Sivut

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Solmuvärjättyä

En ole vieläkään saanut tarpeeksi batiikkivärjätyistä vaatteista. Ja itse asiassa niitä on alkanut taas näkyyn katukuvassa paljon! Siis ei itse värjättyä vaan teollisia, mutta en siis tunne itseäni enää yhtä pelleksi.

Tällä kertaa oli visio omasta mekosta jota varten etsin hyvin pitkään vaaleata lyhythihaista simppeliä mekkoa ja lopulta päädyin ostaan valkoista trikoota ja ompeleen sen itse. Projektin aikana tajusin myös että oikeastaan minä en tällä hetkellä edes tykkää ompelusta. No mutta se onkin jo vähän eri tarina ja sain kuitenkin jonkinlaisen mekon ommeltua. (Pahoittelen kuvien tuhnuisuutta, ne on kuvattu puhelimella vedenpitävän suojuksen läpi, kuten muutaman seuraavankin postauksen kuvat, oltiin kaatosateessa mökkeilemässä enkä halunnut kokeilla kamerani säänpitävyyttä.)


Kiinnitin kumilenkit toisesta olkapäästä alkaen ja tuli kyllä tosi kiva!Siivouspäivänä myin mm värjäämiäni harsoja ja lasten vaatteita (käytettyjä toki) ja joku kysyi että voiko näitä sitten pestä että eikö nuo värit haalistu. Eivät ole kyllä haalistuneet yhtään! Ja isoa osaa niistä on pesty kymmeniä kertoja, harsoja vielä enemmän.


Ja pesukonekaan ei ole mennyt pilalle vaikka tämä taisi olla viides värjäyssatsi vuoden sisään.


Ja koska pesukoneeseen mahtui, heitin sekaan pojan valkoisen T-paidan johon ei ihan tullut niin suorat viivat mitä kuvittelin (kumilenkeillä) tehneeni. Mutta tosi kiva silti!


Käytin Nitor pesukoneväriä sävyssä petrooli.

9 kommenttia:

 1. Kivoja, tulee ihan omat kuuskytluvun solmupatiikkivärjaykset ja narukiristykset mieleen!! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa komea kuvio, ja hauska sijainti! Itelle tulee solmuvärjäyksestä mieleen vaan hippihameet rinkuloineen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Pystyy tekeen paljon muutakin kuin rinkuloita! :) Itse kyllä tykkään rinkuloista kovasti :D Varsinkin tälleen erikoisemmissa paikoissa.

   Poista
 3. Todella kiva kuvio tuli tuohon sinun mekkoon, hyvät värit ja hyvin värjätty!

  VastaaPoista