Sivut

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Espoon rantaraitilla päässä soi Solsidanin tunnusmusiikki

Kuten olen ennenkin maininnut, rattaiden kanssa ilmaiseksi julkisissa kulkeminen mahdollistaa meille "kuin paremmallakin lomalla" -fiilistä ihan arkenakin. Ja miten paljon meillä onkaan vielä koluamatta paikkoja! Esimerkiksi juurikin Espoo on ollut meille edelleen aika pimennossa. Varsinkin se kaikki minne ei pääse junalla. Yksi kaatosadepäivä juhannuksen jälkeen lasten kanssa sisätiloissa ja oli jo niin kireä tunnelma että oli pakko soittaa hätäpuhelu mun siskolle että lähtee meidän kanssa jonnekin. Ihan minne vaan. (Kyllä me ilman mun siskoakin kotoa liikutaan, mutta nyt kaipasin aikuista mukaan.)


En ollut edes tiennyt että Espoossa kulkee 40 km pitkä rantaraitti! Siis kevyelle liikenteelle, ei autoja lähelläkään toisin kuin meri.En osaa tarkalleen sanoa miten pitkä pätkä kuljettiin mutta veikkaisin että reippaat 5 km ainakin, siten hitaasti kuin lasten kanssa edetään. Jossain Matinkylän huudeilla, ehkä.Toisella puolen tietä oli tosiaan meri, toisella puolen sitten taas aivan överihienoja valtavia omakotitaloja pihoineen. Siellä ne espoolaiset lenkkeilivät ja pyöräilivät, vähän kuin Solsidan-telkkarisarjassa Ruotsissa.Siellä me oltiin vantaalainen työtön ja vantaalainen kotihoidontuella elävä tehdastyöläinen Mätäojan varrelta niin eri maailmassa että ihan tuntui taas kuin ulkomailla olisi ollut. Nähtiin miten jonkun pihaan oli kaivettu merestä kanava omaan venesatamaan, Espoon pursiseura ja kartano jossa keskellä viikkoa keskellä päivää ihmiset juhlivat parhaat päällään.Pysähdyttiin myös uimarannalle jossa oli shampanjabaari. Ei siis kuohuviinibaari (saatika kalja-) vaan shampanjabaari. Ainakin mainosten perusteella.

Mutta pakko kuitenkin mainita että en ole aikoihin matkustanut yhtä vanhalla rotiskobussilla Vantaalla kuin minkä kyydissä päästiin Kampista Espooseen ja sieltä takaisin. Ehkä siellä ei kaivata ilmastointia bussiin kun omassa Audissa sellainen kuitenkin on. No joo, vitsi. Mutta kuten sanoin, ulkomaafiilis oli taas kerran saavutettu nollabudjetilla. Vain Mickan ja Fredde puuttuivat.

21 kommenttia:

 1. Hei kiitos taas mainiosta vinkistä! Täytyypä pakata joku päivä tytöt rattaisiin ja lähteä seikkailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtekää ihmeessä! Tosi kiva reitti ulkoilla :) Vaikka ei nyt kyllä kokemusta olekaan kuin pienestä osasta reittiä.

   Poista
 2. Ihan mieletöntä ja nauroin ääneen :D Ei sitä näin "rikkaana espoolaisena" tajua aina miltä tää meininki näyttää "ulkopuolisen" silmiin :D Tervetuloa uudelleen ja menkää nyt ihmees Karhusaareen ja siitä Otsolahteen kattoo hanhenpaskaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti tullaan uudelleenkin :D Ja voi sentään, en tohtinut läheskään kaikkea mitä havainnoitiin, tähän postaukseen edes kirjoittaa ettei "rikkaat espoolaiset" vedä hernettä nenään :D :D :D

   Poista
  2. Anna palaa vaan, kyllä me kestetään :D Jos saat käsiis uusimman Imagen niin siinä oli espoolaisuudesta juttua, ihan mielenkiintoisia huomioita siinäkin.

