysinkään! Nappeja joissa on paljon reikiä! Näin jo silmissäni miten nämä voi joko ommella jotenkin erikoisella tavalla kiinni, tehden ehkä jopa ristipistoja ompelulangalla kiinnistykseksi tai sitten ihan vain ristipisto ( tai muu pisto) -korvikset tai kaulakorun. Intoa täynnä ostin heti kättelyssä neljä, saa nähdä tuleeko koskaan oikeasti käytetettyä. Näitä oli myös mustina. Halkaisijaltaan 4 cm ja hinta muistaakseni 2,5 euroa per nappi. Olin niin innoissani että koin pakottavaa tarvetta vinkata muillekin.

15 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä uskomattomasti silmää nähdä asioita. Itse en todennäköisesti olisi edes huomannut noita nappeja tai ihmetellyt, että mitäköhän tuollaisillakin tekee. Nyt kun niistä kirjoitit niin, tosiaan, niistähän voi tehdä vaikka mitä!!! Ihanaa että on luovia ihmisiä jotka vielä jakavat ideoitaan ja ajatuksiaan blogeissa! Kiitos. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkoi heti kutitteleen kymmenet ideat aivoja kun sen nappipötkön otin käteeni :D

   Kiitos! Mielelläni jaan :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Näyttäs kovin inspiroivalta! <3 varmaan täytyy käydä myös ostaan, mut myös epäilen et jääkö vaan jemmaan vai pitäiskö ensin miettiä mitä noihin lankailis..ettei jäis käyttämättömäksi ostoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas lähden siitä että ostan heti koska en todellakaan jaksa sitten napin takia lähteä erikseen kangaskauppaan kun keksin että nyt haluun siitä jotain tehdä. Ja jos niitä ylipäätään sitten enää edes on. Eipä ne tuolla nappipurkissa paljoa tilaa vie ja voi ottaa sitten käsittelyyn vaikka keskellä yötä :)

   Poista
 3. Oih, kiitos vinkistä! Heti rupesi erilaiset koruideat päässä ruksuttelemaan. :)

  VastaaPoista
 4. Hei Terhi, olet ansiokas kässämestari ja myös kunnostautunut turvalonkeroissa (ne facebook videot, missä ne pienissä sormissa pyörivät, mää en kestä...). Nyt sattui sellainen artikkeli eteen, että ihan pakko vinkata ja todeta, että kun sinulla on jämälankoja ja tiettävästi laatikoissa kaikenlaista inspistä herättävää, niin etkö väsäisi HYPISTELYMUHVIN? Tämä sijoittuisi sinne elämänkaaren jälkipäähän, eli muistisairaille (joskin ADHD-lapsille näitä on myös käytetty). Nyt niitä nimittäin kerätään siellä teilläpäin, eli Tiksissä elokuuhun asti - tässäkö leppoisa ja insipiroiva hyvän mielen kesäkässäprojekti? Ja saa olla hei väriä ja hilavitkutinta - kunhan on konepestävä ja osat pysyvät kiinni - niin kuin vauvalle neuloisi!
  http://www.etlehti.fi/blogit/reijan_rasymatto/tee_hyvaa_neulo_muistisairaalle_hypistelymuhvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Olen noista lukenut mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä itse. Nyt jos täälläpäin kerätään niin sehän kyllä inspiroi hetikin enemmän, ehkä laitankin puikoille! Hyvin on vielä aikaa jos elokuuhun asti. Kiitos todella paljon vinkkauksesta!

   Poista
  2. Tosin tuo linkkaamasi keräys taisi olla viime vuoden puolella.

   Poista
 5. Berliinin lentokentällä oli joskus sellainen masiina, mistä sai ostaa nuorten suunnittelijoiden tekeleitä matkamuistoksi. Siellä oli vähän vastaavia nappeja, joissa oli idiksenä, että saa kirjaimia kirjailla. Jäi harmittamaan, etten ostanut, mutta nämähän ajaisi saman asian!

  VastaaPoista
 6. Oliko kyseessä siis Kaisaniemen Eurokangas? :D Kävin siellä viime kuussa ja olin seota kun löysin sieltä kaikkea ihanaa, ajattelin teettää päiväpeiton ja liivimekon ja muuta mukavaa niistä kankaista mitä siellä myytiin :3 Yleensä käyn teettämässä & korjauttamassa vaatteeni Iso- Myyrin kauppakeskuksen Niman ompelimossa.

  🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, keskustan Eurokangas mutta eiköhän niitä muissakin heidän liikkeissään ole. Siellä on kyllä ihan kivoja kankaita mutta mulla on aina hankaluuksia saada sieltä ketään leikkaan niitä kankaita niin en kovin usein viitsi käydä.

   Poista
 7. Eikö nämä ole ihan samanlaisia kuin Åsa Broon ristipistokeksit? Paitsi että Broon keksit on tehty puusta, ja jo valmiiksi suunniteltu nimenomaan kaula- ja korvakorukäyttöön. Ostin itselleni viime vuonna juurikin tuollaisen pyöreän Broon myyntipisteeltä Tampereen kässämessuilta.

  http://asabroo.tictail.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan joo. Mullakin on Åsa Broon puinen, mutta neliönmuotoinen, ristipistokoru, ostin pari vuotta sitten. Mutta nämä ovat siis kuitenkin nappeja. Mä vaan ajattelin että voi tehdä myös mahdollisesti korun. Åsa Broon ristipistokeksit ovat nimenomaan koruja, nämä nappeja :) Ja on näitä muuallakin ollut, esim Mollie Makes -lehden mukana tuli joskus puinen tällainen korukäyttöön.

   Poista