Sivut

torstai 8. marraskuuta 2018

Lumi Karmitsan Muhkeat sukat

Kirja saatu arvostelukappaleena kustanjalta / Moreeni
Kuvissa näkyvät Kaupunkilangan langat saatu bloginäkyvyyteen / Kaupunkilanka
Muut langat ihan itse ostettuja

Huh huh kuulkaas käsitöiden ystävät, tänä syksynä on ilmestynyt niin julmetun paljon mielenkiintoisia käsityökirjoja, että ei ehdi edes kaikkiin parhaimpiin tutustua ja blogata! Yksi ennakkoon eniten odottamani uutuus on Lumi Karmitsan Muhkeat sukat.Lumi Karmitsa on tunnettu aiemmista kirjoistaan Villit vanttuut ja vallattomat villasukat (1 ja 2), joissa on todella yksityiskohtaisia kirjoneuleita. Tässä kirjassa on pelkästään sukkia ja ne ovat paksusta langasta (vähintään Novitan 7 veljestä -paksuista) ja muhkeutta on lisätty pitseillä ja palmikoilla.


Sukkamallit on ihan viimeisen päälle mietittyjä ja kuviot jatkuvat sulavasti kantapäät ja kavennukset silmukalleen mietittynä. Eli kenen tahansa visuaalisen perfektionistinkin silmää varmasti miellyttää. Itse pystyn kyllä neuloon sellaisiakin sukkia, missä on perussukan ohjeeseen vain lätkäisty joku pitsi päälle, mutta kyllä tämä tämmöinen täydellisyys kuitenkin hivelee silmää ihan eri tavalla.


Yleensä tämän tyyppisiä sukkakirjoja on totuttu näkeen vain ohuella langalla toteutetuista sukista, joten tämä iskee myös heihin, jotka vannovat paksun langan ja paksujen sukkien nimeen. Ja mikäli siskoani on uskominen, ne paksusta langasta tehdyt sukat ovat aina lahjalaatikon halutuimpia, vaikka itse käytämmekin lähinnä niitä ohuita. Lahjaneuleet mielessä siis itsekin kirjaa arvosteltavaksi pyysin. Näitä sukkia kelpaa antaa lahjaksi. Toki paksut sukat myös valmistuvat ohuita nopeammin ja kaaviotoistoja on vähemmän.


Kirjassa on ensin esitelty sukat kuvineen ja saateteksteineen ja kaaviot on koottu kirjan loppuosaan. Tykkään tästä tavasta, malleja on helpompi selata, kun ovat peräkkäin. Kuitenkin ohjeosastolla on myös hyvät kuvat valmiista sukista, joten ei siinäkään tarvi sitten plärätä, että missäs se kuva näistä olikaan.


Kaiken kaikkiaan siis oikein hienosti toteutettu kirja ja varmasti osuu hyvään markkinarakoon.


Mainitsinko jo, että kirjan kuvat ovat UPEITA.

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä tosiaan hyvältä! Täytyypä tutustua!

  VastaaPoista
 2. Yes!Tykkäsin myös ja teinkin jo yhdet sukat,Tuhkatkin pesästä.Suosittelen,niin mallia kuin kirjaa minäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin kans nyt aloittaa näistä jotkut, en vaan ole osannut vielä päättää, mitkä :D

   Poista