Sivut

maanantai 18. tammikuuta 2016

drive in Viinikanmetsä

Olen tosi huono "mitä tänään syötäisiin" -suunnittelussa mutta kännykän muistiinpanoissa mulla on semikattava "mitä tänään tehtäisiin" -lista. Kävipä eilen niin että pakattiin lapset autoon ja lähdettiin erääseen kauppaan joka ei sitten tietenkään ollutkaan sunnuntaisin auki. Kun nyt kuitenkin oltiin liikenteessä, tuli akuutti tarve keksiä sitten jotain vaihtoehtoista. Äkkiä kännykkä esiin ja etsiin kohtaa mikä soveltuu tilanteeseen jossa ajetaan autolla Kehä kolmosta, lapset on takapenkillä puettuina ja ruokittuina. Viinikanmetsä! Se se on! Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana viettänyt aivan hirveän paljon aikaa bussipysäkillä tutkien reittikarttaa aikani kuluksi ja silmään on aina pistänyt Viinikanmetsä lentokentän kupeessa. Ihan vaan siis nimensä takia. Ja nimeni takia olen halunnut käydä katsomassa mitä siellä on.

Innosta hihkuen (siis minä hihkuin, tuskin kukaan muu) kurvattiin kehältä Viinikkalan rampilta alas.


Jännitys tiivistyy!!!

Oi oi oi!Ja sitten vähin äänin takas kotiin. Ei siellä ollut yhtään mitään. 

30 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, viikonlopun parhaat naurut.

  VastaaPoista
 2. Voi ei :'D Mun sukunimi on Neittamo, ja siis Suomesta ihan tosiaan löytyy saman niminen paikka. Siellä on kylttikin jonka kanssa otin kaverikuvan, mutta siellä itse Neittamossa ei ollut mitään. En oikeestaan ees tiedä missä se oli, koska kun oltiin ajettu kyltissä oleva kilometrimäärä niin tuli vastaan toinen kyltti jonka mukaan oli taas jotain kilometrejä samaiseen paikkaan. Höh :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverikuva! Just parasta!

   Tampereella on ilmeisesti Viinikanoja-niminen joku puro tai mikälie, pitäisi joskus käydä sielläkin.

   Poista
  2. "Puro tai mikälie" kuvaa Viinikanojaa just hyvin. Eli on jotakuinkin tämän Viinikanmetsän tasoinen turistikohde. :D Samoilta hoodeilta löytyy myös kaupunginosa Viinikka (vanhoja puutaloja), jossa on Viinikanpuisto. Ja Nokialla Viinikanniemi (jossa leirintäalue). Eli ei muuta kuin Tampereen seudulle sukunimimatkailemaan! :)
   t. Blogiton lukija

   Poista
 3. Teidän lähihuudeilla (ymmärtääkseni?) sijaitsee taidetalo Toteemi, jossa on nyt ihan mainio näyttely, joka saattais olla teidän mieleen. Uni- ja värijuttuja, kaikkeen saa lapset koskea ja räpeltää vapaasti. Ohessa voi isomman kanssa jutella painajaisasioita. Meillä 2-vuotiaan kanssa oli ihan hitti ! http://varinautit.blogspot.fi/2016/01/kun-yo-varittaa-pian-vantaata.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvinen tervehdys Utista! Onpa mukava kuulla, että olette viihtyneet taidenäyttelyssämme! "Kun yö värittää"- näyttely on esillä Taidetalo Toteemissa 9.3. asti! Tervemenoa kaikille tutustumaan Värinauttien maailmaan! Terveisin Värinautit Annu ja Unna Autti

   Poista
 4. Ajoitte hyvän lentokonebongauskallion ohi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietinkin siinä kun ajeltiin että oiskohan hyvä lentokonebongauspaikka mutta siinä ajassa mitä me siinä kruisailtiin niin meni jostain syystä vaan yksi kone ja sekään ei kovin läheltä, melkein kotosohvaltakin näkee paremmin :D Mutta taisi siis vain olla huono ajankohta, pitää siis antaa Viinikanmetsälle ehkä vielä uusi mahdollisuus.

   Poista
  2. täältä myös ääni uudelle mahdollisuudelle! Käytiin syksyisenä päivänä lentokoneita bongaamassa juuri tuolla suunnalla, kääpiökin innostui vallan.

   Poista
  3. tuola on parhaat lentokone bongas paikat. :)

   Poista
  4. Mä olin kans tulossa sanomaan, että tuossa on hyvät bongauskalliot! Siis toki vähän riippuen nousu- ja laskusuunnista eli jos ne käyttää sitä tuolla puolella olevaa kiitotietä, muulloin "virallinen" katselutasanne on parempi (tai sit se kotisohva, heh).

