Sivut

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Piparirautatieasema

Muita Ihania -blogin ansiosta olen kokenut valaistumisen että "piparitalo" ei tarvitse olla kolmiulotteinen vaan no, tuollainen kokoelma, maisema. Ei siis tarvitse takkuilla toisiinsa sopimattomien osien kanssa (katso tämä niin ymmärrät) ja muutenkin on helpompi tehdä jotain perinteisestä mökistä poikkeavaa.

Niinpä laitoin rautatieaseman tulille! Tein hätäisen suunnitelman ja piirsin kaavat. Tässä vaiheessa en vielä miettinyt että minun kaikista suurinkaan laakea astia ei ole tarpeeksi suuri näin kookkaisiin osiin. Mietin vain että isompia osia on helpompi koristella koska minun kristyr-käsiala ei ole erityisen siisti. Lopulta totuus iski vasten näköä, nämä ei todellakaan mahdu kaikki tarjottimelle. Tuli tästä kuitenkin pelkistettynäkin ihan tunnistettava vaikka näyttääkin pikkulapsen tekemältä. Nämä seuraavat kuvat olisi tietysti voinut ottaa huomenna päivännäöllä mutta en ole erityisen vakuuttunut siitä että tämä on vielä huomenna pystyssä sillä...


...en ole leipuri enkä arkkitehti mutta insinööri olen. Siksi tein lakupötköistä pönkät näille noin kolme kertaa liian korkeille piparihökötyksille sillä fysiikan lait pätevät valitettavasti täälläkin. Lisäksi tässä on erityisenä jujuna iso takapiha siltä varalta että kun se himo näpistellä karkkeja kuitenkin tulee, niin takapihalla on popsittavaa ilman että vaikuttaa julkisivuun. Aika kätevää vaikka itse sanonkin!


Milloinhan sitä viimein uskoisi että nämä piparkakut ei ole mun juttu.

26 kommenttia:

 1. Se on kyllä ihan super-hyper-hieno, joten jatka vaan jatkossakin piparkakkuilua! :)

  VastaaPoista
 2. Ompa kyllä hieno! Ite en olis tajunnu noita lakuja tonne taakke pönkittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain ne oli saatava pysyyn pystyssä :D Jälkikäteen ajatellen joku muki olis ajanut saman asian.

   Poista
 3. Hieno kuin mikä! Ja miten nerokkaita teknisiä ja karkkirosvouksen mahdollistavia ratkaisuja. Tuo parin vuoden takainen pihapiiri on kyllä hyvin sympaattinen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin ylpeä tuosta karkkirosvoustakapihasta. Tai siis olin. Nythän se takapiha on jo paremmissa suissa, röyh...

   Poista
 4. Ihana idea ja super toteutus. :) pieni junailija voi käydä varkaissakin... Itselle tuli himo tehdä myös piparitaidetta. Niin ja kiva että jollain muullakin joulu alkaa kotona näkymään. Oli muuten kiva juttu Suuri Käsityö lehdessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kävi niin että äiti oli se innokkain varas :D

   Kiitos! :)

   Poista
 5. Tämähän on todella hieno ja inspiroi omiinkin luomuksiin!

  VastaaPoista
 6. Kulissi on pystyssä ja kohdillaan!
  Kuka kokonaista piparitaloa tarvitsee? Tuollainen kulissitalo antaa suuret mahdollisuudet tehdä sen itselle tärkeän rakennuksen. Kaikki kun ei tosiaan ole arkkitehtejä... Tuonne kulissin taakse voi jemmata namirohmu nameja ja tunnelmikko vaikka tuikkukynttilän ja niin talo on valaistu. Nyt aloin miettimään, mikä olisi minulle tärkeä piparista toteutettava rakennus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulissin taakse tosiaan parhaat karkkijemmat! Ens kerralla vielä paremmat :D

   Poista
 7. Hieno! En tarvi tarjotinta vastaavaan ku päällystän leikkuulaudan foliolla, kokoan höskän siihen ja vetäisen sellofaanin päälle. sellofaani siksi, että meillä syödään talo vasta joulun jälkeen ja kuka haluaa pölyjä syödä? Ja vaikeempi varastaa karkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo tarjotin oli isompi kuin leikkuulauta mutta totta, käy noinkin! :) Tää meidän rautatieasema ei taida ehtiä pölyttyyn... ;D

   Poista
 8. Aivan loistava! Tätä ideaa on helppo soveltaa meidän kuusihenkiselle perheelle, voi tehdä kaupungin, missä jokainen saa kerrankin tehdä oman talon! Kiitos ideasta.

  VastaaPoista
 9. huikeeta innovointia :D noi vihreät kuulat oli kyllä ... kuulia piparkakun päällä (tää oli olevinaan vähän niinkuin että "kirsikka kakun päällä") :o

  VastaaPoista
 10. Hauska asema ja hyvä pönkkä :) Ja lapsi varmasti tykkäsi!

  VastaaPoista
 11. Vau, hieno se on - älä ole niin ankara itsellesi :)

  VastaaPoista