Sivut

maanantai 2. joulukuuta 2013

Vantaan lapaset - kaaviokuva

Taannoin osallistuin paikkakunnan lapaset -kilpailuun näillä Vantaan lapasilla ja kovasti oli kiinnostusta josko sitä ohjetta saisi. Joillekin jo lähetin sähköpostilla kämästä kuvaa ruutupaperiluonnoksistani ja lähetin kyselyä kilpailun järjestäjille että saanko julkaista ohjeen blogissa vaikka on ns. kilpailutyö. Kun eivät kerta koskaan vastanneet mitään eikä kilpailusäännöissä mainittu oikeuksien menettämisestä edes pienellä präntillä niin näpyttelin nyt sitten kaaviokuvan jakoon!


Siis pitäisi toimia myös ilman Ravelry-tunnuksia.

Jos et ole koskaan tehnyt lapasia niin tästä ohjeesta on huono aloittaa sillä se ei ole täydellinen vaan keskittyy lähinnä nimenomaan tuohon kuvioon. 

En saanut pdf:ään näppärästi käännettyä kuviota peilikuvaksi koska tein sen kokonaisuudessaan Excelillä mikä ei tunnetusti ole mikään kuvankäsittelyohjelma. Tässä kuitenkin huonolaatuiset ja kämäset kahtia jaetut scheissekuvat oikean käden lapasen kuviosta avuksi jos tuntuu ettei osaa neuloa peilikuvaksi ihan vaan katsomalla kuvaa eikä osaa tai jaksa tehdä sitä tietokoneella.

Vasemman käden lapasen kuvio on siis siinä pdf:ssä johon ylempänä viittasin.

Ps. En aio skitsoilla tämän ohjeen suhteen tekijänoikeusasioilla eli jos joku paikallinen torimummo jostain syystä haluaa tehtailla näitä myyntiin niin siitä vaan!

14 kommenttia:

 1. Näiden ois niin pitänyt voittaa! :D ens vuonna sit Espoo-tumput? Nummela? Turku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt sentään voittaa! Mutta kiitos kuitenkin!

   Mä tein Vantaan koska asun täällä :) En tiedä Espoosta mitään. Saatika Nummelasta :D

   Poista
 2. Tyhmään kysymykseen voi saada tyhmän tai rautalangasta väännetyn vastauksen tai sitten sen voi jättää omaan arvoonsa. Jos tekee kuvan vaan yhdelle puolelle lapasta ja kämmen jätetään yksiväriseksi niin kuinka valkoinen lanka kulkee mukana?
  Komeet kintaat ja Vantaata kuvaavat. Musta kivoimpia toteutuksia kilpailussa olivat ne, jotka vastasivat todellisuutta eivätkä olleet vain toisinto vaakunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiepauta 3-4 silmukan välein valkoinen lanka sinisen langan alta tai ympäri tms niin että se kulkee mukana siellä kämmenpuolella :) Kokemattomalta saattaa helposti jäädä ikävästi pilkottamaan se langankierto väleistä joten jos tuntuu hankalalta niin voi taakse tehdä vaikka pystyraitaa tai ruudukkoa tms. Mä kuljettelen kuvioissakin paljon tuolla tavoin kun en halua juurikaan yli 3 silmukan pituisia langanjuoksuja.

   Poista
 3. Vantaa ei juurikaan ole lähellä sydäntäni muuten kun lentokentän vuoksi :D (asun siis Helsingissä, lähellä lentokenttää)
  Nuo lapaset on niiiin kivat, kiitos ohjeesta :) Tykkään hurjasti lentokoneista ja bongailenkin niitä ikkunasta ja kuvailen kun sattuvat kovan tuulen aikaan laskeutumaan tuosta ikkunan edestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentokoneet on kyllä kivoja, jäbän kanssa niitä bongaillaan paljon ikkunasta ja ulkonakin. Mun lapsuudessa oli mahdollisuus bongata lentsikka ehkä kerran kuussa :D

   Poista
 4. No mä laitoin näistä lapasista Vantaan sanomiin juttuvinkin. Niin ovat kivat :)

  VastaaPoista
 5. Kuule tälleen kun tämä elämäänsä nähden pitkän linjan vantaalainen eksyi tänne blogiisi jotain ihmeen reittiä, on pakko mainita että aivan mahtavat lapaset! Kyllä hyvin kuvastaa. Toinen vaihtoehto olisi sitten laittaa lapaseen kakinruskea kiemura kuvaamaan "puhtoista" jokeamme. :D Sinun ideasi minun ideaani ehdottomasti parempi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakinruskea kiemura olisi aivan mielettömän hieno idea Vantaan lapaseen myös!!!

   Poista
 6. Ja lisätäkseni vielä edelliseen kommenttini, selailin blogiasi nyt oikein innolla ja huomasin, että olitkin myös harkinnut teemaa Myyrmäen aseman sunnuntaiaamu. Loistavaa! ;) Mä laitankin tämän blogin itselleni nyt muistiin, sillä pidän näkemästäni ja lukemastani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vantaa inspiroi :D :D Hihi, kiva kun löysit ja tänne ja erityisen kivaa että pidit :)

   Poista
 7. Hienot lapaset ja niin kuvaavat! Pifän myös tuosta jälkikirjoituksestasi..!

  VastaaPoista
 8. Voi kun hieno idea ja malli! Kiitos jakamisesta :-)

  VastaaPoista