   Poista
 3. Hauska ja oivaltava (lähi)matkamuistiinpano. Tässä on onnistuttu kuvaamaan vähäeleisesti jotain paljon suurempaa. Suomessa on "monen kerroksen väkeä", sanottiinpa mitä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vähän varovasti kirjoitin ettei mene revittelyn puolelle. Iski nimittäin jonkinasteinen kulttuurishokki ja tuli sitten päästeltyä suusta yhtä sun toista ajatusta ja havainnointia mitä jätin tähän laittamatta :D Ei oltu etukäteen mietitty minne asti kävellään vaan luotettiin siihen että läheltä löytyy kyllä bussipysäkki sitten kun ollaan valmiita lähteen takaisin kotiin. Alkoi jossain vaiheessa tuntuun siltä että noinkohan vaan täällä mitkään bussit kulkee, lähintä taksitolppaa täytyy lähteä etsiin. Mutta kyllähän siellä bussit kulki (varmaan siivojia, lastenhoitajia ja puutarhureita varten, höhö). Mutta joo, oli avartava reissu monelta kantilta.

   Poista
 4. Monessa muussa maassa ei olis tavan kuolevaisella mitään asiaa rikkaiden rannoille.. mutta verorahoillahan nuo siistinä pidetään ja Suomessa saa työttömät ja kotiäiditkin niillä kävellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä hienoa :) Mutta aloin tuolla ymmärtään paremmin miksi eivät olisi halunneet Länsimetroa rakennettavaksi. Sitten tää huonompi aines pääsee sinne liian helposti. Joutuvat vielä aitaamaan hienot pihansa.

   Poista
 5. Haha, tiedän tunteen vaikka käynkin tuolla usein. Rantaraitilla oli kuulemma kova vastustus, mutta yhteinen hyvä voitti. Vesibusseilla pääsee läheisiin saariin myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Rantaraitti saatiin sillä olisihan se tosi sääli jos sellaiset maisemat olisivat vain ökytalojen takapihana. Vaikka toki ymmärrän vastustuksenkin.

   Poista
 6. Hei kiitos vinkistä! Jos joskus "eksyn" koiran kanssa täältä landelta Espooseen, niin tämä reitti täytyy pitää mielessä. Meren ääressä kun viihdymme. :)

  VastaaPoista
 7. Linkitin tän tekstin omaan blogiin (lupaa kysymättä toki) koska on niin hauska :)

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä ihana reitti! Itse asuin Matinkylässä nuoruuteni ja silloin 90-luvulla se oli köyhä lähiö, josta löytyi paljon työttömiä ja kotiäitejä. ;-) Rikastuminen alkoi vasta samoihin aikoihin, kun Iso Omena avattiin ja sinne rannalle alettiin rakentaa niitä ökytaloja. Mun nuoruudessa siellä oli vaan metsää.

  VastaaPoista
 9. Kannattaa käydä tuossa saaressa, joka näkyy tuossa kahdeksanessa kuvassa (Iso Vasikkasaari), sinne menee yhteysalus haukilahdesta ja muitakin saaria suosittelen (sama yhteysaslus menee niihinkin). Rantaraitti on kyllä hieno ja talot on aivan valtavan hienoja, mutta menepä siitä puoli kilometriä pohjoiseen niin sitten löytyy aivan tavallista kerrostaloa. Ja lisää espoo vinkkejä: jos museokorttia haluat käyttää niin tapiolassa on Weegee, jossa on lelumuseo, siellä saa leikkiäkin. Sinnekin pääsee bussilla :) Glims talomuseo kanssa kiva, se on Jorvin sairaalan lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon kuullu muiltakin tuosta saaresta. Ja Weegee on ollut listalla pitkään, sinne vaan on tunnin matka suuntaansa bussilla niin ei ole vielä tullut mentyä mutta kyllä joskus tässä, museokortilla kun pääsee sinnekin. Olen käynyt siellä viimeksi joskus varmaan 2009.

   Poista
 10. Saako listata vielä lisää espoo kohteita :) Villa Elfvik (suht lähellä leppävaaraa, mutta menisin bussilla), siellä on lintutorni ja lehmiä ja luontojuttuja ja kahvila jossa käy vain käteinen. Vieressä on Tarvaspää joka sekin on komea rakennus ja siellä kahvilassa käy myös kortti. Sitten Leppävaaran maauimala, siellä on kohtalaisen lämmin vesi ulkoaltaassakin, ehkä siellä voi vauvaakin uittaa.

  VastaaPoista