Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Sukkalankaihastus, Gründl Hot Socks Madena

Minulla on uusi sukkalankaihastus. Nimittäin Gründl Hot Socks Madena. Ostin sitä viime syksynä yhden kerän 4-säikeisenä (tuo tumma sinisävyinen) Lentävästä lapasesta ja rakastuin sen värimaailman. Sitten kun uuden vuoden aikoihin näin Lankatalo Tapion kaupassa samaa sarjaa 6-säikeisenä, ostin heti kaksi kerää. Kaikki kolme kerää ovat jo muuttuneet sukiksi, en kyllä enää tähän hätään muista, että minkä kokoisiksi, mutta ns lahjalaatikkoon kuitenkin jokainen. Jämistä voinkin raidoittaa sitten itselleni. Tosin tuo yksi kerä oli noita muita ohuempaa eli samaan sukkaan en tietenkään niitä sekoita.


Siis parastahan näiden lankojen väreissä on se, että niistä kaikista paistaa valkoinen pohjalanka läpi. Siitä tulee tosi kiva ja elävän näköinen pinta. Tavalliseen raitalankaan en olisi kiinnittänyt mitään huomiota.4-säikeisen langan neuloin 2,5 mm puikoilla ja nämä 6-säikeiset 3 mm puikoilla. Ihan tämmösiä perussukkia ranskalaisilla kantapäillä. Tosin yksissä on ristiin vahvennettu kantalappu ja yksissä aina oikein -kantalappu.

Nyt olen neulonut niin järjettömän paljon sukkia lahja/hyväntekeväisyyslaatikkoon (kaikkia en ole edes esitellyt blogissa), että täytyisi käydä ne kaikki läpi ja kiinnittää jonkinlainen kokolappu ja laskea, paljonko on mitäkin kokoa. Sitten olisi helpompi sieltä napata, jos tilanne vaatii villasukkaparin antamista. Näitä perussukkia on nyt tullut paljon tehtyä työmatkoilla ja kaikki yhteisneulontasukat pitkältä ajalta on mennyt suoraan lahjaboxiin, kun ei ne omaan jalkaan sovi (ellen sovella, ja aina ei jaksa), mutta silti olen halunnut osallistua.

10 kommenttia:

 1. Minullakin on joku kerä ko. lankaa ollut ja värit on olleet todella mieleisiä.

  VastaaPoista
 2. Raidottuuko sukka itsestään neuloen vai yhdisteletkö raidoittumiseen lankaa useammasta kerästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestään raidoittuu. Tuossa yhdessä kuvassa näkyykin yksi keristä.

   Poista
 3. Kiitos tästä vinkistä, pitääpä meidän äiskälle tätä tilata kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin kiva lanka, että melkein pakkohan tästä on vinkata :) Itse ihastuin erityisesti tuohon 6-säikeiseen, tulee nopsaan valmista ja 150 gramman kerä on todella riittoisa!

   Poista
 4. Ja niin se oli minunkin pakko tilata tuota ihan muutama kokeeksi. Vyyhti.fi lankakaupasta löysin edullisimman ja pienet postarit. Blogisi on vaarallinen vierailla kun aina tulee uusia houkutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että selvitit edullisimman, voin sit itekin tilata sieltä :D

   Poista
 5. Onpa kauniita värejä! Minulla on mukamas joku langanostolakko menossa ja noin periaatteessa välttelen itseraidoittuvia, mutta nyt on kyllä niin ihania, että joudun ehkä tekemään poikkeuksen. Hupsista.

  VastaaPoista