Sivut

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Joulupukki

Tänään messukeskuksessa näin ihmisvilinässä joulupukin! Tuo korvatunturilainen vanhus on ollut meillä päivittäin puheenaiheena jo jonkun aikaa (ja se ainokainen toive jonka hän pukille tahtoisi esittää) joten tartuin lasta kädestä ja lähdettiin juokseen perään. Jäbä vähän hätääntyi että isi ja vauva jäi jälkeen ja niitä piti sitten hetki odotella ja pelkäsin jo että kadotetaan valkoparta. Päästiin vielä takaisin jäljille ja huomattiin että yhdessä hallissa oli Santa Parkin osasto ja siellä oli joulupukin mökki!

Koska pukki oli juuri saapunut paikalle lounastauoltaan, päästiin aika kärkipaikoille jonoon. Tai olihan siinä sopivasti jonotettavaa että saatiin vähän jännäillä mutta ei kuitenkaan vitutusrajaan saakka. Jonossa hän oli aika totinen poika joka pari kertaa yritti etuilla tai ehkä vain kurkkia mistä on kyse. Sitten tuli oma vuoro.


Siinä se oli taas elävänä edessä! Tyyppi jonka olemassaolosta lapsi ei tiennyt mitään ennen viime jouluaattoa. Mutta vaikutuksen se oli tehnyt, se toisi paketteja. Yhteiskuvaa varten hän ei halunnut pukin viereen istuun, saatika syliin mutta ei se mitään, semmoinenhan on ihan pelleilyä kun tärkeämpää on saada ihan livenä kysytyksi se mikä mieltä painaa. Tuoko joulupukki Jaskan? Annoin pukin ymmärtää että kyllä hän toisi niin hän sen uskalsi luvata. Kyllä toisi mutta kiltti pitää olla.

Uskotaan että pukki ottaa huomioon että uhmaikäiseltä ei voi vaatia aivan täydellistä kiltteyttä mutta onhan hän asiantuntija näissä joten eiköhän se oteta huomioon.

Kun päästiin ulos joulupukin mökistä, lapsi heittäytyi aivan vetelänä lattialle ja sätki ja heilui. Koko matka Messukeskuksesta ulos meni enemmän tai vähemmän pelleillen. Melkoinen jännityksen purkautumis -efekti.

En haluaisi valehdella tämmösistä satuolennoista mutta onhan tämä jotenkin niin liikuttavaa tämmöinen joulun taika. Jos sitä pari vuotta voisi kuitenkin leikkiä mukana.

Ja voi sentään miten vaatimaton lapsi meillä on. Hän siis viime vuoden perusteella tietää että pukki voi tuoda useammankin lahjan mutta aina kun olen jotain kysellyt esimerkiksi vähän liian pientä yöpukua pukiessa että toiskohan joulupukki isomman, vastaa lapsi että ei kun joulupukki tuo Jaskan. Selvä. Yksi pieni puinen veturi riittää. Harmin paikka että ollaan hommattu muutama muukin :D

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana juttu. On tämä jännää aikaa lapsille. Onneksi hän saa toiveensa täyttymään jouluna.

  VastaaPoista
 2. Jotenkin niin suloinen! Kyllä mä muistan ittekin pienenä kun se oli niin taianomaista kun se pukki tuli. Ja vähän vanhempanakin kun piti esittää äidille että uskoo vaikkei oikeesti uskonut ja tiesi että se pukki on naapurin setä. :D Oli siinä silti oma taikansa, ja kyllä mä 5-vuotiaan pikkusiskon uskomisessa leikin ihan täysin mukana. Katotaan millainen buumi sitten työpaikalla päiväkodissa on joulun alla.

  VastaaPoista
 3. Tämä "joulupukkileikki" on hauskaa. Teen paljon lahjoja itse ja meidän 3-vuotias osaa jo kysyä, kenelle mikäkin projekti on tulossa. Sanon, että autan joulupukkia. Näin on omatkin vanhempani sanoneet ja muistan, kuinka lapsena oli hauskaa tehdä kummeille ja mummuille lahjoja, niin pääsi itsekin osaksi jouluhössötystä. Eikä sitten tipahda niin korkealta kun joskus totuus paljastuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän se aika nopeasti täälläkin tule ilmi että ihan joka lahja ei joulupukilta tule :)

   Poista
 4. Mä olen myös esitellyt vaikka millaisia lahjatoiveideoita, mutta ei, poika haluaa lakaisukoneen ja eiköhän pukki sitten sen tuo :D

  VastaaPoista
 5. ihana, kyllä vähän pitääkin olla luottoa satuolentoihin!
  Meillä Kuutti toivoi avokadoja ja appelsiineja ja on vakuuttunut, että joulupukki tuo saunatyynyn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan kun yksi joulu saatiin säilykepersikkatölkit (no, toki muutakin mutta myös ne) ja se oli ihan huikeeta! Ne on niin hyviä mutta eihän niitä ikinä normaalisti saanut kuin vähän jämiä :D

   Poista
 6. Ihan hassua, kun tuo meidän Einari 4 vee on kans samalla lailla punatukkainen ja vähän samannäköinenkin, ja silläkin lempiveturi on Jaska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mahtavaa! :D Täällä on myös Pekka tosi kova juttu mutta Pekkaveturi hänellä jo on. Jaska on kyllä hieno kun on se erillinen hiilivaunukin!

   Poista