Sivut

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Muumi-kylpyponcho

Ompelin Finlaysonin Muumi-käsipyyheistä kylpyponchon. Minusta nuo tuon malliset huppupyyheet on ihan parhaita heti kun lapsoset alkaa pysyyn jaloillaan. Itse olen siis kylpytakki-ihminen joka tykkää hengata suihkun jälkeen hetken kylpytakissa joten olen pitänyt lapsella kylpyponchoja jotta voi samalla tavoin hengata hetken, kun onhan nämä pikkulapsella kätevämpiä kuin kylpytakit. Meillä oli yksi poncho jäänyt pieneksi ja olin jo pitkään haaveillut ompelevani tällaisen isoista Muumipyyheistä, toinen pyyhe eteen ja toinen taakse ja huppu käsipyyheistä. Odottelin alennusmyyntejä mutta H-hetkellä totesin että tällä hetkellä alessa on vain ei-niin-kivoja-muumipyyheitä ja ne ovat kaiken lisäksi aivan liian suuria tähän tarkoitukseen. Onneksi meillä oli vino pino Muumikäsipyyheitä omasta takaa. Vanhimmat varmaan 10 vuotta vanhoja jo, saatu lahjaksi ja sittemmin olen aina silloin tällöin ostanut jokusen lisää. Näilläkään ei kuitenkaan pitkälle pötkitty vaan lopulta ostin vielä kuusi ihan upouutta ihan vain tätä tarkoitusta varten ja kulahtaneimmat vanhat jatkavat käsipyyhetarkoituksessa. Ihan ei siis budjettiaskartelua ollut tämä, köhöm. Mutta on se kuitenkin AIVAN JÄRJETTÖMÄN HIENO!!! Vai mitä sanotte?9 käsipyyhettä, keskelle päänreikä ja kahdesta käsipyyheestä huppu.


Purin pyyheiden ylä- ja alasaumat jotta eivät olisi niin paksuja. Huolittelin reunat saumurilla, ompelin yhteen leveillä saumanvaroilla ja tikkasin saumanvarat auki. Kaikki tikkaukset eivät todellakaan kestä lähempää tarkastelua mutta ei haittaa. Hupun reunassa ja pääntiessä on leveätä vinonauhaa. Ompelin hupun kaarteeseen kolme Finlayson-merkkiä lerpattamaan.
Ja kaikkein parastahan on se että lapsi tykkää tästä pyyheestä aivan älyttömän paljon!!! Ja tämä ei ole ihan heti jäämässä pieneksi.

48 kommenttia:

 1. Kyllä, on aivan järjettömän hieno! :D

  VastaaPoista
 2. hieno!! vitsit,sit kun on omia lapsia niin mää onpelen kans tommosen jonkun! :D pystyykö tota pitämään kummin päin vaan, et onko tossa selkeesti ulko- ja sisäpuoli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on ihania kun niille voi tehdä kaikkia tämmösiä! On tuossa aika selkeä sisäpuoli se missä on saumat ja osa pyyheistä on sellaisia että selkeästi huomaa kumpi puoli on se ns oikea puoli mutta ei kai sitä kukaan silti estä toisinpäinkin pitämästä :)

   Poista
 3. On kyllä aivan todella ihastuttava! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Pitäisköhän tekaista ihan itsellekin ... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti! Mä olen ommellut ihan blogin alkuaikoina itselleni kylpytakin vanhoista pyyheistä ja se on aivan lemppari edelleen mutta ei vaan puoliksikaan niin hieno kuin tällainen Muumiversio!

