Sivut

sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Tampereen kässämessut 2018

Sisäänpääsy blogipassilla, eli postausta vastaan (jonka tosin kuittasin jo etukäteispostauksella eli tämä on plussaa ja extraa)

Huh, mikä superkässäviikonloppu takana! Sometettu on jo joka tuutista, mutta eiköhän sitä vielä tänne blogiinkin sanainen sanota.

Olin reissussa Veeran kanssa, hän oli ollut messuilla jo perjantaina, minä liityin seuraan lauantaina ja sunnuntaikin vietettiin vielä messuilla. Aina vaan suuremmaksi ja suuremmaksi paisuvat messut vaativat kyllä enemmän kuin yhden päivän, sillä niissä kolmessa valtavassa messuhallissa olevassa yli 700 näytteilleasettajassa riittää toden totta ihmeteltävää. Taas paukkui ennätyskävijämäärät rikki, mutta onneksi tälle vuodelle oltiin tehty paljon uudistuksia, jotka minimoivat ruuhkien syntymistä ja muutenkin helpottivat ihmisten oloa (levähdyspaikkoja, vesipisteitä...)

Jo perinteeksi on muodostunut etsiä bloggaajakollegoiden kanssa kuumimpia trendejä (niitä on hauska jälkikäteenkin sitten lukea, esim vuonna 2013 oli neonväriraitaisia sukkalankoja joka kojussa) ja tänä vuonna huomattiin nousussa olevan:

1) Setit, joissa on mukana ohje ja siihen sopivat langat. Alla kuvissa esimerkkinä Pirtin kehräämö ja G-uld.2) Silkkimohair. JOKA PAIKASSA OHUEN OHUTTA KARVALANKAA.


3) Kudonta. Ei siis neulonta länsi-suomalaisittain, vaan ihan kudontakudonta. Taitoliiton nimeämä tekniikka vuodelle 2019 ja se näkyi messuilla jo jonkin verran. Kokeiltiin kangaspuita Veeran kanssa, mutta itselleni nämä pienen pienet kangaspuut tuottivat ongelmaa, sillä lihasmuistissa oli vähän erilainen voimankäyttö yläasteajoilta, kun paukutin mattoa ihan eri kokoluokan puilla.
4) Ompelumerkit. Itse etsin messuilta neliön muotoisia ompelumerkkejä, joten voi olla, että sen vuoksi kuvittelen niiden olevan nyt hyvin esillä, mutta mun silmään (ja rahaa vastaan vaihdettuna kassin pohjalle) tarttui niitä monestakin paikasta. Esim Mira Anniina Design, Ommelkupla ja Paapo. Samaan kategoriaan myös valmiiksi pyöreiksi leikattuja ns tyhjiä nahkapaloja joltain nahkapalamyyjältä.5) Oheistarvikkeet. Kaikenlaiset kässäaiheiset kortit, pinssit ja tilpehöörit olivat edelleen nosteessa. Projektipusseja ym kasseja oli nyt kyllä vähemmän, kuin viime vuonna. Outoa, luulisi, että olisivat vielä menneet kaupaksi. Alla oleva kuva Kässäkerho pom pomista.Siinä mun top 5 (okei, ilman Veeraa en kyllä olisi tajunnut noita ohjeen ja matskut sisältäviä settejä).

Messuilla yksi todella monista parhaista jutuista on myös erilaiset syksyn mittaan järjestettyjen neulekilpailuiden osallistumistöiden näyttelyt. Tässä Marttojen ja Novitan perinnetekniikka tähän päivään tuotuna -teemaisten sukkien satoa ja nuo himmelisukat ovat kyllä tosi hienot! Olivat kuulemma jonkun Viinikanojan Terhin suunnittelemat.


Meillä oli bloggaajien kanssa miitti ja tänä vuonna oltiin kutsuttu paikalle lukijoitakin, kun saatiin sen verran isot tilat käyttöön, että sinne mahtui. Osallistujamäärä oli siis huikea ja meidän esittelykierrokseen (kuka oot ja mikä on sun paras löytö messuilta) meni ihan kohtuullisesti aikaa. Se on kuitenkin tärkeä kierros se, sillä kaikkea ei vaan aina itse huomaa ja löydä. Ei sitten tarvi vasta kotona harmitella, kun lukee toisten messuostoksista, että itsellä jäi kokonaan pimentoon. Minä sitten miitin jälkeen kipitin ostaan itselleni uuden ratkojan. En kokenut aiemmin tarvetta sellaiselle, mutta kun alkoi tarkemmin miettiin muiden ratkojaostoksia, niin olisihan se kyllä mukava, että niinkin inhottavaan työvaiheeseen olisi sitten edes kunnon väline olemassa.


Mun messuostokset kaiken kaikkiaan ovat tässä: Kaksi palaa Roon kangasta (toinen trikoota, toinen collegea), oman blogimainontani uhrina Merino Yak -lankaa ja Prymin yogapuikko ja ergonomics virkkuukoukku. Se jo aiemmin mainittu ratkoja (Glover) ja ompelumerkit, ihan puhtaasti heräteostoslankaa g-uldilta ja heijastava koru takin päällä pidettäväksi (mase design).


Peuran luusta tehdyt puikot jätin ostamatta. Innostuin aika paljon ennen kuin kuulin hinnan (ette halua edes tietää).


Suurkiitos kaikille, joiden kanssa sain kunnian jutustella messureissun aikana. Sehän se on se ihan ykkösparas asia messuissa: te muut ihanat kässäihmiset!

15 kommenttia:

 1. Paljonko maksoivat ne neulepuikot, kun mää en nähnyt hintoja? Kyllä hypistelin niitä puikkoja, jotka olivat siinä kerässä ja mietin, että tavallista lyhyemmät puikot olivat.

  VastaaPoista
 2. Selvisi jo neulepuikkojen hinta, kun katsoin sen nettisivuja. 180 kruunua eli noin 24 euroa. Aika hintava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne kaksi puikkoa, joissa pallot päissä, oli muistaakseni 25 euroa, mutta sukkapuikot olivat 30 e.

   Poista
 3. Miun oli tarkotus tulla bloggaritapaamiseen, mut siinä messuhöyryssä muistin sen tunnin liian myöhään 😂 Yks päivä on kyllä ihan liian vähän messuiluaikaa, vaikka kyllä sitä rahansa saa menemään päivässäkin. Harkitut ostokset vaatis sen yhden yön yli kypsyttelyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yksi päivä ei kyllä riitä. Voi kun oppis miettiin yön yli, mut ei. Tosin en mä kyllä mitään ostostani varsinaisesti kadu. No okei, ilman noita lankoja ja kankaita olisin kyllä pärjännyt, mutta toisaalta sit taas, kyllähän mä ne kuitenkin käytän ja jotain lankaa ja kangasta tarvisin jossain vaiheessa joka tapauksessa.

   Poista
 4. Sattuisitko muistamaan kenellä jälleenmyyjällä oli noita Mira Anniina Designin merkkejä? -Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän oli ihan itse siellä myymässä, mutta osastolla luki myös Pirkanmaan nahkakuviointi, että oisko sitten osa sitä porukkaa?

   Poista
 5. Tää on just tätä! Luet toisen blogista, mitä itsellä jäi huomaamatta. Ratkoja olisi kelvannut tännekin, yhyy!

  VastaaPoista
 6. Kiva, kiitos tästä raportista, en ollut messuilla. On siellä ollut kaikkea kivaa kun nyt blogeista lukee. Ja näin saan päivityksen missä mennään lanka- ja tarvikerintamalla. Saahan kaikkea kivijaloistakin ja netitse jos nyt ihan on pakko saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saahan niitä :) Se on hyvä siellä messuillakin muistaa, että kaikkea ei ole pakko sieltä ostaa, vaan tavaraa saa kyllä myöhemminkin muualta, jos on tarve.

   Poista
 7. Messut jäi tänä vuonna väliin, mutta löytyisikö noihin himmelisukkiin jostain ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kilpailutyö, joten malli on luovutettu heidän käsiinsä. Infoan sitten, jos/kun ohjetta tulee jonnekin.

   Poista
 8. Tehokas blogi teikäläisellä. Se tuottaa kaksi messupostausta, mainontaa myös tekijälleen sekä aika ihastuttavat Himmeli-sukat! Ohjetta odotellessa Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan puhtaasti oma lehmä ojassa tässä oli, sillä etukäteispostauksen tekemällä poistin itseltäni stressin juosta messuilla kamera kourassa keksimässä jutun aihetta :D Kun ei ollut sitä stressiä siitä, että on pakko raportoida jotain, niin juttuakin syntyi sitten helpommin.

   Poista