Sivut

perjantai 15. tammikuuta 2016

Lepää rauhassa Singer-ystävä

Rakas ja luotettava ystäväni, isäni tädin vanha, sittemmin pitkään äidilläni ollut ja viimeiset 10 vuotta minun palveluksessani toiminut yli 40-vuotias Singer-rouva, päätyi tänään vehreimmille kangasniityille. Suurin toivein matkasin potilaan kanssa huoltoliikkeeseen mutta saatiin karu tuomio.


Mitään ei ollut tehtävissä, sinne jäi. Ja hyvä niin koska muuten olisin varmaan museoinut sitä rikkinäistä konetta lopun ikääni. Käteeni jäi vain langat. Melkein siinä kyllä itku pääsi.


Ystävällinen korjaajasetä yritti myydä mulle toista vastaavanlaista retrokonetta mutta kyllä minä kuulkaas siirryn nyt tälle vuosituhannelle! Ompelenhan lähinnä trikoista eli en juurikaan ompelukonetta tarvitse kun saumurilla pärryyttelen mutta kyllähän se kieltämättä kutkuttaa vähän että nyt mullakin tulee oleen mahdollisuus käyttää kaksoisneulaa ja tehdä napinläpiä. Jeij!

Mutta pidän silti vielä pienen hiljaisen hetken vanhalle Singerilleni, lähtö tuli aivan puskista, noin vaan naps. Luulin että meillä olisi vielä todella paljon yhteisiä vuosia edessä :(

11 kommenttia:

 1. Lämmin osanotto ja kunnioitusta siitä että osasit päästää irti. Hän on nyt paremmassa paikassa, ompelemassa ohuita kankaita.

  VastaaPoista
 2. Levätköön Singerisi rauhassa! Otan osaa menetykseen.

  VastaaPoista
 3. Mulla on näitä museorakkineita kolme, eikä yksikään toimi kunnolla. En silti raaski ostaa uutta ennenkuin totaalihajoaminen tapahtuu. I feel you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olisi varmasti sama tilanne mutta "onneksi" se totaalihajoaminen tuli. Vaikka siis aivan täysin moitteettomasti pelasi loppuun saakka.

   Poista
 4. Otan osaa :( minulle kävi vastaavasti kun isoäitini vanhassa singerissä hajosi muovinen hammaspyörä. Soitin muutamaan huoltoliikkeeseen ja sain kyllä melko karut tuomiot...joko huolto 100-200€ (ja sekin ehkä vaan tekohengitystä) tai sitten pitää vaan hyväksyä sen mitä yksi huoltomies kertasi useasti; "se on entinen kone, entinen kone!!". En kyllä tajunnut kuinka rakas se kone on minulle ollut - melkeinpä rupesin itkemään kun selvisi että näin on laita :'(
  Mutta toivottavasti sinä löydät ihanan uuden koneen jolla surauttaa napinlävet ja kaksoisneulahommat surutta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tossa oli sama homma. Muovinen hammasratas oli hapertunut rikki :( Uusi kone on nyt tilattu, toivottavasti saan sen heti alkuviikosta :)

   Poista
 5. Nyt vaan tälle vuosituhannelle näissäkin koneissa...

  VastaaPoista
 6. Voi, tiedän tunteen. Minäkin jouduin kolmisen vuotta sitten luopumaan rakkaasta Berninastani (80-luvulta ja kaikilla herkuilla) ja ostamaan uuden. Täytyy sanoa että en ole vieläkään päässyt sinuiksi uuden koneen kanssa, ja joissakin asioissa vanha oli parempi. Esim. tässä uudessa pakki on hassussa paikassa ihan käsikaasun alla ja kerran olen niissä sekoillutkin, ja valot häikäisee. Mutta kaikkea ei voi saada.

  Muistan kun sitä ensimmäistä konetta ostettiin, Hassisen koneesta tuli kauppias kotiin muutaman koneen kanssa esittelemään. Kai se oli niin varma että kaupat tulee että kannatti lähteä maakuntaan. Näin hyvä palvelu jää kyllä mieleen.

  VastaaPoista