Sivut

torstai 19. huhtikuuta 2018

Hupsistarallaa 10 vuotta, muistelot osa 3

2014
Tammikuussa 2014 palasin töihin ja lapsi meni päiväkotiin. Olin koko vuoden kuitenkin osittaisella hoitovapaalla siten, että keskiviikot olin lapsen kanssa kotona. Tai siis ei about koskaa oltu kotona, vaan käytiin keskiviikkoisin lapsen kanssa retkillä. Eli blogin retkipostaukset kasvoivat hurjasti. Taapero innostui junista ihan tosissaan ja tänä vuonna käytiinkiin kaikilla mahdollisilla museojuna-ajeluilla, mihin vaan kerettiin ja ymmärrettiin mennä, ja erilaiset juna-aiheiset museot tulivat hyvin tutuiksi. Liityttiin miehen kanssa museorautatieyhdistykseen ja hommasta tuli tosiaan koko perheen yhteinen innostus. Eiran langat -lehdessä julkaistiin mun neuleohje ja poika teki mallikeikan Mainio Clothingille. Töissä oli loppuvuodesta yt-neuvottelumeininkiä ja vitsillä heitin, että pitää tehdä yt-vauva. Oikeasti oltiin aloiteltu vauvan tekemistä jo muutenkin, haha.

Satunnaisia sankareita -takki
Taaperon "opiskelijahaalari" päiväkodin vappujuhlaan
Lippapipo, minkä ompelin vanhoista legginsseistäni ja koristelin kangasmaalilla painamalla legopalikalla kuvioita




Kauluriohje Eiran langat -lehdessä

Neuloin lapselle aivan ihanan villapaidan. Pipo on ommeltu vanhasta paidastani.
Poika oli mallina Mainion AW14 mallistossa
2015
Vuosi alkoi positiivisen raskaustestin merkeissä. En muista yhtään, tapahtuiko tänä vuonna blogin kannalta mitään muuta erityistä, kuin tämä iloinen perhetapahtuma (mikä tietenkin näkyi siinä, että ompelin ja neuloin tosi paljon vauvajuttuja). Tai no joo, tänä vuonna aloin pitään joulukalenteria blogissa! Ja loppuvuodesta pääsin Suuri käsityölehden Taitava tekijä -palstalle, aikamoista!

Nollan vesipilarin kesähaalari
Äitiyspakkauksen värimaailmaa vähän uusiksi Dyloneilla

Virkattu lippapipo

Virkattu vaunuverho

Toinen minivauva



2016
Nyt meni neulemaailma uusiksi, kun suomalaisetkin alkoivat tehdä neulepodcasteja. Ja Jyväskylässä alettiin järkätä neulefestareita. Kiitos näiden kahden osatekijän, aloin itsekin neuloon niistä pirskatin kalliista käsinvärjätyistä langoista ja neuloin heti kättelyssä kaksi Stephen Westin huivia ihan vain koska olin menossa Stepen kurssille neulefestareilla (tosin ne eivät olleet kalliista langasta). Tänä vuonna virkattiin sairaaloihin keskosvauvoille turvalonkeroita ja Eilen tein -Hannen kanssa pidettiin turvalonkeroilta Lankamaailmassa. Loppuvuodesta lonkerot vaihtuivat sinivalkoisiin sukkiin, kun joku keksi, että neulotaan kaikille Suomi100 -vuonna syntyneille sinivalkoiset villasukat. Tein aika hemmetin monet, kun vähän totanoin hurahdin.

ikuisuusprojekti alkoi

Kävin radiossa höpöttämässä neuleista, toinen kerta blogiurallani. 
Ja mihin muuhun ne luksuslankansa sitten käyttäisi, kuin taaperon vaatteisiin
Suomi 100 -vauvoille sukkia
Tämän haalarin neuloin kyllä jo 2015, mutta sopivan kokoinen se oli vasta 2016
Virkattu vaunulokerikko, ihan älyttömän kätevä edelleen!
Nämä pakkasin mukaan neulefestareille
Paperiveneneule pojalle. Ite suunnittelin.
Turvalonkero
Eka Steppehuivini
Toinen Steppehuivini
2017
Tapahtuiko vuonna 2017 enää mitään uutta ja ihmeellistä? Palasin syksyllä töihin ja olen niin uponnut ruuhkavuosien suohon, että pää lyö ihan tyhjää. No, ainakin kokeilin itse värjätä lankaa, sukkalankut rantautuivat Suomeen ja musta oli juttu Unelmien käsityöt -lehdessä. Neuloin itselleni synttärilahjaksi box of socksin, eli laatikollisen ihania sukkia. Neulepodcastit syrjäyttivät osaltani lähes kokonaan Netflixin. Jyväskylän neulefestarit ja Tampereen kässämessut olivat jälleen kerran todella odotettuja kässätapahtumia. Neuloin miehelleni villapaidan.

