Sivut

maanantai 26. marraskuuta 2018

Arne ja Carlos -lastensukat

Näin tosiaan Arne ja Carlos -lastensukkalankaa syksyllä näiden kyseisten lankojen maahantuojan blogitapahtumassa ja oman blogimainontani uhrina ostin kaksi kerää heti seuraavalla viikolla. Minua saatettiin tosin vähän yllyttää tähän, sillä olen tunnetusti raivonnut aivan tosissani lähes joka kerta näiden vastaavien lankojen kanssa. Kun pitäisi tulla kaksi samanlaista sukkaa, mutta ei vaan perhana soikoon tule. Tykkään tosi paljon tuosta Arnen ja Carlosin meiningistä jo joulupallokirjan ajoilta ja olen jokuset sukat neulonut näistä itsekuvioituvista heidän suunnittelimista värioksennuksista ja (lähes) jokaisen parin jälkeen päättänyt, että ei ikinä enää. Mutta nyt lämpenin taas, kun tarjolla oli 60 gramman keriä, mistä saisi sukat lapselle!


Nämä olivat helpotettua mallia, eli pairfectia, missä on tuo keltainen lanka kertomassa, mistä kohtaa sukka alkaa ja resorit, kantapäät ja kärjet tulevat automaattisesti yksivärisenä. Näin ei tarvitse itse miettiä kohdistusta, jos haluaa identtiset sukat. Näissä kerissä ei tosin ollut niin villejä kuviointeja ja värityksiä, etteikö olisi voinut jättää kohdistamattakin, jos kyseessä olisi ollut normaali kerä. Nythän niitä keltaisia ja harmaita osuuksia sai sitten keriä ns hukkaan, mutta itse käytän ne pätkät kyllä jämälankasukkiin ja -peittoon.


Ensimmäinen sukka meni hienosti, niinhän se yleensä aina menee. Homma alkaa kiukuttaan vasta sille paria tehdessä kun huomaa, että kuvioista tulee aivan erinäköiset, vaikka miten säätäisi neuletiheyttä. Tällä kertaa kyllä olin ihmeen tyytyväinen lopputulokseen ja näistä tuli oikeasti samannäköiset sukat. Mitä nyt vaan se häiritsee aivan valtavasti, että raidat alkaa ja päättyy ihan missä sattuu, eikä siis tietenkään kierroksen vaihtumiskohdassa, missä itse niiden tahtoisin olevan.


Mun pitää siis tuottaa pettymys kaikille heille, jotka odottivat kunnon kiroilutykitystä ja sukanpuolikkaiden roskiin heittämistä. Näistä tuli oikein kivat ja kelvolliset sukat.


Ja koska talvi yllätti, en alkanut näitä höyryttään, vaan laitetaan sukat suoraan lapsille jalkaan ja menoksi!Keristä tuli aika sopivasti juuri meidän lapsille sopivat sukat, aivan kuten vyötteessä oli luvattukin.

10 kommenttia:

 1. Mun mummun sanoin: "Hyvät ja lämpööset, saat heti pitää" :D

  VastaaPoista
 2. Yleisilmeeltä kiva väritys. Mukava yllätys, kun langat ja sukat kelpuutettin!

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat ja ennen muuta kiva, kun kelpuutettiin. Näin sanoo mummi, jonka neuleet on ei ole kelvanneet (liian lyhyitä varsia, väärä väri, liian matalia pipoja jne). Mummi on purkanut ja jatkanut/heittänyt nurkkaan/aloittanut uuttakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi aika hyvin kelpaa kaikki neuleet, eivät muutenkaan vaatteistaan valita, VIELÄ :D

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Mukavan näköinen väritys ja muutenkin hienot sukat!

  VastaaPoista
 5. Kiva idea tuo lanka. Tykkään itse tehdä sukkiin yksiväriset resorit, kantapäät ja kärjet rauhoittamaan kirjavaa lankaa. Tässä tuo kaikki on mietitty valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne yksiväriset resorit, kantapäät ja kärjet on kyllä minunkin mieleeni :)

   Poista