Sivut

maanantai 10. marraskuuta 2014

Kamerahihnoja

Kuten viime vuonnakin, sain taas kunnian tehdä Suomen langalle virkkuutyön ja ohjeen siihen jota jakavat paperitulosteena Tampereen kässämessuilla. Tällä kertaa en ihan yltänyt viimevuotiseen suoritukseen kahtena erivärisenä vaunupeittona mutta tänä vuonna mulla olikin aikaa vain viikko ja lisäksi kävin töissä. Joten nyt tein kameraan hihnan.Perushihaan löytyy nyt siis ohje Suomen langan sivuilta. Olen aiemminkin virkannut kameraani hihnan ja todennut että paras kiinnitystapa on vain pujottaa se kameraan ja ommella tiukasti kiinni.

Koska jouduin irrottaan entisen hihnani voidakseni kuvata tämän uuden (joka siis lähti messuille), piti mun tietenkin virkata itsellenikin uusi. Ja olihan sitä vanhaa jo hetki katseltukin.

Laitoinkin tuohon tekemääni ohjeeseen vinkin että hihnan voi soveltaa mistä tahtansa pitsimallista, mulla ei nyt ollut aikaa (eikä välttämättä kyllä taitoakaan) kehitellä mitään pitsiä päästäni niin ohjeen tein ihan perushihnalle mikä toimikoon esimerkkinä siitä että ylipäätään kameran hihnan voi virkata ja mieluiten just Suomen langan kalalangoista ;)  Virkkasin siis itselleni uuden hihnan soveltaen Ravelry-klassikon, Fan Bookmark -kirjanmerkin ohjetta. Tästä tuli niin hieno että en nyt oikein meinaa edes kestää!
(Voi apua miten tuhnuja kuvia kun itse kamera onkin kuvauskohteena eikä kuvausvälineenä.)

Mutta sitten se tärkein ja oleellisin asia eli nämä molemmat hihnat ovat virkattu siis Suomen langan 18-säikeisestä Molla kalalangasta (ja langat luonnollisesti sain kyseiseltä firmalta tämän yhteistyön merkeissä). Käytin 2 mm koukkua mutta 2,5 olisi ehkä saattanut kuitenkin olla parempi.


Suomen lanka on muuten yksi kässätreffiemme arpavoittosponsaajista, postaankin lähiaikoina millaisia palkintokasseja meillä on luvassa treffeillä arvottavaksi.

14 kommenttia:

 1. Kylläpä onkin hienoja hihnoja. Ei ole tullut mieleenikään, että voisi virkata hihnan pitsimäiseksi, mutta mitä enemmän sitä ajattelee, sitä järkevämmältä se tuntuu. Tekee leveän hihnan niin ei paina niin paljon kaulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo on melkoisen leveä tuo mun pitsihihna eikä kyllä paina kaulassa yhtään sen enempää kuin muutkaan :)

   Poista
 2. Hienoja hihnoja! Varsinkin tuo pitsinen on aivan mahtava ♡

  VastaaPoista
 3. Ihania tuhnuja kuvija! ;) Ja ihania hihnoja, kelpais miulleki, jos tuollasen kameran omistaisin! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tässä just suunnittelin että pokkarikameraan voisi tehdä hihnan ystävännauhatyylillä!

   Poista
 4. Mua on aina ärsyttänyt tuo kameran mukana tullut hihna ja nyt se ärsyttää vielä enemmän kun näin kuinka hienon hihnan voisi tehdä! Molemmat on hienoja! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Mun pitää nyt kyllä ehkä virkata kameraani hihna jos vain suinkin osaan! Siinä on semmonen kamala ommeltu räpellys sen kamerassa tulleen hihnan päällä, se on ihan liian löysä ja kaikkea kun sen joskus kiireessä väkersin. Tässäpä siis uus hyvä projekti! :) Mä niin haluaisin löytää jostaki juuri noita Molla-lankoja, et sattuisi tietämään mistä niitä kannattais metsästää? Aina vaan parempi jos Kuopiosta päin löytyis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä virkata esim raidallisenkin, ois aika kiva! :) Suomen langan kotisivuilla on listattu jälleenmyyjät, tosin sitähän ei tiedä että onko niillä kaikilla just Mollaa. Mutta ainakin Titityyllä on verkkokauppa jossa Molla kalalankaa :)

   Poista
 6. Pitääpi itsekin kokeilla tuon kamerahihnan virkkausta, etenkin kun toisen kamerani nykyinen hihna täytyy solmia miljoonalle solmulle, jottei putoaisi. Kiitokset vinkistä! Olenkin menossa perjantaina messuille eli pitänee käydä metsästämässä tuo ohje ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti messuille tsekkaan Suomen langan osastolta ohje ja langat! :)

   Poista
 7. Ooh, pitsihihna kameraan -> must have! :)

  VastaaPoista