Sivut

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Nokkossukkien kestävyydestä

Kun esittelin viikko sitten Onion nettle sock yarn -lengasta neulotut sukat, tuli kommenttiosastolla (ja instagramissa ja facen kässäblogit-ryhmässä) paljon kysymyksiä että miten kestävät sukat tuosta tulee. Minä otin sen verran haastetta vastaan että olen pitänyt näitä yksiä ja samoja sukkia nyt koko viikon putkeen, niin sisällä kuin ulkona kengissä (ja luistimissa) ja pessyt toki pesuohjeen mukaisesti jo useamman kerran.


Havaintoni on että kestävää on. Tietenkään viikon perusteella ei pysty kovin hurjia johtopäätöksiä vielä tekeen mutta suokaa anteeksi, haluan jo käyttää muitakin villasukkiani välillä :D


Sukat eivät ole nyppyyntyneet lainkaan, nuo vaaleammat kohdat jotka sukasta törröttää, ovat sitä nokkoskuitua. Vähän sukat ovat lörpähtäneet (ks alempi kuva) mutta kaikkihan ne yleensä lörpähtää. Pysyvät kyllä edelleen jalassa oikein hyvin lyhyistä varsistaan huolimatta.


Minulla on aika tiukka käsiala joten tottakai jos löysempää neuloo niin sukan kestävyys on aivan eri.

Minun mielestäni siis ovat aivan yhtä laadukkaat kuin muutkin ohuet sukat mitä minulla on mutta en siis ole varsinaisesti lankahifistelijä joten tarkastelin tilannetta sen mukaan. Itse kuitenkin siis olen valmis uusiin treffeihin tämän lankatuttavuuden kanssa.

10 kommenttia:

 1. Täytyy kokeilla joskus. Kuulostaa mukavan ööh.. eksoottiselta nokkonen langassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä mukavat sukat :) Ehkä aavistuksen vähemmän lämpöiset kuin normaalit sukkalangat mutta ei sitä aina niin lämpöstä tarvikaan :)

   Poista
 2. Hei jes, sä teet vaan koko ajan helpommaksi tän mulle :D Sukat siis mullekin kyllä työnalle tästä!

  VastaaPoista
 3. Tää oli mulle ihan uus juttu tää käsialan tiukkuuden/ löysyyden vaikutus sukkien kestävyyteen, et kumpi olis niinkus se kestävämpi? Nimim. myöskin tiukkaa käsialaa tuottava epätietoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan siis vain oletan että löysä neule ei löysänä ja harvana kestä samaa kuin tiukka ja tiivis. Mitään tutkimustietoa ei tosin mulla ole asiasta tarjota :)

   Poista
 4. Mun mielestä kuulostaa kestävältä, jos tolla käytöllä ei oo jo puhki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla kyllä mitkään villasukat ole menneet rikki, siksi en enää tee mihinkään vahvennettua kantapäätäkään, mitäpä suotta kun kestävät kuitenkin :) Jotkut ovat kyllä pesuissa kärsineet kun ei aina jaksa laittaa erikseen villapesuun.

   Poista
 5. Minä tein veljelleni joululahjaksi kyseisestä langasta sukat ja nyt on kumpikin sukka jo pohjasta puhki. Sukat ovat olleet ns. siistissä käytössä eli niillä ei ole tepasteltu millään tikkuisilla lattioilla tms. Käsialani on mielestäni ihan napakka, joten mistään harvoista sukista ei ole kyse. Kiinnostaisi kovasti tietää, onko kenellekään muulle sattunut tällaista. Muutenhan lanka on todella miellyttävää.

  VastaaPoista