   Poista
  5. Kiitos suosituksista, pitänee todellakin siis palata joskus lentokonebongausajatuksissa tuonne. Kunhan tulee vähän lämpöisemmät ilmat :D

   Poista
 5. Hei Terhi,

  Onhan siellä nyt sentään jotain - Yks Helsinki-Vantaan parhaista lentokoneen bongauspaikoista! Tosin näillä keleillä jokin flightradar sisätiloissa on ehdoton.
  Minna

  VastaaPoista
 6. Hauska! Muuten tuli heti mieleen tuosta mitä tänään tehtäisiin -listasta että siitähän saisi tehtyä hyvän sovelluksen. Eli voisi tehdä oman listan ja se näyttäisi saman tien onko paikka auki ja muita tärkeitä tietoja ja tietty opastus perille. Tai ehkä sellainen sovellus onkin jo ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi ihan sama mielessä :D Mutta toisaalta, kyllä pelkkä listakin toimii kun se ei kuitenkaan ihan mahdottoman pitkä ole :)

   Poista
 7. Kiitos naurusta =D Mut pääasiahan on se, että perhe harrastaa yhdessä =)

  VastaaPoista
 8. Ihan sinun blogiasi seuraavana katsoin tämän jutun. Ja kiinnostuneena hain netistä tietoa Viinikanmetsästä ja tämä löytyi Wikipediasta : Viinikkalan länsiosa kuuluu Vantaanjokilaakson maisemansuojelualueeseen. Viinikan alueen pohjoislaidalla Viinikanmetsän maisemissa on reheviä, kasvistoltaan merkittäviä lehtoja. Siellä kasvaa muun muassa lehmuksia, raitoja, vaahteroita, pähkinäpensasta, lehtosinijuurta, lehtokieloa, lehtoimikkää, mustakonnanmarjaa ja metsäorvokkia.

  Uudenmaan historiassa merkittävä, jo kivikautisena asuinpaikkana tunnettu Vantaankoski on itärannaltaan Viinikkalaa. Kaupunginosa on saanut nimensä Viinikkalan kylästä, joka sijaitsee Kuninkaantien pohjoispuolella lähellä koskea
  eli kyllä sieltä jostain löytyy tuo jalopuualue mutta tietoa on vaikea löytää netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä googlettanut itsekin :) Ei nyt vaan ollut tarkoituskaan jalkaantua jalopuumetsiin ilman rattaita ja kantovälineitä 15 asteen pakkasessa vaan käydä tsekkaamassa mitä siellä on ja autosta käsin ei siis yhtään mitään ja se herätti ajatuksen tehdä aiheesta tällainen postaus koska yllätyin niin itsekin siitä ettei siellä ollut mitään lentoparkkia kummempaa tien varrella. Vantaankoski ja Vantaanjokilaakso on tuttua paikkaa kyllä.

   Poista
  2. http://hupsistarallaa.blogspot.fi/2015/08/miniretki-vantaankoskelle.html

   Poista
 9. Eli kannattaisi varmaan katsoa mistä saisi tietoa Vantaanjokilaakson maisemansuojelualueesta ! Olen luontokuvaaja Keski-Pohjanmaalta

  VastaaPoista
 10. Tää sai kyllä raikuvat naurut aikaan täälläkin :D Meille on käyny saman tyylisiä juttuja ja aloin jo kuulemaan päässäni lauseita, kuten "tässäkö tää oli? Ei se voinu tää olla! Ajetaan vielä vähän eteenpäin! Entäs, jos käännytään tosta? No missä me nyt ollaan" :D :D

  VastaaPoista
 11. Koska se kylä alkaa? Sehän meni jo....

  VastaaPoista
 12. Heitittekö sen lenkin Viinikanmetsässä?! Ainakin joskus bussi ajoi Seutulasta (sieltä kylästä, ei kentältä) tuonne ja se oli sen bussin päätepysäkki, kääntöpaikka, muistaakseni bussi oli nro 85. Minun luokkakaverini asui siellä, keskellä teollisuusaluetta, varmaankin jossakin firman talonmiehen asunossa. Ja aikanaan Jäätelöauton kotipaikka oli siellä - mahtaako olla enään?!
  Juu ja sitä minäkin olin sanomassa että ne parhaat lentokonekalliot ovat tuon tien varressa!
  Lapsuudessa pystyi kiipeämään mielettömille kalloille puden supjaan ja makoilemaan siellä niin että lentokoneet lensivät aivan pään yläpuolella. Kaikki pohjassa olevat luukut ja muut näki kunnolla!
  Niin ja tiedäthän että paluumatkalla kannattaa aina poiketa Tuupakassa Forsmanin teemyymälässä?!Hieman haastava löytää, mutta vaivan väärti. Se on ihana <3
  Kyllä naurattti tällaista natiivia tuo kirjoitus, sait hyvälle mielelle (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä bussireiteistä, ajettiin omalla autolla. Ja tiedän teemyymälän, kuljen kehää pitkin töihin joten näen sen aamun illoin. En kuitenkaan itse juo teetä niin ei ole tullut poikettua.

   Poista