Sateenkaaripäiväpeite tilkuista
Itse värjäämäni sukkalankku
Virkattu knalli, mikä päässä seikkailin kesän reissut
Luotolaispaita miehelle. Paita käytiin kuvaamassa tietenkin Hailuodossa.
So faded -paita tyttärelle
Box of Socks

2018
Ja niin päästiin tähän kuluvaan vuoteen. Minulla ei nyt ole paljastaa yhtään mitään erikoista tulevaisuuden suhteen. Näillä mennään, mitä on, ja katsotaan minne tie vie :D



Ei kyllä sanat riitä kertomaan, miten iloinen olen siitä, että teitä on noin älyttömän paljon siellä mukana seuraamassa ja pitämässä hyvää henkeä yllä. Olen kasvanut paljon käsitöiden tekijänä, bloggaajana, ihmisenä (kyllä, myös fyysisesti, vaikka henkistä puolta lähinnä tässä ajattelin) ja äitinä tänä aikana. Kiitos! Tästä jatketaan sitten taas uusin jutuin!

25 kommenttia:

  1. Mukavia olivat muistelusi. Hienoja kuvia. Ihana kun pikkupojan junadiggailusta tuli koko perheen harrastus. Olet tosi idearikas. Löysin blogisi jo monta vuotta sitten silloin kun oli Blogistanian se juttu. Hyvää Kevattä koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, junat kyllä ovat vieneet mennessään :D Olen tykännyt junista tosi paljon jo ennen tätä pojan innostusta, mutta ei koskaan löytynyt aikaa hurahtaa kunnolla, kun on ollut niin paljon muutakin. Onneksi siis poika hurahti, sai itsekin sitten hurahtaa kunnolla :D

      kiitos samoin! :)

      Poista
  2. Ihanat nää siun muistelmat! Huikea blogiura ja jatkuu vaan ❤️ Osaisinpa itsekin neuloa yhtä hyvin, nuo huivit on upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kadehdin sun ompelutaitoja!!! Mutta ihanaa, kun on aina jotain, missä voi itseään vielä kehittää :)

      Poista
  3. <3
    Huikeen paljon kaikkea oot ehtiny! Ihailen mielettömästi sun kekseliäisyyttä ja omaa tyyliä käsitöiden parissa, erotut joukosta (toisin kun esim.ehkä ite) ja inspiroit sillä ainakin mua tosi paljon!

    VastaaPoista
  4. Seurannut blogiasi jo monta vuotta, taitaa olla ensimmäinen kerta kun kommentoin. Saanut hienoja inspiraatioita sun tekemisistä ja retkeilystä. Jatka samaan malliin :) -Nina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit :) Ja kiitos, ihanaa jos olen inspiroinut :)

      Poista
  5. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! Ihana katsaus menneisiin vuosiin! Blogisi on ollut lempparini jo todella monien vuosien ajan ja toivon totisesti että monia vuosia on vielä edessä. :)

    VastaaPoista
  6. Joskus seurasin useita (kässä)blogeja, mutta vain sun blogi on edelleen matkassa ja seurailun alla. Paljon inspiraatiota saanut sulta ja vinkkejä ja ja ja!! Kiitos! Tulevia odotellen -Riikka

    VastaaPoista
  7. Kiitos! Sun blogi on ihana ja vaikutat fiksulta ja huumorintajuiselta ihmiseltä!

    VastaaPoista
  8. Kiitos tästä kymmenvuosikoosteesta. Kiva sun juttuja on lukea ja hyvät kuvat katsoa. Retkillä on ihan kuin itse mukana, hyvin kerrot ja kuvaat paikat. Käsitöissä oot oikeesti monitaituri.
    Iloista jatkoa ja toiset kymppivuodet.

    VastaaPoista
  9. Olipa kiva lukea näitä sun muisteluita! Oon seurannu sun blogia vuodesta 2009, ja sä oot ehdottomasti toiminut innostajana käsitöihin! Toivottavasti jaksat jatkaa vielä toiset samanlaiset! ♡

    VastaaPoista
  10. Tuo kauluri on kyllä tosi kiva. Oon tehny niitä useammat lahjaksi, joten kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! :) Ole hyvä vaan ;) Munkin tarttis tehdä lisää niitä.

      Poista
  11. Tää on jännä juttu kun mulla ei ole lapsia, inhoan (enkä osaa) käsitöitä tehdä, en tykkää juurikaan museoista / retkistä. Silti luen ja viihdyn blogissasi, olen lukenut sitä alusta saakka ja odotan innolla uusia juttuja. Tää on niin paras. Mutta vielä parempia on sun igvideot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että silti viihdyt blogin parissa :) :) Ja haha, ig-videot :D

      Poista
  12. Ihania juttuja! <3 Ja täytyy nyt mainita että minulla on myös poika joka omistaa meripihkan väriset hiukset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja on muuten ihan maailman kaunein hiusväri se! :)

      Poista
  13. Tuo taaperoiden vappuhaalari on mielestäni yksi parhaimmista ideoistasi! :D
    Voi miten pikkuiset ovatkaan mineistä kasvaneet :3
    On ollut mahtavaa olla osa elämääsi Livejournal- ajoista asti :3c Toivottavasti kaikki sujuu hyvin tulevaisuudessakin! ^_^

    VastaaPoista