Sivut

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Haltialan pääsiäinen

Niin vaan saatiin yksi virallisesti terve päivä pääsiäiselle (tai tavallaan kaksi, mutta eilen ei tietenkään vielä aamulla voinut tietää, onko koko päivä oireeton, joten ei voitu minnekään mennä myöskään tartuntavaaran vuoksi, eli sitä ei lasketa). Käytiin tsekkaamassa Haltialan tilan perinteiset pääsiäishommat, eli karitsat, koska ei olla ikinä ennen oltu pääsiäisenä Pääkaupunkiseudulla (paitsi silloin, kun olin synnyttämässä esikoista).

Lunta satoi järjettömästi, mutta ei tässä tilanteessa sovi olla ronkeli sään suhteen.


Karitsat olivat tosi söpöjä. Luulin jostain syystä, että olisivat vielä nuorempia, mutta ihan älyttömän söpöjä olivat näinkin.
Lapset eivät halunneet ratsastaa ponilla eivätkä mennä rekiajelulle, mutta leikkipaikalla viihtyivät hyvin.Makkaraakin toki grillattiin, vaikka tässä miljöössä olisi voinut paremminkin ottaa tämän vuoden joulukorttikuvat valmiiksi.

Vielä toinen kierros lampolassa ja sen jälkeen salaa ihan tyytyväisenä takaisin kotiin. Vaikka ei tässä sääkeskeisiä olla ja varusteet olivat kuitenkin asianmukaiset.

---

Katso myös postaus Haltialasta viime kesältä: Kaupunkilaistunut maalainen pääkaupungin maaseudulla. Itse olin jo unohtanut sen reissun todellisen luonteen, niin sitä aika kultaa muistot.

2 kommenttia: