Sivut

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Nojatuolimatkailua Egenlandin parissa

Olen ehkä jo aivan kyllästymiseen asti valittanut eri somekanavissa sitä, että me vietetään paskatautipääsiäistä. Ei siis pääsiäisretkeä tänä vuonna, ei päästy edes kotopuolessa käymään, paska lentää ja banjot soi. Sen mitä olen lasten oksennuksen ja ripaskan siivoamisen välissä ehtinyt hengähtää, olen katsonut Ylen Areenasta Egenlandia.


Sarjassa reissataan siis kotimaassa sellaisissa pienissä hauskoissa, ehkä vähän piilossakin olevissa kohteissa, joita suomalaiset ovat saaneet heille vinkata. Vielä en ole kaikkia jaksoja ehtinyt katsoa läpi, mutta tuttuja mestoja itselle (ja toki ahkerille blogini lukijoille) on ainakin Kammi-kylä Kauhajoella, Katariinan meripuisto Kotkassa ja Myyrmäki Vantaalla. Joka jaksossa esitellään useita kohteita.


Etukäteen fiilistelin, että tämä on varmasti aivan älyttömän hyvä ja tulen tykkään tästä tosi paljon, mutta muutama juttu tässä häiritsee kyllä kovasti, vaikka useimmat esitellyt kohteet ovat kyllä herätelleet mielenkiintoani. Häiritsevää on se, että ohjelma ei ole erityisen visuaalinen. Tuntuu, että upeista kohteista ei ole saatu kovinkaan kauniita puolia tuotua esiin ja esimerkiksi omaan silmääni mielettömän hieno Katariinan meripuisto näytti ohjelmassa todella karulta. Ehkä totuin liian hyvään Ylen Metsien kätkemä -sarjan suhteen, mikä sitten taas oli keskittynyt todella paljon visuaalisuuteen, pienen pieniin yksityiskohtiin ja hidastuksiin. Tässä sit taas keskityttiin enemmän ns olennaiseen. Lisäksi kuva heiluu silmiinpistävästi.

No, aina ei voi voittaa, mutta kyllä minä silti loputkin jaksot aion ehdottomasti katsoa, sillä kohteet on tosiaan mielenkiintoisia ja ne on esitelty hyvin. Ja haaveien samalla kunpa itsekin pääsisi tästä vielä lähikaupan vessapaperi- ja Gefilushyllyjä kauemmaksi.

Siihen asti siis Areenasta Egenland ja vaikka uusintakierroksena samalla kotimaareissuteemalla Salatut museot ja se Metsien kätkemä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, tuo sarja pitää ehdottomasti katsoa! Juu ja sinun blogisi ansiosta mm. Kammmi-kylässä on tullut käytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kammi-kylä on aivan mahtava paikka! Ja tän sarjan innoittamana alkoi kyllä houkuttaan moni paikka, saas nähdä, pääseekö koskaan käymään :)

      Poista