Sivut

tiistai 6. tammikuuta 2009

Tajunnan virtaa

Kylpytakki on ehkä pian valmis. Siitä puuttuu se pisin reuna. Niin ja vyö ja vyölenkit Äh, siinä onkin siis vielä enemmän hommaa. Lupasin miehelleni tehdä se nyt hyvin pian, jotta saan siivottua nuo romppeet pois esiltä. Ja siitä pyyheen käsittelystä irtoaa hirveästi pupenoa.

En halunnut aloittaa sitä pitkää saumaa tietäen, että alulanka loppuu kesken. Kaikista raivostuttavinta ompelussa on se, että aina alulanka loppuu kesken sauman!Nyt yritin ennakoida. Lisäksi mulle jää kauhea kasa silputtua pyyhettä, enkä haluaisi poiskaan heittää. Ja juuri vähän aikaa sitten mietin, miksi mulla on niin hemmetin rumia patalappuja! 1+1 = teen pyyheistä patalapun sisustaa! Mulla kun tosiaan on tuolla patalappunaulakossa ollut kaikenlaista shittiä. Ne, mitä tein itelleni kun muutin pois kotoa, oli ihan hätäratkaisuja rumista kankaista. Ja sitten tuolla on tuo miehelleni tekemä oksetus. Kun siis silloin melkein 7 vuotta sitten olin ekaa kertaa nykyisen mieheni luona ja tehtiin jotain uunissa (muistaakseni ranskanperunoita, romanttista), niin mieheni alkoi taitteleen keittiöpyyheestä myttyä, jolla pystyi ottaan pellin pois uunista. Olin ihan järkyttynyt, että eikö miesparalla ole patalappuja! Niinpä ompelin hänelle sellaisen. Ja siitä tuli aivan kauhean ruma. Ainakin se on ihan törkeen paksu, sillä pystyisi vaikka siirtään palavia puita nuotiosta toiseen. Mutta se on käsittämättömän ruma ja epäsiisti. Tein sen farkusta, koska olin juuri jonkin aikaa sitten saanut tehtyä isäni vanhoista työfarkuista itselleni päiväpeitteen. Siitäkin kaivoin kuvan esiin, kas näin. Tuo on ensimmäisestä soluasunnostani, joka oli ihanan tyhjä kaikesta romusta. Ja oi, pyykkikori jonka kanssa piti käydä pyykkituvassa! Ihanan nostalgista :DParisänkyynhän tuo ei ylety, joten en ole voinut pitää sitä enää. Eipä sillä, että oisin vuosikausiin sänkyä edes pedannut, kun nykyisessä asunnossa makuuhuoneessa ei mahdu oleen yhtään mitään muuta kuin se sänky, joten en koe tarpeelliseksi, kun ei siellä hengailla.

Mutta palatakseni patalappuihin, nyt tuo rumilus saa kyllä lähteä pyykin kautta kaapin pohjalle!


Ja tilalle tuli tämä. Tein sen joskus kierrätyskeskuksesta hommaamastani lasten pussilakanasta, sisällä froteeta niistä pyyheistä ja takaosa + taitettuna eteen tuota pallotrikoota. Sai kyllä olla viimenen kerta kun yritän trikoosta tehdä patalapun päällistä! Kauheeseen kurttuun veti saumat, kun ei pysynyt yhtään paikoillaan. Eli tostakin tuli ruma. Mutta on se parempi, ehdottomasti. Ja nyt se alulankakin on kulunut, jotta voin alkaa puolaamaan uutta ja käydä sen kylpytakin kimppuun!

Oon aina ennen ommellut ripustuslenkin kulmaan, nyt laitoin vaihtelun vuoksi keskelle.


(Tätä kuvaa varten poistin naulakosta 6 patalappua, että niitä tosiaan riittää! On siellä 2 tosi hienoakin, mutta otin nekin kuvaa varten pois.)

9 kommenttia:

 1. Onko sulla toi päiväpeitto vielä tallessa? Se näyttää just täydelliseltä piknik-viltiltä :)

  VastaaPoista
 2. On se tallessa :) Mutta se on nykyään veljelläni :D

  VastaaPoista
 3. mua naurattaa ääneen tää juttu kaikkinensa ja etenkin kaikenlainen shitti patalappunaulakossa. hehehehheheh! aivan mahtavaa.
  titityy, jonka joka naulakosta löytyy shittiä

  VastaaPoista
 4. Hienoa, jos oli viihdyttävä teksti :) :D

  VastaaPoista
 5. jes. tykkään lukea sun blogia muutenki. ja näin bussipysäkki-graffitin bussipysäkillä myyrmäessä. hieno!
  titi

  VastaaPoista
 6. ainiin ja vielä. alulanka indeed loppuu aina kesken sauman ja se nakertaa! ja olispa kiva nähdä kuva niistä shittipatiksista.. eikö oliski.. pliis?
  t.

  VastaaPoista
 7. :)

  Ja kiva, että näit bussipysäkin! Mä en olekaan sen koommin ehtinyt käydä katsomassa, onko se vielä paikallaan. Harmitti, kun meni sellaselle pysäkille, mistä ei edes kauheen moni bussi kulje. Mutta on siinä kuitenkin se pururata vieressä.

  Mä olen ollut jonkun verran töissä tehtaassa, jossa linjalla aina tuli hälytys tai valomerkki tms, kun jokin esimerkiksi tarraetiketit oli lopussa. Ompelukoneessa pitäisi olla samanlainen alulangalle. Kun se alkaa oleen lopuussa, voisi joku punainen valo alkaa pyörimään ja sitten voisi harkita, että pystyykö sen sauman vielä ompeleen vai ei :D

  Shittipatalapuista ei taida olla tulossa kuvia xD Tein muuten joskus pikkusiskolleni kirkkoveneen mallisen patalapun, josta tursuaa reunoista mustaa villalankaa ns. karvoituksena. Se oli aika cool!

  VastaaPoista
 8. Ihana patalappu.<3 :D Mutta etpäs tiedä mitä! Minulla on samallainen karvinen-kello! xD Mikä yhteensattuma.. >:D

  VastaaPoista
 9. Kattens: Jes, samiskello :D Toi on kyllä paras! Tiedän kyllä muutaman muunkin jolla on samanlainen :)

  VastaaPoista