   Poista
 5. On hieno! Huvittaa kuinka osuvasti hattivatti osuu pään/kaulan alle :D jäbällä on myös melko muikea uimapuku, suojaa tosi hyvin! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti valkata siihen joku semmonen kuvio mikä ei ihan hölmösti katkea kesken pääntien kohdalta, hattiwatit mahtuivat melkein, melkein :D Ja joo, noi uv-puvut on ihan parhaita uikkareita ja niitä näkee tosi paljon lapsilla! Meidän lapsi on kuitenkin aivan kuten vanhempansakin että nahka palaa heti kun astuu aurinkoisella ilmalla ulos. Nää suojaa ihan tosi hyvin uidessa eikä tarvi lisäksi ahdistua siitä että uimapukukuvat olisivat liian provosoivia häiriintyneille sedille ;)

   Poista
  2. Ne hattiwatin silmät siis näkyy just ja just vaikka tossa kuvassa jää kaulan alle :D Hehe, aika hauska kyl tolleenkin että jäbän pää on hattiwatin pään tilalla xD

   Poista
 6. No voi vitsi miten ihana! Haluan tuommosen itelleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo sovitin tota itelleni mutta pää ei mahtunut aukosta, hitto! :D

   Poista
 7. En voinut sille mitään, mutta tosta yhdestä kuvasta tulee mieleen karannut E.T.! :D mut enivei, ihana idea ja ihana kylpytakki :)

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä; ihan järjettömän hieno !

  VastaaPoista
 9. ihan mahtava, siis idea, toteutus, lopputulos, kaikki! voin kuvitella et ukkeli mieltyy tuohon niin että menee ton kanssa aikanaan miesten saunailtaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tätähän voi laajentaa ikää tullessa lisää jos uhkaa jäädä pieneksi :D Ja leikata huppu pois aikuisiällä ;)

   Poista
 10. Tää on kyllä niin super! Pitäiskö tehä jo varastoon vaikka jaloillaan pysymistä saakin vielä odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti! Kokoa pienemmän saa kun laittaa vaan kaks pyyhettä eteen ja kaksi taakse! Tää 9 pyyheen setti kun on kolmevuotiaallekin aika massiivinen :D

   Poista
 11. Sä olet kyllä uskomaton ideanikkari!

  VastaaPoista
 12. Ihana! Ei ihme, että poika tykkää! :)

  VastaaPoista
 13. ihana idea, mistä olet hommannut tuon äidin tekemä lappusen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en muista mistä mutta jostain niitä tilasin ison pussillisen. Mun piti niistä blogatakin mutta se sitten jäi, ovat paljon isompikokoisia kuin oletin vaikka toki se koko oli siellä nettisivuilla ilmoitettu. Googlesta varmaan löytyy.

   Poista
 14. Ihan mahtava! Minä olen kätsellut meidän isoja pyyhkeita "sillä silmällä", että vois tehdä nuorimmalle tämmösen. Mutta siihenhän vois kyllä käyttää tosiaan näitä pikkupyyhkeitäkin, joita on kertynyt isot pinot.

  VastaaPoista
 15. Hei! MÄKIN TAHON! Itelleni! Ehkä kuitenkin isoista pyyhkeistä ;) :D

  VastaaPoista
 16. Aiiii mite ihana <3 Ja ihanat värikäs tuli :)

  VastaaPoista
 17. Tätä mie en oikein kestä. TÄMÄ ON NIIN IHANA!

  VastaaPoista
 18. Olen ollut aikeissa hankkia uusia pyyhkeitä, ja bongasin Myrtsin Cittarista Finlayson- muumipyyhkeet eli juuri nuo mitä jäbällä on päällään :D Vähän hintavia ne ovat, mutta hyvä laatu on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä laadukkaita, meillä tosiaan ollu jotain 10 vuotta ne vanhimmat aktiivikäytössä ja ihan priimaa edelleen.

   Poista
 19. Tää on niin hieno!

  Osaatko muuten sanoa, onko noi uudet pyyhkeet yhtä imukykyisiä kuin vanhat? Hypistelin niitä kaupassa, ja olivat jotenkin eri tuntoisia vanhoihin verrattuna. Ja mikään ei oo niin ärsyttävää kuin huonosti kuivaava pyyhe! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa yhtään kun nuo vanhat on tosiaan olleet mulla niin iankaiken ja uusia en ole testannut sen kummemmin mitä nyt lapsen kylpypyyheessä osina ovat.

   Poista